Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Al Gore zelf een energie-terrorist? 
Nico Eppersma - 14.03.2007 20:48

De url's van Spikey zijn buitengewoon interessant. Ik heb An Inconvenient Truth gezien (wie niet) en de C4-documentaire heb ik afgelopen maandag gezien. Ik moet zeggen dat ik aardig sceptisch ben geworden ten opzichte van Al Gore. Niet alleen de C4-documentaire was redelijk overtuigend (het doet niet onder aan Al Gore's film naar mijn mening) maar ook het feit dat Al Gore zelf ontzettend veel energie verspild in zijn eigen woningen doet mij vermoeden dat dit wellicht een van de grootste presidentscampagne's uit de geschiedenis is.

Hoe dan ook is hier een groot schandaal gaande. Heeft Al Gore (en die duizenden wetenschappers) gelijk? In dat geval is hij op z'n minst hypocriet. Klopt de C4-docu (wellicht niet 100%, maar op punten)? In dat geval zijn de wereldburgers zwaar genaait. Ik weet zo ondertussen niet meer wie ik moet geloven.

E-Mail: nico.eppersma@klpd.net
dictator Evert 
spikey - 15.03.2007 13:31

Die vergelijking van Evert met holocaust ontkenning gaat wel heel erg ver. Mensen in de cel willen gooien voor allerlei gedachtenmisdaden m.i. idem. Misschien dat Evert eens getrakteerd moet worden op een weekendje schandpaal ofzo.
bioethanol 
bob - 15.03.2007 12:56

Het gebruik van biologische brandstoffen is CO2 neutraal. Composteren en verbranden is feitelijk hetzelfde proces, waarbij dezelfde hoeveelheid CO2 vrijkomt. CO2 die weer verdwijnt bij het kweken van de plant. Het alternatief, gebruik van fossiele brandstoffen, leidt tot toename van de CO2.

Overigens zegt dit verder niets over de nevenschade die wordt aangericht door bijvoorbeeld bos te kappen, of over de gestegen prijzen van landbouwproducten. Het is door hardhandig handelen natuurlijk mogelijk om zoveel bos te vernietigen dat alle CO2 winst verdwijnt. Maar wanneer dat niet aan de orde is dan is biobrandstof wel degelijk zinvol.


> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.