Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
@nn - 02.07.2011 17:13 
nn2 - 02.07.2011 19:17

@nn - 02.07.2011 17:13
- "Om dit te snappen zul je wel op de universiteit moeten zitten"
Nee hoor, ik niet en ik snap het heel goed.

- "Volgens mij blijven anti-krakers altijd zitten tot een pand gebruikt wordt"
Oeh dat zou mooi zijn. Nee jammer genoeg hebben antikrakers bijna geen rechten en worden ze er uitgegooid wanneer de eigenaar dat wil.

- "Kraken ging er toch om dat we er niet uitgetrapt zouden worden en dat we de woningnood niet tijdelijk maar voorgoed de wereld uit zouden trappen."
Voor mij in ieder geval niet, ik vind het tof als er gekeken wordt naar andere manieren om leegstand te regelen. Liefst zo decentraal mogelijk natuurlijk maar mijn ultieme doel is dat alle woningen zo optimaal/efficient mogelijk gebruikt worden. (dus naar hun locatie/vorm/grootte en met zoveel mogelijk mensen)
Ik kan me goed voorstellen dat dat met een andere methode dan kraken op dit moment beter bereikt worden.

- "Het is toch even slikken dat deze laf hap, toekomstige elite, de enige krakers zijn met een serieuse campagne"
Het is niet jouw methode en daarom noem je mensen die actief bezig zijn "laf hap toekomstige elite"? Dat is lekker zeg.
Waarom moet iedereen 100% aan JOUW beeld van kraken/krakers voldoen?

- "Je zou het er bijna zelf weer door gaan proberen"
Ah daar komt de aap uit de mouw, we hebben het hier over een verzuurde bejaarde!
Nou doe zelf dan, ga in ieder geval niet laf van achter internet de huidige generatie vertellen hoe ze het moeten doen "omdat dat in de jaren X ook zo ging en dat doen we nu eenmaal zo".


--

Succes daar in amsterdam!
toch anti-kraak 
nn - 02.07.2011 17:13

Van hun eigen website:
‘anti-speculatiedeal’: geen anti-kraak, maar een vorm van tijdelijk gebruik die loopt tot het pand een nieuwe structurele bestemming krijgt. Hiermee wordt voorkomen dat tijdelijke gebruikers slechts fungeren als bewakers tot het pand meer marktwaarde krijgt.

Om dit te snappen zul je wel op de universiteit moeten zitten. Volgens mij blijven anti-krakers altijd zitten tot een pand gebruikt wordt. Kraken ging er toch om dat we er niet uitgetrapt zouden worden en dat we de woningnood niet tijdelijk maar voorgoed de wereld uit zouden trappen. Het is toch even slikken dat deze laf hap, toekomstige elite, de enige krakers zijn met een serieuse campagne. Je zou het er bijna zelf weer door gaan proberen.


Het collectief nodigt de eigenaar (de Rijksgebouwendienst), de burgemeester, de stadsdeelvoorzitter, politici, pers en alle geïnteresseerden van harte uit de presentatie van de overeenkomst bij te wonen en mee te discussiëren op maandag 27 juni om 17:00.

Sorry, wie nodig je uit?
@toch anti-kraak 
nn - 02.07.2011 18:01

ge hebt helemaal gelijk, daarom wil ik en ook een behoorlijk aantal anderen niets met die klub van doen te hebben. ze heten niet voor niets schijnheilig

krakers gaan uit van een permanent "sociaal" huurcontract

gebruiksovereenkomt, antiespeculatie kontrackt, antikraak, tijdelijke huurovereenkomst, bewakings overeenkomt, gebouwenbeheerder.......

alemaal de zelfde sheit nl antikraak
gebruikersovereenkomst 
nn - 01.07.2011 11:22

Ze willen een gebruikersovereenkomst? Ik dacht dat dat een ander woord was voor een anti-kraakcontract. Ik neem aan dat dit slechts een ongelukkig gekozen woord is, dus kan iemand ophelderen wat er bedoeld wordt?
uitgenodigd en laten zweten 
symphatisant - 02.07.2011 18:19

dit is hoe de avond met van der laan is verlopen en beschreven in het parool:
 http://krakenpost.nl/archief/Jul/0077.html#locatie
lijkt me een alleszins gelegitimeerde tactiek.
Steun voor radikaal verzet moet je ook binnenhalen en verdienen, voor dat je die bivak opzet moet je eerst aan de samenleving laten zien dat daar een legitieme reden voor is, dat zij, de staat en politie, de onredelijke badguys zijn.
zo hebben we dat ook gedaan bij de kalenderpanden, ungdumshuset and tal van andere panden.
doordraaidagen 
de door draaiers - 03.07.2011 13:31

hey
wij snappen dat het belangrijk is om het over hoe kut anti-kraak is te praten maar het zou fijn zijn als dit onder een andere post kon
het zou namelijk erg fijn zijn als we hier updates en call outs zouden kunnen zetten en dat als mensen naar de post van de door draai dagen gaan dat ze dan ook iets kunnen lezen over de dagen

groeten
de door draaiers
Schijnheilig doet antispeculatie voorstel 
nn - 01.07.2011 12:16

alle achtergrondinformatie van die zin op:

 http://www.schijnheilig.org/2011/06/28/persverklaring/
gebruiksovereenkomst 
nn - 01.07.2011 12:16

een gebruikers overeenkomst hoeft niet altijd slecht te zijn het zijn meer die antikraakbureu's die een oneerlijk spel spelen
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.