Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
inderdaad een suces 
161 - 28.10.2006 17:14

 http://www.blikopnieuws.nl/bericht/36145

Website: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/36145
 
Nieuwsberichten 
Thuisblijver - 28.10.2006 17:10


 http://www.rtvnh.nl/nieuws/laatstenieuws.asp#item63434
ME moet extreem-rechts beschermen
HAARLEM Om een confrontatie tussen politieke groeperingen te voorkomen heeft de politie in Haarlem zaterdagmiddag rond 14.45 uur de ME ingezet. In een pand aan de Obistraat bleek een vergadering te worden gehouden van de extreem-rechtse Nationalistische Volks Beweging. Buiten het pand demonstreerden anti-fascisten. Die demonstratie was niet van tevoren aangekondigd. De eigenaar van het pand aan de Obistraat verzocht de Nationalistische Volks Beweging het pand te verlaten. De ME hield de demonstranten op afstand. Er werd niemand aangehouden. 28 oktober 2006

 http://www.haarlem105.nl/?pageid=2538&langid=1#143598
Onrust bij vergadering NVB
Haarlem - De actiegroep Haarlem tegen fascisme heeft zaterdag geprobeerd een vergadering van de Nationalistische Volks Beweging (NVB) te verstoren. De NVB , een beweging met als motto 'Eigen volk eerst' vergaderde zaterdag in de peuterspeelzaal 't Cirkeltje op de hoek van de Obistraat. De actiegroep is fel gekant tegen de nationalistische standpunten van de NVB. De verhuurder van de peuterspeelzaal is bij het aangaan van de overeenkomst met de NVB niet op de hoogte geweest van de aard van de vergadering. De zaal was gehuurd onder een persoonsnaam. De zaal was gehuurd tot acht uur 'savonds maar om eventuele escalatie van de situatie te voorkomen, besloot de NVB vroegtijdig het pand te verlaten. Rond drie uur hebben de leden van de beweging, onder begeleiding van de mobiele eenheid, het pand verlaten.

 http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article1071900.ece
Politie voorkomt escalatie met extreem-rechts
Gepubliceerd op 28 oktober 2006, 16:06
Laatst bijgewerkt op 28 oktober 2006, 17:13
haarlem - Politie Kennemerland heeft zaterdagmiddag opgetreden om een confrontatie tussen twee groeperingen bij een pand aan de Obistraat in Haarlem te voorkomen. In het pand bleek een extreem-rechtse politieke groepering te vergaderen. Demonstranten tegen deze politieke groep hielden zich op voor de ingang van het pand aan de Obistraat. De demonstratie was niet van tevoren aangekondigd; evenmin was bekend dat in het pand een vergadering van een politieke groepering werd gehouden. De beheerder van het pand heeft de vergaderende groep daarom verzocht het pand te verlaten. Om een rustige aftocht te garanderen heeft de politie de mobiele eenheid ingezet, ter voorkoming van problemen voor de openbare orde. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Alles is verder rustig verlopen, aldus de politiewoordvoerder van het korps Kennemerland.
ja 
jojo - 28.10.2006 15:44

heb gehoord dat ze (NVB) door de ME naar huis zijn gestuurd
vraagje 
actie voeder - 28.10.2006 19:32

van de fascisten bedoel ik dan he
vraagje 
actie voerder - 28.10.2006 19:13

zijn er ook foto's????

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.