Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Zielig 
Sjaak - 08.11.2007 07:18

De Rode Morgen is een organisatie waar een hoop toegewijde en oprechte activisten zijn georganiseerd die hard werken aan de opbouw van een nieuwe revolutionaire arbeiderspartij en vechten tegen de oorlog in Afghanistan & Irak, tegen het afbraakbeleid van de regering, tegen racisme & fascisme, tegen sociale sloop... maar dit is het enige wat jullie erover te zeggen hebben? Allemaal struikelen ze over elkaar heen om als eerst te kunnen vertellen wat voor hartgrondige hekel ze wel niet hebben aan Stalin. Allemaal zijn ze tegen onderdrukking van de arbeidersklasse, maar wanneer de onderdrukten opstaan en zelf het heft in handen nemen schreeuwen ze moord en brand. Ik raad jullie aan om eens Michael Parentti te lezen (Zwarthemden & Roden). Deze komt met een hele goede wetenschappelijke analyse over wat er werkelijk is gebeurt in de Sovjet Unie. Het is overigens ook erg kwalijk dat al die verschrikkelijke stalinisten hier in Nederland het verzet leidde tijden WO2 terwijl duizenden anti-communisten fijn op de bank naast de kachel zaten en dat in het Oosten het tij van de oorlog werd gekeerd door het Rode leger o.l.v. Stalin. In de Sovjet Unie werd, in tegenstelling tot de Westerse wereld, het land geindustrialseerd zonder kinderarbeid, en werden deze juist de schoolbanken in gestuurd. Een eenzijde blik op de Sovjet Unie en de Oktoberrevolutie is juist het resultaat van de decennialange anticommunistische propaganda die als een estafetestokje werd doorgegeven van het Duitse facsime naar het Amerikaanse imperialisme. Probeer kritisch te zijn en je te verdiepen in een onderwerp voordat je er een mening over vormt.
in 1956 ging het mis? 
iconoclast - 07.11.2007 21:07

Hmm, dus het ging pas in 1956 mis omdat het kapitalisme werd ingevoerd door de revisionisten?

En die glorieuze tijd dat Stalin aan de macht was, was een bloeitijd voor de anti-kapitalistische strijd? Ik weet het niet hoor, ik denk dat de toenmalige bevolking van de SU daar wel een andere mening over had. Je weet wel, die mensen die in de gulags gingen wonen omdat ze het leven in Moskou zat waren? Of de contrarevolunairen die met hele bevolkingsgroepen op transport werden gezet.

Nou, veel plezier met jullie herdenking, en vergeet je oogkleppen niet. :-)

Anarchisten 
Revolt - 08.11.2007 14:35

Ach, en die arme communisten die het zo goed voor hadden met de arbeiders zetten deze zelfde arbeiders tegen de muur zodra ze het niet eens waren met Stalin of het politburo. En alle anarchisten werden afgeschoten omdat die niet van een gecentraliseerde macht hielden. En de Joden moesten naar de Goelags want dat waren allemaal kapitalisten. En alle officieren moesten dood omdat Stalin een paranoide freak was.

En de moord op burgers is niet meer dan Bijkomende Schade in de klassestrijd. Waar gehakt wordt vallen spaanders, niet?

Waarom hebben communisten altijd een leider/fuhrer nodig? Of een lichtend voorbeeld? Denk zelf! Ontwikkel zelf iets! Ga in je Lada maar eens met Oost-Europeanen spreken (of Noord-Koreanen) en vraag hen eens hoe goed het communisme voor hun was.

Het feit dat Sovjets tegen de Ratzi's hebben gevochten maakt ze nog geen haar beter dan de Amerikanen, Britten of Fransen. Tskk.

Revoluties worden aangevoerd door elitaire snobistische wannabe arbeiders die niet malen over de dood van hun klassebroeders.

Lang leve de anti-revolutionaire strijd! Weg met alle systemen!
Stalinverering? 
Henk - 07.11.2007 21:46

Met andere woorden: het 'echte socialisme' was onder Stalin?
Het is een goede zaak dat er organisaties zijn die tegen (neo)nazi's en extreemrechtse groepen strijden. Maar voor mij is er nauwelijks verschil tussen die bruinhemden en Stalinisten. Stalin heeft meer mensen vermoord dan Hitler (hij was dan ook wat langer aan de macht dan Hitler).

Ik ben bij demonstraties altijd weer verbaasd over de ophef die er is als er lieden meelopen die supporters zijn van Hezbollah of Hamas (groepen waar ik mij niet mee identificeer), maar dat niemand bezwaar maakt tegen het meelopen van lieden die notabene een van de grootste moordenaars van de afglopen eeuw vereren. Ronduit bizar.

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.