english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Studentendemo naar Museumplein A'dam
Platform 12 november - 10.11.2002 11:46

Utrecht, 9 november 2002 - De landelijke studentendemonstratie vindt plaats om 15:00 op het Museumplein te Amsterdam en niet in Den Haag.

Persbericht Platform 12november

Op vrijdag 8 november heeft Burgemeester Deetman plotseling besloten om de manifestatie te verbieden. Ook alternatieve locaties die het Platform 12november, organisator van de demonstratie, aandroeg werden niet geaccepteerd. Platform 12november is woedend dat studenten, docenten en bestuurders het recht om te demonstreren door Burgemeester Deetman wordt ontnomen. Om de demonstratie toch doorgang te geven, is besloten om uit te wijken naar Amsterdam. Aanvankelijk was ons de Dam toegezegd, maar door een risicovolle voetbalwedstrijd was ook dit geen optie.

De demonstratie was al twee weken geleden aangekondigd bij de politie in Den Haag. Op het laatste moment, vlak voor het weekend, heeft Burgemeester Deetman kenbaar gemaakt dat de demonstratie onder geen beding plaats mag vinden in Den Haag. De Burgemeester vreest dat, door de brede belangstelling voor de manifestatie, te veel mensen naar Den Haag zullen komen. De gemeente wil pas maandag ingaan op alternatieve locaties, zoals het Zuiderpark. Een toezegging die pas gedaan werd nadat bleek dat de studenten wel in Amsterdam terecht konden. De enige andere uitwijk mogelijkheid die het Platform ziet is het Museumplein.

Het Platform 12november is woedend dat Den Haag het onmogelijk maakt om in de regeringsstad te demonstreren. Maandag zal het Platform daarom beginnen met een rechtszaak tegen de gemeente Den Haag. De studenten wordt het recht op demonstreren, vastgelegd in artikel 10 van de grondwet, ontnomen in Den Haag. Het veranderen van een locatie vlak voor het weekend waarin alle studenten bereikt moeten worden, is uiterst moeilijk. Woordvoerder Tamira Combrink: 'Wij willen enkel op vreedzame wijze een krachtige stem laten horen tegen het onderwijsbeleid en de aangekondigde bezuinigingen in het Hoger Onderwijs. Wij zijn woedend dat wij onze stem tegen dit onderwijsbeleid niet mogen laten horen in Den Haag.'

Platform 12november demonstreert tegen het onderwijsbeleid en de aangekondigde bezuinigingen van 358 miljoen euro in de komende vier jaar. Op woensdag 13 november wordt de onderwijsbegroting behandeld in de Tweede Kamer. Het platform 12november heeft brede steun van tal van organisaties, zoals de LSVb, het ISO, de VSNU, de HBO-Raad, de Aob, de ABVAKABO, vrijwel alle Universiteiten en Hogescholen en de tweede kamerfracties van PvdA, D66, GroenLinks, SP en LN.

 

Lees meer over: globalisering

aanvullingen
altijd het zelfde liedje in Den Haag 
Yvonne - 10.11.2002 14:29

Het is ook altijd hetzelfde in Den Haag. De autoriteiten misbruiken argumenten dat demo's wel eens uit de hand lopen, om andere demo's te kunnen verbieden. Argumenten die vaak nergens op gebaseerd zijn. Daarbij vergeten ze maar al te graag dat het geweld in de demo's die wel (een beetje) uit de hand lopen, vaak door henzelf is uitgelokt. Door zich altijd maar provocerend op te stellen en mensen die niks gedaan hebben zomaar met veel geweld op te pakken (dit laatste gebeurd bij zo'n beetje elke demo in Den Haag)
Den haag is bij uitstek de stad om te demonstreren, juist omdat daar zoveel politieke instellingen zitten. Den Haag is nou eenmaal een politieke stad. Dan moeten ze ook maar accepteren dat er veel gedemonstreerd wordt. Maar het lijkt er wel heel erg op dat alleen de demo's die niet zoveel impekt hebben mogen plaatsvinden. Elke agent hoor je daar ook zeggen dat ze heel tollerant zijn, want ze hebben dagelijks demonstraties die ze gewoon laten doorgaan. Maar zodra een demo enige omvang gaat krijgen en het een krachtig signaal zou kunnen gaan afgeven naar de politiek, mag de demo niet meer plaatsvinden op de plek waar de politiek zit.
Dit is onacceptabel, en ik denk dat het inmiddels tijd wordt dat we ze dit laten weten ook. Het wordt tijd voor een grote anti-repressie demo en juist in Den Haag!!!!!
Een demo die juist gericht is op de vrijheid tot demonstreren en gericht is tegen de repressie van alle autoriteiten. Het wordt tijd dat we ze laten weten dit beleid niet meer te accepteren. Daarnaast blijft het belangrijk klachten in te dienen tegen deze repressie, maar deze kunnen niet op zichzelf blijven staan. Het wordt tijd voor een krachtig (maar in principe geweldloos) tegengeluid, waar diverse groepen (organisaties) de handen ineen slaan. Waarbij WIJ een keer bepalen wat er gebeurd, waar we gaan lopen, wat we gaan doen en wanneer we dit gaan doen.
Ik wil hierin graag initiatief nemen en diverse groepen bij elkaar laten komen en de ideeen hierover uit te wisselen.
Geinteresseerden kunnen dit via email laten weten.
of gewoon wel naar den haag! 
kritische studenten - 10.11.2002 17:55

waarom dinsdag niet toch gewoon naar den haag in grote getalen?
verdomme 
Geert - 10.11.2002 19:57

Kan iemand me nu duidelijk vertellen wat er gaat gebeuren dinsdag ? Komt er een illegale demo in Den Haag, zo ja wil ik daar graag bij zijn. Ik wil alleen niet naar Den Haag reizen en merken dat ik één van de 13 ben ofzo.
Wat zijn dus de plannen ? illegale demo in Den Haag of alleen plannen voor het museumplein te Amsterdam. Ik ben overigens niet de enige die nu in de war is.
Het zou fijn zijn als er voor dinsdag enige duidelijkheid is hierover.
Groetjes
Gewoon Amsterdam 
Marcel - 11.11.2002 00:37

Ik raad iedereen aan om gewoon naar Amsterdam te komen. Een grote demo+manifestatie in A'dam maken meer indruk dan een paar ongecoordineerde acties her en der. In grote getalen naar Den Haag gaan zou door de politie aldaar als provocatie gezien worden en uitlopen op rellen. Dat is een optie. Als je echter wil dat je argumenten gehoord worden, zoals dat vandaag in Buitenhof gebeurde, waar Noortje van der Meij de vloer aanveegde met staatssecretaris Nijs, en op 747 AM, waar Tamira van Platform 12november een vrouw van het CDA redelijk klem lulde, dan kun je geen rellen gebruiken. Daarnaast is het in Amsterdam vast gezelliger.

Wat de demo-voor-demo's betreft, er zijn plannen voor de 19e in Den Haag. Ik vind het zelf wat overtrokken, maar wie ben ik. Ik heb geen idee hoeveel mensen er gaan komen morgen. Laten het er nu eens 5000 zijn. Dat PAST niet op het Plein. Tuurlijk is Deetman een jammer figuur, maar zo onlogisch is uitwijken naar een andere locatie niet.

Website: http://www.kun.nl/ump
 
Naar Museumplein 
Deetman - 11.11.2002 01:21

Op het Plein in Den Haag kunnen 10.000 mensen. Je kan ook 100 meter verderop op De Lange Voorhout gaan staan. Daar kunnen 50.000 mensen op. En als dat niet past kunnen er ook nog op de Lange Vijverberg een stuk of 50.000. Maar goed nu het verboden is daar te demonstreren toch maar met zijn alle naar het Museumplein in Amsterdam om een krachtig signaal af te geven. Versnippering lijkt me in ieder geval niet goed.

O P R O E P aan studentendemo gangers! 
Radio De Vrije Keyser FM96.2 - 11.11.2002 05:22

Zorg dat je GSM goed opgeladen is
en neem je opwind-RADIOOTJE mee!
Als je spontaan verslag wilt doen van de manifestatie,
'brekend' nieuws hebt,
of gewoon live geluiden van het Museumplein wilt laten horen:

BEL naar de studio van de vrije Amsterdamse actie zender Radio de Vrije Keyser!
0 2 0 - 6 8 8 1 9 1 4

(Als je belangrijk nieuws hebt, maar niet zelf live in het programma wilt: bel dan ook en geef je info door buiten de uitzending).

Luister naar Radio De Vrije Keyser, iedere dinsdag in de lucht tussen ca. 14:00 en 20:00 op de 96.25 Mhz (ether).
Met natuurlijk ook veel stevige en radikale muziek!

Ook Mp3 live online:
 http://squat.net/keyser.m3u
of
 http://freeteam.nl:8000/playlist.pls?mount=/keyser&file=dummy.pls
of
 http://freeteam.nl:8000/keyser

Website: http://www.vrijekeyser.nl
 
Haagse Hogeschool 
Rat - 11.11.2002 15:38

Op de haagse hogeschool hangt het nog vol met posters en flyers die het hebben over Den Haag. Ik heb even gepeilt en het is bij niemand bekent dat de demo is verplaatst.

De meeste posters waren pas vanaf vandaag te zien (omdat ze eerst afgeschermt waren met opendag posters) wat exrta verwarring met zich mee kan brengen.

De organisatie zou er zeer verstandig aan doen, iemand in Den Haag te hebben die iedereen opvangt die niet heeft door gekregen dat het verplaatst is.

Helaas heb ik zelf een weekend OV en moet ik leven van mijn stufi, dus ik kan niet naar Amsterdam komen. Jammer toch...

(Dit is geen reactie maar een aanvulling)
Doorgaan 
ikke - 11.11.2002 15:52

Bij deze een oproep om toch met mensen naar den haag te gaan. Dit is de zoveelste keer dat de autoriteiten door middel van een repressieve maatregel en totaal ongegrond de mogelijkheid tot demonstreren wil voorkomen. Als wij nu uitwijken naar Amsterdam is dat een zwaktebod en zal het in de toekomst nog moeilijker worden om een manifestatie of demonstratie te houden in Den Haag. Dit kunnen en mogen we niet zomaar accepteren.
Dus voor diegenen die willen, kom naar Den Haag om daar te demonstreren en om te laten zien dat kritische mensen niet de mond gesnoerd mag en kan worden. Dit is voor nu vroeger en later!
Diegenen die dat niet willen, ga dan in ieder geval wel naar Amsterdam en blijf nu niet thuis omdat alles mischien onduidleijk en verwarrend is geworden. De manifestatie op Museumplein en de protestdemonstratie in Den Haag kunnen beide doorgaan!!
 
tjz - 11.11.2002 20:49

Waarom 's ochtends geen vette picketline in Den Haag en 's middag naar A'dam
antirepressiedemo 
Yvonne - 12.11.2002 09:58

heel goed als er volgende week dinsdag nog een demo is in Den Haag uit protest tegen het verbod. Het lijkt me alleen zinnig om naast dit protest alles ook wat breder te trekken, aangezien studenten niet de enige zijn die de dupe worden van het Haagse repressieapparaat.
We kunnen hier een grote demo van maken. Een demo die NIET uit is op geweld, maar zich zeker ook niet aan de kant laat zetten door de autoriteiten.
Hierin kunnen studenten, vredesaktivisten, mileuaktivisten, anarchisten, vluchtelingen, migrantenorganisaties, dierenrechtenaktivisten en noem het maar op, met elkaar samenwerken.
Maar dan moet er wel draagvlak voor zijn. En volgens mij is die er ook wel.
zie ook 
12.11.2002 17:28

Ilegale studentenDEMO Den Haag: 7 arrestaties
M02 - 12.11.2002 15:03
 http://indymedia.nl/nl/2002/11/7403.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.