english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
diskussie artikel Volkert
? - 13.11.2002 12:26

Hieronder een diskussie artikel over Volkert van der G. Vertaald uit het frans door ABC Gent ( http://geocities.com/abc_gent)

Volkert Van Der Graaf, een andere kijk op publieke vijand nummer 1 van Nederland.

Op 6 mei jongstleden werd de extreem rechtse politici Pim Fortuyn vermoord. Hij had net een interview gegeven in een radiostudio vlakbij Amsterdam toen hij werd neergeschoten aan de uitgang van het gebouw. Een man van 32j, Volkert Van der Graaf, werd enkele minuten later aangehouden met in zijn bezit een vuurwapen. Hij maakte gebruik van het recht om geen verkaring af te leggen, waarmee hij zich beperkte tot het geven van zijn naam, adres en advocaat.Sindsdien verkeerdt hij in stilzwijgen. Zwijgen deed hij ook in de isolatiecel waar hij al snel werd geplaatst, 24/24h bewaakt door een camera. Het licht in zijn cel bleef branden zodat men de minste beweging die Volkert 's nachts zou maken kon opmerken. Stilzwijgen is er buiten in de straat daarentegen niet, waar talloze burgers op straat komen als marionetten om gerechtigheid te eisen en hun solidariteit te betuigen met die arme extreem rechtse Pim. De verklaringen van politici en journalisten doen geloven dat deze moord erger is dan een andere.
In een land waar de sociale rust moeilijk te verstoren is veroorzaakte deze moord een schokgolf.Het was triest te constateren hoe milieus die zichzelf antagonist noemen zich hebben ondergedompeld in de collectieve hysterie die onmiddelijk volgde op de dood van fascist Fortuyn.Het is duidelijk een manier van denken, gelijkaardig aan de burgerlijke pest, die domineert.Aangezien een groot deel van de kraakpanden tot en met een veelvoud van verenigingen, "activistengroeperingen" zoveel agressiever reageren tegen hen die zich niet vereenzelvigen aan hun aangepast protest, dan tegen hen die ze pretenderen te bestrijden. Denk je nu echt, dat het gebeuren van 6 mei, ookal overkwam het een bekend fascist, dat het de activistenscene haar monopolie tot verzet ontnam, zoals het de staat haar eeuwig monopolie tot doden ontnam?
Begrijp me niet verkeerd: het gaat er ons niet om de waarde van wat Volkert heeft gedaan naar waarde te schatten met bertekking tot geweldloze axie. Maar des te meer wel om het betreuren van deze blinde eensgezindheid, die zowel dom als beangstigend is. Deze heilige unie van bijna een totale bevolking voor en ten dienste van de macht. Moeten we je eraan herinneren dat de krakers van Amsterdam hun medeleven kwamen betuigen met een spandoek in de hand? Militanten, zelfs de meest vreedzame, konden toch beter hun energie in wat nuttigers steken? Misschien in een anti fascistische werking? Waarom zouden we deze tolerantie ophemelen en samenwerken met de verantwoordelijken van onze doodstrijd. Tenzij de angst om in verband te worden gebracht met Volkert in het kader van het lopend onderzoek dit gedrag verklaard, dan blijft het nog steeds onbegrijpelijk in onze ogen...
De slogan:" De enige goede fascist is een dode fascist" schijnt dus een deel van zijn aanhang te verliezen, indien die fascist niet per ongeluk sterft. Dit is niet het geval voor ons die de slogan graag waren gaan roepen in Amsterdam, op risico van een publieke lynch-partij. Aan politiek doen en met de levens van de volledige populatie spelen is nooit zonder risico geweest. Het is misschien niet nodig nog eens te onderlijnen dat zulke talrijke mobilisaties nooit zouden plaatsvinden indien er een gigantische massa moord van onschuldige mensen zou plaatsvinden ver van het land je woont.
Wat Volkert betreft, we weten heel weinig over hem. Hij was betrokken in een vereniging die legale procedures aanging tegen de agro chemische industrie. Zijn axie tegen Pim was voorbereid. Sindsdan heeft hij geen verklaringen gegeven. Op 10 mei werd hij zoals voorzien in een psychiatrische sectie overgeplaatst, waar elk contact met de buitenwereld, zijn advocaten niet meegetelt, hem werd verboden. De maatregelen tegen hem hielden een persverbod in, en zoals we reeds stelden, de videobewaking en de ononderbroken verlichting van zijn cel. Voor het onderzoek op de moord werd een team van 55 rechercheurs aangesteld. 3 weken later werd hij overgeplaatst naar een ander gedeelte van het penitentiaire complex, naar een nieuwe cel ter waarde van 50000 neuro! De cel is zo gebouwd dat ze ideaal is voor camera toezicht. Vanaf dat moment werd hem toegelaten kranten te lezen, tv te kijken en bezeok te ontvangen. De politieke aard van zijn daad, evenals het belang van de vermoorde politicus hebben de autoriteiten ertoe aangezet tot het aanhouden van deze barbaarse detentiecondities. We hebben reeds gezien in het geval van Marco Camenish in Zwitserland dat in deze correct democratische landen de wreedheid tegen de niet-recupereerbaren geen grenzen kent. Zodra de Raad van Strafrechttoepassing zich uitsprak voor de onmiddelijke opheffing van de camerabewaking in de cel van Volkert, introduceerde de minister van justitie reeds 's anderendaags een nieuw reglement dat permanente videobewaking legaal maakt. De advocaten van Volkert, die klacht indienden tegen de aanwezigheid van camera's sinds de opsluiting van Volkert hebben deze maatregel een "Volkert-reglement" gedoopt.
Intussen, op 12/06, begon Volkert een hongerstaking, met de volgende eisen:
* De onmiddellijke stopzetting van de camerabewaking;
* Het doven van de verlichting 's nachts.
Drie dagen later veranderde de minister de klassieke camera door een infra roodcamera, waarmee Volkert 's nachts zonder verlichting kon worden bewaakt. Volkert liet zich niet bedriegen en zette zijn hongerstaking voort. Ondanks alles stopte hij zijn hongerstaking na 70 dagen op 19/9. Na alles wat we weten kwam de enige steun niet van de antifa scene, wel van zijn medegevangenen. Zij deden een petitie circuleren in de loop van augustus, die de eisen van Volkert ondersteunden. Een daad van solidariteit die we des te meer toejuichen omdat die steun van hen komt die zo weinig middelen hebben.
Volkert heeft, naar alle waarschijnlijkheid, enkel het voordeel van bezoek en "luchting" gekregen, maar aan zijn grootste eis, het verwijderen van de camera's werd niet voldaan. Wij wilden reeds langer berichten over de hongerstaking maar het was eerder moeilijk bronnen uit "de beweging" te vinden, gezien de meesten zwijgen in onverschilligheid. Een kleine tour op de site van indymedia-nl heeft ons slechts irritatie bezorgt. Na 2 maanden van hongerstaking, op momenten waarop de regering sprak over een zoveelste aanpassing van de wet, teneinde de mogelijkheid te hebben Volkert via infuus te voeden, stapelden de debatten op de kolonnen van Indymedia zich op. Dus ons tonend, op welk punt deze site "onafhankelijk" is. Onafhankelijk (zeker niet met betrekking tot het officiële discours) werd Volkert door de progressievelingen van Indymedia tot lafaard bestempeld omdat hij geen openlijke verklaring gaf. Of discussiërend over de belangrijkheid van een Volkertwet die de voedingsinfuus toelaat. Zonder ons te sparen van eeuwige condoleances aan Fortuyn en zijn familie. Om bronnen te vinden, hadden we evengoed de meest reactionnaire kranten kunnen
bekijken.En Indymedia toont ons nog maar eens dat haar invulling van het begrip journalistiek nooit iets alternatiefs inhield.
In elk geval zouden ook wij wel willen weten met welke perspectieven Volkert heeft gehandeld. Het viel ons moeilijk niet te glimlachen toen de radio meldde dat zijn dood verband hield met het voorstel tot herintroductie van pels in Nederland. Uiteindelijk, wanneer men ons verteld dat de Mullah Omar uit Afganistan is gevlucht op een bromfiets, zegt men dat het bedrog niet zo groot is, ondanks alles.
Wat zeker is, is onze morele steun, gezien we niet veel meer mogelijkheden hebben, in de richting van Volkert gaat, evenzo onze onvoorwaardelijke steun aan zijn eisen.
Contacteer ons indien je zijn adres wenst te ontvangen.


- E-Mail: abc@nijmegen.ods.org
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
wat wil je nou? 
13.11.2002 12:49


wat wil je nou? 
13.11.2002 12:55

Wat is het doel van je verhaal?

- Wil je ongefundeerd de dode man tot fascist bestempelen?
- Wil je zeiken over radikaal-links?
- Wil je Indymedia treiteren?
- Wil je een vdG-ondersteuningsgroep beginnen?
- Wil je bandbreedte verspillen?

Zo'n inhoudsloos en doelloos verhaal als hierboven heb ik al een tijdje niet meer gezien. Ga eens een keer wandelen in het bos, dat lucht op.
 
- 13.11.2002 13:21

Het bericht hier boven is gestuurd daar het Anarchistich Black Cross. Dit is een groep die politieke gevangenen steunt! Ik denk dat ze dus om steun vragen bij de mensen die nog wel iets geven om Volkert ondanks dat hij iemand heeft vermoord! Het Anarchistich Black Cross vind dat iedere politieke gevangene recht heeft op steun. En dit vind ik zelf persoonlijk ook een goeie zaak. Hier mee praat ik de moord van Volkert echt niet goed hoor. Ik vind het zelf`s zwaar triest dat hij deze aanslag heeft gedaan. Maar ik vind ook dat je dan niet in eens deze mensen ook kunt vergeten net alsof ze niet bestaan. Diep respect voor ABC

Wat ik altijd heel erg jammer vind hier op indymedia, is dat er altijd een paar mensen zijn die gigantich zeuren over berichten die niet naar aan hun idealen principes voldoen. Vergeet niet; er zijn ook mensen met andere meningen en idealen. Het is denk ik tijd voor de gene die dus altijd zo zeuren een lekkere wandeling te nemen door het bos. En dat lucht zeker op!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.