english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
pink & green reclaimt D14 te Brussel???
pinkje - 29.10.2001 16:30

Zelfs al zijn we in Brussel met 100.000 mensen, dan nog zal men niet naar ons luisteren... tenzij we van politieke strategie veranderen... Komt er een Beleg van Laken tijdens de Eurotop op 14 december?


"Het was dan ook een smak in het gezicht van de geweldloze manifestatie (Gent, O19, p.)dat toen we terugkwamen op het Wilsonplein we moesten vernemen dat de eindconclusie van de Top was dat men zich pal achter Amerika en de bombardementen had geplaatst zonder kritiek. Dit zet een zware domper op de democratie en de tegenstemmen van de geweldloze manifestatie van de democratische globalisten. Het betekent voor ons dat we - alhoewel we de dialoog niet zullen weigeren en niet uit de weg willen gaan - meer dan ooit beseffen dat we "de straat als democratische ruimte" als strijdterrein niet en nooit zullen opgeven, want daar in deze publieke ruimte moeten we onze macht versterken om uiteindelijk de krachtsverhoudingen te keren en onze tegenstemmen om te zetten in beleidsstemmen. We gaan de dialoog aan, maar laten ons niet recupereren: de straat is van ons en we zullen ze blijven bezetten!" (uit: Standpunten
van Attac Vlaanderen na het geweldloos Manifeest in Gent op vrijdag 19 oktober 2001 - Eric Goeman).
Mooi geformuleerd.
Maar niet ten volle begrepen.
De straat is van ons... maar Zij zeggen ons waar en wanneer en hoe we erop mogen (het Manifeest moest zich verdorie tevreden stellen met een flutparcours, op een moment dat de EU-meeting al achter de rug was!).
De Pink & Green Straatparade was de enige manifestatie die erin geslaagd is een stukje van de stad effectief te ´reclaimen´; zij toonde aan dat Gent helemaal niet zo gastvrij was, eenmaal enkele geëngageerde burgers hun vrijheid ook effectief beginnen uit te oefenen. Zonder ons waren er waarschijnlijk helemaal geen foto´s geweest van friese ruiters, helicopters en waterkanonnen. Ze moesten ze verdorie bovenhalen net omdat wij niet wensten gerecupereerd te worden, niet wensten in te gaan op vernederende afspraakjes.
En ja, de ordemachten hebben onze manifestatie van 350 à 500 ´wilde anarchisten´ moeten toestaan, en JA wij hebben de randjes van de democratie op dat moment verkend, en JA, wij hebben toen, op O19, ervoor gekozen om de directe confrontatie te vermijden, en in gelijkwaardige samenwerking met de onzekere politiemannen (in onze ogen nog altijd grotendeels brave huisvaders die ook hun geld ergens moeten verdienen) op DAT moment ervoor te kiezen dat onze actie eerder Non Violent SYMBOLIC Action dan Non Violent DIRECT Action was. Maar Gent was maar een generale repetitie... Velen onder ons staan te popelen om op D14 net dat éne stapje verder te gaan, om in Brussel wél van wal te steken met een in-your-face Geweldloze Directe Actie, mét het risico om opgepakt te worden. Want 10.000 makke Manifeesters doen fantast Verhofstadt niet eens knipperen met de ogen...
Vandaar mijn voorstel om vanaf heden met progressief Vlaanderen, België en daarbuiten een forum te creëren om na te denken over effectieve strategieën naar D14 toe. Kwestie van onze stem te laten luiden en die machtsgeile en corrupte eu-mannetjes binnen eens goed te laten beven, of nog beter, hen in het paleisje van Laken gewoon niet binnen te laten... (hihihi)
ZONDER kapotte ramen, ZONDER gewonden, wat mij betreft zelfs ZONDER opgestoken middelvingers en andere provocatieve lichaamstaal naar de ordetroepen (nogmaals: dat zijn ook maar mensen, en ALS ze kloppen op ons, dan zijn ze daar psychisch alleen maar toe in staat als ze zich door ons aangevallen voelen). Geef hen terug lollies en bloemen zoals in Gent, niet omdat we hippies zouden zijn, maar omdat we hen op die manier verplichten om ons en zichzelf als MENSEN te zien, en niet als vijanden. En dàt, waarde landgenoten, kan wel eens de doodsteek betekenen voor ieder systeem dat op macht en dus op vijandbeelden gebaseerd is.

Some ideaz 2 think about:
* Wat met die erkende NGO´s en jeugdorganisaties e.d. die zich rond het Manifeest en nu D14 scharen? Blijven zij schatplichtig aan hun broodheren en vertikken zij het dus om te kiezen voor iets directere vormen van actie? Blijven zij gewillig toezien hoe hun kritische boodschap keer op keer gerecupereerd wordt door het pr-team van onze premier en al die andere politieke wolven op zovele niveaus? Blijven wij eenmalig ludieke badmutsjes opzetten en dit tegelijk ´radi-kaal´ noemen, blijven wij al die bevrijdende woorden en politieke termen verder uithollen, blijven we deep down cynisch (hoeveel manifeesters geloven eigenlijk nog ECHT in maatschappelijke veranderingen?). ALLES verandert als gewichtige stemmen uit de onderwijswereld, de sociale en culturele sector, de politiek,... ECHT radikaal kiezen voor vormen van meer directe actie...
* We hebben dringend wat meer hardcore info nodig rond mogelijk vormen en methoden van Non Violent Direct Action, Satyagraha,... (Starhawk inspireert, net als Gandhi en zovele anderen). Heel wat ideeën rond het indijken van provocatief en destructief gedrag BINNEN de geweldloze acties (door infiltranten of heetgebakerde pseudo-anarcho´s) zijn ook van HARTE welkom. We need a lot of peace keepers and music players!
* Hoe pakken we een mogelijk Beleg van Laken aan zonder dat enkele geëngageerde mensen hiervoor compleet in de picture staan? Internet biedt heel veel mogelijkheden van redelijk anonieme netwerkvorming. Hoe dit verder te organiseren? Of doen we het allemaal openlijk? (is ook wel een interessante gedachte, maar dan hebben we toch heel wat mensen nodig die effectief hun nek en hun gezicht durven uitsteken).
* Welke pers durft zich eindelijk eens voluit achter dergelijke vormen van gelegitimeerd politiek protest scharen? (we blijven verlangend kijken naar DM...) By the way: kan Indymedia hier aub een forumpje voor creëren? NVDA is ook bij Indymedia nog niet zo hip, maar het zou heel sympathiek zijn mochten zij op zijn minst één of ander discussieforum omtrent NVDA in België willen opzetten. Met de beste wil van de wereld kan ik weinig verschil bemerken in intentie of moraliteit tussen het bestoken van een Afghaans dorp en het vernielen van een links-nationalistisch Meervoud-kraampje (door zgn anarcho´s) op O19: beiden drijven op haat, demonisering, afscheiding en zwart-wit-denken.
En ik moet zeggen: het discussieniveau van Indy-belgium was naar mijn bescheiden mening de laatste weken helemaal niet zo hoogstaand: er werd heel wat op de man gespeeld i.p.v. op de bal, het was bijwijlen een moddergevecht en dit verwijdert ons echt wel van actief fundamenteel denken of manieren om SAMEN deze wereld wat mooier te maken.
* Heeft iemand voorstellen voor een NVDA-actie in Brussel: een parade, een bezetting, een ´rave´, een omcirkeling van Laken,...?

ALLE TIPS EN IDEEËN ZIJN WELKOM BIJ  pinkje2002@yahoo.com. Pinkje is een sympathisant van de Pink&Green-gedachte, zonder hiervoor enigermate woordvoerder te zijn. Pink&Green heeft immers geen woordvoerders; zij vertrekt vanuit de gedachte: Pink for our free mind, and Green for our ecological awareness. Deze kleuren binden mensen, en dat dat vonken en ton-nen goeie vibes oplevert, dat voelde iedereen op O19. Ook naar het gekende  straatparade@yahoo.com adres kan uiteraard nog gemaild worden. Als er maar luidop gedacht en gesproken wordt. Als we op één of andere manier maar uit die beerput van cynische navelstaarderij geraken, als we de Hoop en de Liefde (wie grinnikt hier? - look at yourself!) maar opnieuw vinden.
Free your slave mind!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pinkandgreenparade.tripod.com


- E-Mail: pinkje2002@yahoo.com Website: http://pinkandgreenparade.tripod.com
 

Lees meer over: globalisering

aanvullingen
goed idee 
henk - 29.10.2001 18:08

een beleg van laken lijkt me wel wat, alleen hoe doe je dat zonder geweld? Persoonlijk zit ik ook niet zo op die anarcho bivakmutsfiguren te wachten, er moet discussie blijven. Ik zal ook eens wat brainstormen. Oh ja, het internet een relatief anoniem netwerk? Hahaha
´t vervolg van deze discussie op indymedia.be 
ikke - 30.10.2001 17:44

op indymedia.be een aantal reacties op dit artikel :  http://belgium.indymedia.org/front.php3?article_id=10524&group=webcast

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.