english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
politie provoceert rel
stokebrand - 22.03.2003 20:15

De gevestigde media (nos op 2) heeft de realiteit weer een beetje gemist, dus hier wat ik zag. Mischien heeft de pers d'r ook nog wat aan.

De sfeer was uitermate relaxed bij het containerfort, ook al waren er eerder een beetje opstootjes geweest bij het hek dat als ingang van het fort fungeerd. Zo nu en dan werd er wat over de containers gegooid, maar dat lijkt me logisch. De meeste mensen die eerder op de rand van de container zaten waren er weer vanaf en het gedrum was ook opgehouden. Een grote groep mensen zat voor de containers op de grond van de zon te genieten. Het hoogtepunt was toen dat iemand besloot vanaf de rand in zo'n container te urineren. Niet erg heftig dus.
Op een gegeven moment besloot ik dat ik er genoeg van had en stond op om te gaan. Toen viel het mij en vrienden op dat er een soort onopvallend linie politie (petten) om de grote groep mensen stond. Een moment later kwamen er een paar groepjes stillen, bij elkaar 20 of meer en er werden wat opmerkingen naar hun hoofd geslingerd (heel braaf allemaal). Toen kwamen een stuk of drie M.E. busjes het veld opgereden en op het zelfde moment werd iemand door de stillen uit een groep geplukt. Natuurlijk ontstond er meteen rumoer, begonnen de busjes rond te crossen en werden er over en weer flinke klappen uitgedeeld. Dat was het begin van een flinke rel die je verder op de reguliere kanalen kan zien.
Ik schrijf dit, omdat de NOS meteen weer zegd dat de hele rel door 'links radicalen' werd begonnen, zonder verder uitleg te geven.
Niet dat ik me niet vermaakt heb, overigens, en dit is geen distanciering ofzoiets. Maar er waren zat mensen oprecht erg boos en een publieke arrestatie op een veld vol demonstranten noem ik een politie-provocatie.
 

Lees meer over: militarisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Stokebrand go home 
Lampje - 22.03.2003 21:25

Heeft de politie weer buitenproportioneel geweld gebruikt, Stokebrand ? Was het weer zover ?
Ik ken een land waar ze dat ook doen, en dan wel in zo'n mate dat jij het niet op internet kunt navertellen : Irak.
Ik kan me vinden in een protest tegen de oorlog, maar erger me aan de onderschatting van de wreedheid waaronder het volk van Irak heeft te lijden. Nog meer erger ik me aan het verwende klootjesvolk dat denkt heel flink, links en autonoom te zijn door rellen uit te lokken en dan de politie de schuld te geven.
Als Bush dan toch bezig is, laat'ie dan jullie soort types ook meteen meenemen.
Jullie doen alsof je het begrijpt, maar jullie begrijpen er helemaal niets van.
Saddam Hoessein : de geest van Hitler, de wreedheid van Himmler, de koele berekening van Eichmann, de psychopathie van Idi Amin en de megalomanie van Stalin en Kim Il Sung.
En dan kom jij aan met geneuzel over politieoptreden.
Stop Bush ? Sukkel...

een lampje dat het licht niet heeft gezien 
Jan - 22.03.2003 22:00

De politie heeft bewust tien minuten voor vijf, vlak voor het einde van de demonstratie 'stillen' in de menigte laten provoceren. Deze zware jongens waren gelukkig vrij herkenbaar dus konden ze op dat moment nog gecontroleerd worden door de organisatie maar na vijfen (einde officiele demonstratie) hadden ze natuurlijk alle kans om alsnog rellen uit te lokken en hebben dit ook gedaan. Het is echt een triest dat in Amsterdam de ME zo af en toe nodig even macho moeten doen en daar zelf aanleidingen voor schept, maar Job Cohen (de eikel) zal er de officiele protesten nog wel over vernemen.
wereldnieuws! 
Lampje - 22.03.2003 23:02

"Stillen" zijn om 10 voor 5 gaan provoceren. Ach, jongen toch. Wat een wereldnieuws.
Reageer liever op de waarheid over Irak in plaats van dat oeverloze gezeik over bijzaken. Verwende sufferd met je stoere bivakmuts.
Politiegeweld 
Faaz - 22.03.2003 23:12

Wat er gebeurde is te gek voor woorden.

Een aantal zgn anarchisten waren lichtelijk irritant bezig. Maar in plaats dat een paar platte petten ze tot de orde riepen, kwamen plotseling van verschillende kanten ME busjes het veld oprijden. Ze vormden een kring ter hoogte van de 'knik' in de containers. Opdat moment stormende een groep van zo'n 15 stillen uit de busjes en de menigte naar voren en grepen twee mensen met veel geweld vast. Omstanders werden ruw opzij geduwd en wie hier tegen protesteerde kreeg klappen. Een meisje dat riep dat ze normaal moesten doen kreeg van een kale stille een vuistslag in haar gezicht. Een andere demonstrant werd bijna overreden. Als gevolg hiervan gingen verschillende mensen de politie met stokken en flessen te lijf. De politie werd danig in het nauw gedreven en moest zich terugtrekken. (de angst was van de gezichten van de stillen af te lezen.) Hoewel het waterkanon even werd ingezet was ook dit niet meer afdoende.

De politie trok zich terug in de richting van de Tenierstraat. Daar hergroepeerde ze zich. Een kleine groep van zo'n vijftig demonstranten trok ook indie richting. Er weren wat flesjes gegooid maar er werd voornamelijk geschreeuwd en gescholden. Toen klonk uit de luidsprekers van de politie de mededeling dat iedereen zich van het veld moest verwijderen omdat er anders geweld gebruikt zou worden. Dit was nog niet gezegd of twaalf ME-ers te paard stormden het veld op. De groep vooraan het veld rende in blinde paniek alle kanten op met als gevolg dat iedereen op het veld, waarvan de meesten geen idee hadden dat er wat aan de hand was, ook in paniek raakten.

De ME-ers dreven hun paarden in vole gallop dwars door de rennende menigte. Het slachtoffer waar eerder over gesproken is viel op dat moment. Zij werd overlopen door een paard. Nog iemand anders kwam niet op tijd weg en raakte ook gewond.

Mensen die langs de hekken rond het Van Gogh museum stonden of zaten te picknicken, waaronder veel kinderen konden maar net op tijd weg komen. Een vrouw met een baby van een maand oud voor haar borst werd bijna ook onder de voet gelopen door de paarden van de politie.

De politie paarden werden gevolgd door busjes die als malloten op de betogers inreden. Al snel dumpten zij ook hun ladingen ME-ers op verschillende punten op het veld. Mensen werden teruggedreven in de richting van de vijver, de Albert Heijn en naar de straat achter het Van Goghmuseum. Op het veld voor de bult boven de AH werd het waterkanon ingezet op alles en iedereen die zich daar nog bevond. De ME voerde ondertussen verschillende charges uit op iedereen die zich nog op het veld voor het Van Goghmuseum bevond.

Na een minuut of tien keerde de rust weer een beetje terug en stroomde het veld weer langzaam vol. Het duurde echter nog een minuut of tien langer voor de ambulances verschenen voor de wee slachtoffers die nog op het veld lagen. De ME vormde meteen een grote kring om de ambulances zodat de toestand van de slachtoffers moeilijk te bepalen was. Uit wat wel zichtbaar was en uit gesprekkenmet ooggetuigen viel echter op te maken dat het in iedergeval met een van hen niet best gesteld was. Voor mensen die donderdagavond bij de demonstratie bij het consulaat aanwezig waren, het betrof hier waarschijnlijk het meisje dat tijdens die demo met een bord 'wij zijn tegen' op een parkeermeter zat.

Na het afvoeren van de gewonden bleven de busjes nog enige tijd dreigend aanwezig op het veld en werd het waterkanon te pas en te onpas ingezet op de betogers. Na ongeveer driekwartier trokken zij zich terug waarna de demonstranten over gingen tot het beuken op de comtainers rond het consulaat bij wijze van een lawaaiprotest.

Helaas moest ik toen echt afhaken, verder gebeurtenissen zijn me dus ontgaan.

Het is in ieder geval absoluut niet waar dat de onlusten zijn uitgelokt door de demonstranten. Het gedrag van enkelen(twee) was niet zodanig dat het het optreden van de politie zou rechtvaardigen. Ook voor de charge door ME te paard, die de echte chaos in gang zette, was geen enkele noodzaak. De onstane chaos en de daarmee gepaard gaande gewonden moeten geheel op het conto van de politie geschreven worden.

Voor mensen die overwegen een aanklacht in te dienen tegen de politie, ik ben van harte bereid te getuigen. Ik ben bereikbaar via  http://battl.nl of via  faaz@battl.nl


PS: Ik heb dit ook al als reactie geplaatst onder het bericht 'POLITIE amsterdam wil RELLEN NU!'. Het leek mij echter belangrijk genoeg het nogmaals te plaatsen. De moderator moet het maar weghalen als ze daar aaleiding toe ziet.




Website: http://battl.nl
 
ga vechten ofzo, dakhaas 
Meindert - 22.03.2003 23:16

he, lampje, anders ruk je je hoofd ff uit je reet en ga je eens rondkijken in wat voor land je eigenlijk leeft.
nederland begint steeds meer een politiestaat te worden, waarin de politie lekker rondkloot en geen enkele verantwoording hoeft af te leggen aan wie dan ook.
stillen bestaan, en zien elke scheet als aanleiding voor arrestaties.
de macht wordt bang, en probeert de macht te behouden door vuile spelletjes te spelen. bijvoorbeeld door de demonstrant te demoniseren...
Lampje 
Lampjes vriend - 23.03.2003 00:57

Lampje heeft in het verleden met alle demonstratie tegen Saddam meegelopen he? Net zoals een ieder die destijds geen kwaad zag in Saddam, het was immers een bondgenoot van de VS, wat voor kwaad kan daar nu inzitten.
Zie ook: 
M02 - 23.03.2003 01:50

POLITIE Amsterdam wil RELLEN NU!!
M02 - 22.03.2003 17:48
 http://indymedia.nl/nl/2003/03/10548.shtml

Vredes demonstratie loopt uit op onvrede.
iris - 22.03.2003 23:00
 http://indymedia.nl/nl/2003/03/10575.shtml

Vredes demonstratie loopt uit op onvrede. (2)
iris - 23.03.2003 00:11
 http://indymedia.nl/nl/2003/03/10613.shtml
copkiller/politie lokt rellen uit? 
gewone burger - 23.03.2003 11:40

Heel typisch, die meneer die verslag doet van de demonstratie.
Alles wat de politie doet is fout en de overige mensen doen alleen maar "normale"dingen. Als het gaat over de dingen die andere dan de politie doen, dan wordt alles afgezaket.
Dat valt wel mee of het was heel onschuldig....schatjes zijn het.
Wat heeft het nou voor zien om de politie uit te schelden?
Dat heeft toch niets met de demonstratie te maken ? Denk je echt dat zij zich er druk om maken als je staat te schelden ?

De mensen die echt kwamen voor de demonstratie hebben absoluut geen problemen gehad met de polite. Die mensen zijn na afloop van de demonstratie gewoon naar huis gegaan. De mensen die achter bleven waren alleen maar uit op rotzooi. De politie wint er niets bij als er rellen zijn, dus waarom zouden ze die uitlokken. De ME is de gehele dag zo veel mogelijk uit het zicht gebleven om de de probleem makers maar niet te provoceren.
De ME komt pas in actie als er dingen gebreuren die niet door de beugel kunnen.
Dus als je echt zo'n moraal ridder bent zoals je prentendeerd, dan ga je na de demonstratie gewoon naar huis en dan is er niets aan de hand.

En copkiller ? maak jezelf toch niet zo belachelijk


Gewone burger 
23.03.2003 12:12

Praat altijd politiepraatjes na?
Kan egwone burger zih niet voorstellen dat politie dingen verkeerd doet?
Gewone burger moet zich eens afvragen welke overheidsambtenaren de joden uit hun huizen sleepten in WO-II. Jijst ja Agenten.

Kent gewone burger het woord politiestaat? Denkt gewone burger dat nederlandse agenten anders in elkaar zitten dan hun collega's in Chilli, Turkije of weet ik veel waar?

Gewone burgers deden niets toen nederland bezet was , slechst 10% was aktief: 5% voor en 5% tegen de nazies.

Ik zou niet graag een gwone burger zijn..

De staat wil gewoon een rel zodat daar over gesproken wordt ipv de collaboratie met genocide op het volk van Iraq door onze "volksvertegenwoordigers"

Maar gewone burger leest de telegraaf, de grootste krant van Nederland.

beste gewone burger 
Jan - 23.03.2003 13:54

Beste gewone burger,

Het was goed geweest als je je verdiept had in het verschil tussen de ME en het zogeheten "vredesdetachement" waar jij het over hebt. De eersten mogen in dit soort situaties niet zomaar ingrijpen in de velddemonstratie omdat de tweeden daar de orde handhaven. Het vredesdetachement zijn die agenten met de gele hesjes met politie op de rug die zich speciaal beschikbaar stellen om een demonstratie rustig te laten verlopen in nauwe samenwerking met de orde dienst van de organisatie (de demonstranten in de gele hesjes). Om vijf uur zat de taak van zowel de orde dienst als van het vredes detachement erop en was de ordehandhaving aan de ME. Over de rol van de stillen en het optreden van de ME dat hierop volgde zal de organisatie )en de politieke partijen binnen de organisatie) Job Cohen (als verantwoordlijke voor het politieoptreden) nog aanspreken.

Er is gister door de ordedienst veel energie gestoken in het uit elkaar houden van ME en raddraaiers, omdat beiden duidelijk wel wilden knokken maar dan had u als gewone bruger niet meer voor het podium gestaan tot vijf uur, maar had u om drie uur al de waterspuit in uw nek gevoeld zoals nu heel wat onschuldigen deden.


Meindert en de politiestaat 
Lampje - 23.03.2003 15:55

Meindert, volgens jou leven we in een politiestaat. Dan wel in een politiestaat waarin je mag demonstreren, onzin op het internet kwakken en ongestraft oeverloos dom zijn.
Ik lees niets anders dan gezeik over het vreselijke optreden van de politie. Natuuuurlijk deden "wij" niets dan vredelievend zijn, en ineens kom er zo'n onverlaat met een knuppel op ons af.
Man, stel je toch niet zo aan. Stelletje verwende rijkeluiszoontjes met je bivakmutsjes en palestinasjaaltjes.
Ga wat zinnigs doen op je vrije zaterdag. Op de INHOUD reageren bijvoorbeeld, en mij toch eens duidelijk te maken waarom je loopt te zeiken over een politiestaat, terwijl de echte politiestaat Irak is : met een man aan het hoofd waar jullie niets van weten, van de gevangenisen, de vergassingen, de verkrachtingen, verdwijningen en martelingen met gloeiende poken, verminkingen, martelen van baby's voor de ogen van kinderen, ontvoeren van meisjes ten behoeve van het sexgenot van Saddam's lieve zoon Uday, de executies, het gehandicapt trappen van volstrekt willekeurige mensen.
Heb het daar eens over, misselijke sukkels, als je als dom schaap tegen Bush loopt te blaten en loopt te schelden op de politie.
getuigen rel gevraagd 
wytze - 23.03.2003 16:10





De organisatie van de manifestatie komt graag in contact met mensen die aanwezig waren op de plek waar het uit de hand liep. Het verhaal van de gemeente is inmiddels als volgt: "er was een jongen die vanaf de rand van een container al een tijd stenen had gegooid naar de hondenbegeleiders daarachter. Op dat moment was het te druk om hem te arresteren. Na afloop zat die jongen op het veld en besloot men hem toen te gaan arresteren. Naar de 2 busjes die het veld opreden werden stenen gegooid en toen werd besloten nog 2 busjes te sturen om te helpen. Toen volgde een regen van stenen en werd besloten om de ME in te zetten." Wij zouden graag horen of er inderdaad zoveel stenen vanaf de container zijn gegooid tijdens de manifestatie. We horen ook graag meer over de genoemde politieprovocaties voor de busjes het veld opreden.
Tevens roepen we getuigen van andere arrestaties op zich te melden. Alle info graag naar  info@wereldcrisis.nl
Voor ons blijft het te gek voor woorden dat nog geen 10 minuten nadat onze begeleidingsdienst zich terugtrekt, de "professionals in crowd control" gelijk de boel uit de klauw laten lopen.












 
- 23.03.2003 17:27

Moet/kan die oproep van de organisatie voor getuigen niet in een apart, eigen artikeltje?
ja hoor 
stokebrand - 23.03.2003 17:38

Gewone burger & lampje:
Ik heb niet gezegd dat de politie alles fout heeft gedaan en ook niet gezegd dat de demonstranten onschuldig en heilig zijn. Ik heb gezegd dat de politie, door iemand publiekelijk op te pakken terwijl het veld vol met demonstranten was een rel heeft geprovoceerd.
Iedereen met een greintje mensenkennis weet dat zoiets uitloopt op een rel. Ik denk dan ook dat dat de bedoeling was.

Vrijwel iedereen in west europa, behalve een aantal (veel!)daklozen en illegalen zijn in feite verwend vergeleken met mensen uit landen met bijv. dictatoriale regimes.
Saddam Hoessein is zo'n dictatoriale schoft en ik vind ook dat hij op moet donderen. Ik, en vele anderen op de demonstratie, ben echter van mening dat het niet aan de V.S. of de U.K. is om daarom Irak plat de bombarderen. Helemaal omdat ik van mening ben dat V.S. en U.K. een andere agenda hebben dan ze pretenderen en dat de redenen en 'bewijzen' die ze geven niet kloppen of elkaar tegen spreken.
Ik ben erg blij dat ik de vrijheid heb dit op internet te zetten en nog blijer dat ik niet in een land leef waar ik in een situatie als gister voor mijn kop zou zijn geschoten of gemarteld. In andere landen is het verschrikkelijk maar dat betekent niet dat ik daarom maar moet accepteren en mijn bek houden als ik de politie iets zie doen wat niet klopt of op zijn minst stom te noemen is.
Tot slot heb ik mijn stukje niet geplaatst om een discussie uit te lokken, want daar is deze site eigenlijk niet voor, maar om een ander beeld te geven dan de reguliere media. Ik hoop ook dat andere mensen nog aanvullingen hebben met hun ervaringen i.pl.v. suffe discussies die nu over de hele wereld met dezelfde argumenten op 't net worden gevoerd.
oorlogshitsers 
23.03.2003 18:25

beweren altijd dat als je tegen de oorlog bent, je voor sadam bent. Deze mensen hoef je niet proberen te overtuigen, ze weten dat ze bullshit praten.

Het is tuig.

Oude tactiek van voorstanders oorlog 
BS - 23.03.2003 18:43

"Of course the people don't want war. But after all, it's the leaders of the country who determine the policy, and it's always a simple matter to drag the people along whether it's a democracy, a fascist dictatorship, or a
parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism, and exposing the country to greater danger."

-- Herman Goering at the Nuremberg trials


Website: http://battl.nl
 
OSL 
lars - 23.03.2003 18:47

Een paar vragen: Boven de dam vloog tussen een uur en half twee behalve de politiehelicopter ook een reclamevliegtuigje met een steunbetuiging aan de USA namens het OSL.
1 Wie of wat is het OSL, wat is hun bijdrage aan de maatschappij?
2 Wie is het OSL wel niet dat het op een dag als deze boven Amsterdam mag vliegen met een provocerende tekst, daar waar gewone burgers nog niet eens een vlieger mogen oplaten?
 
- 23.03.2003 19:20

Dat was neem ik aan het Oud Strijders Legioen, een gezelligheidsvereniging die je vind op  http://web.inter.nl.net/users/ST.OSL/ Zie ook  http://www.kafka.antifa.net/osl.htm
politieoptreden 
is - 23.03.2003 20:41

Tuurlijk leven we in een paradijs vergeleken bij Irak. En nee, ik kan me inderdaad niet zo goed voorstellen hoe het zou zijn om Saddams regime dagelijks van dichtbij mee te maken. Maar dat betekent nog niet dat er geen kritiek mag bestaan op een fout optreden van de Nederlandse politie. Hoe klein ook, elke vorm van machtsmisbruik is onacceptabel, en ik begrijp volkomen dat mensen hier reageren op de gebeurtenissen van zaterdag om hun frustratie kwijt te raken. Natuurlijk zijn er veel ergere en belangrijkere dingen, maar als ik in elkaar gerost word zonder reden kom ik daar tegen in opstand, ook al weet ik dat er in Irak dagelijks mensen vermoord worden. Het is onzin om mensen te vertellen liever te reageren op de situatie in Irak dan op zo'n kleine gebeurtenis in Nederland, als iemand daadwerkelijk niet verder kijkt dan zijn eigen landje was hij waarschijnlijk niet op het museumplein geweest zaterdag, en zeker niet op deze site. Dus, oordeel niet zo snel alsjeblieft. Er is geen behoefte aan nog meer ruzie in deze wereld!
Ouwe sukkels legioen 
Prosper J.G. Ego - 23.03.2003 20:42

Het Ouwe Sukkels Legioen is een Geriatrisch gezelschap verstokte Telegrof-lezers, met een hersen-verweking.
Allemaal kennen ze 'Prinz Benno' (Bernhard) personlich.
Bij de weduwe Rot-van Tong gaan ze graag op de koffie.
Zo'n vliegtuigje boven de stad is hun idee van humor: frueher war alles besser....

Website: http://www.strike-free.net
 
Rellen  
roos - 23.03.2003 21:18

wat een geweldige demonstratie was het ,zoveel mensen en zoveel stille agenten.Je kon je lol niet op.Onze vrienden voelde zich een van ons,speldje met verboden voor bommen op jassen en truien.Geeft toch een prettig gevoel dat ze bij ons horen.Wie kan je nog vertrouwen tijdens een demonstratie????????
Ik heb veel gezien,stenen en flessen gooiende jongeren en overdreven geweldsmisbruik van de politie.
Ze hadden nooit naar het podium moeten rijden want heel veel mensen hadden niet eens in de gaten dat er iets mis ging.Al die paarden en bussen ,vreselijk.Als reactie gingen meerdere mensen gooien maar er was niet zoveel te gooien hoor.Ja van die jongens die bij iedere demo onrust veroorzaken maar die kun je volgens mij met veel politie zo isoleren.Wie of wat zijn er betaald om te gooien want ik hoorde ook dat er iemand uit een me busje stapte met een sjaal om zijn gezicht.Met eigen ogen heb ik gezien dat een jongen opgepakt werd door stillen en toen ik met twee anderen er opaf gingen probeerde een agent iemand in zijn buik te schoppen.Er was absoluut niets aan de hand.
De media zou toch eens flink aangepakt moeten worden want zij zorgen er mede voor dat de jongetjes uit hun dak gaan en filmen het graag.
Het wordt tijd 
Sassafras - 23.03.2003 21:54

Beste mede vredessdemonstranten,
Waar ik nou zo kotsziek van word is dat kleinerende gelul van bijvoorbeeld Lampje. Natuurlijk liepen we zaterdag voor het ENORME leed dat momenteel plaats vind in Irak. Maar dit neemt niet weg dat de politie en Me in Nederland ( onder regime van Balken en zijn bende) te negeren is. Alsof wij genoegen moetten nemen met aggressoren in onze Hypocratie. Dat is toch ook waar we voor liepen.Intimidatie is een vorm van geweld. En dat het ergens anders altijd erger is neemt niet weg dat je op moet blijven treden tegen alle vormen van agressie om je heen!!!!! WAKE UP


Website: http://clsnculus@hotmail.com
 
By the way Lampie 
sassafras - 23.03.2003 22:00


VOOR LAMPIE,
Ik had nog een stukje van je commentaar c.q. grote bek genist op de page.
Ben jij wel op de hoogte van de slachtoffers die de Nederlandse politie tot nu toe door de jaren heen heeft gemaakt. Weet jij dat er verschillende mensen door het optreden van de Me in een rolstoel zijn komen te zitten.
Dat er in de politie cel van ons land talloze mensen zijn gestorven door roekeloos gedrag van dienstdoende agenten en bewakers.
Nee, als je in Irak woont dan mag je pas spreken.
Ik zou zeggen, zet die grote bek van je om in actie en meld je aan bij de strijdtroepen tegen de Amerikanski's en DO IT!!!
inderdaad... 
is - 23.03.2003 22:34

lijden is niet iets om trots op te zijn, geen voorwaarde om kritiek te mogen uiten en ook geen statussymbool. hoe goed je het ook hebt, gezonde kritiek is altijd nodig! sassafras, helemaal mee eens. zullen we er nu over op houden?
Sassefras en anderen 
Lampje - 23.03.2003 22:37

Nee, ik ben niet op de hoogte van de "talloze" mensen die door toedoen van agenten en bewakers zijn gestorven. Ik ken er helaas wel enkele en ik zal de laatste zijn die dat wil bagatelliseren.
Maar daar gaat het hier helemaal niet om.
Het gaat om de aanval op Irak en ondanks alle terechte kritiek op die hypocriete moraalridder Bush hoor ik weinig over Saddam. Natuurlijk weet ik ook wel dat ALLE weldenkende demonstranten tegen Saddam zijn, al vrees ik dat men zijn ware aard toch lichtelijk onderschat. (want zonder betweterig te willen zijn: hij is erger dan veel van jullie denken. Veel erger.)
Tot mijn verbazing lees ik echter alleen maar geneuzel over rellen, over wie dat heeft uitgelokt en over het grote onrecht daarvan.
Kom op, mensen, waar zijn we mee bezig.
Sassefras verwijt mij min of meer een grote bek. Klopt.
Hoe staat het met de relschoppers? Die spraken de aanwezige ME'ers vast en zeker met "u" en "meneer" aan.

Relschoppende Rijksambtenaar van 47 jaar 
TheoThuis - 24.03.2003 03:13

Een stuk uit mijn verslag aan  info@wereldcrisis.nl :
>

Website: http://www.theothuis.tomaatnet.nl/
 
Het beloofde stukje 
TheoThuis - 24.03.2003 03:39

Plotseling krijgen ze de opdracht het plein schoon te vegen. Ik begrijp niet waarom dit geweld nodig is en besluit het allemaal te registreren. Willekeurig worden mensen opgejaagd door ME'ers te paard en met pantserwagens. Ook word er laf gebruik gemaakt van een waterkanon. Mijn vriendin staat rustig een shaggie te draaien en word compleet natgespoten. Ik ben inmiddels tussen de vuurlinies ingekomen en probeer de boel rustig te houden. Toch word ik uiteindelijk door paarden van het veld geduwd. Door de schoonveegactie ontstaat een hoop woede en enkelen beginnen weer met blikjes te gooien. Ik krijg de meesten redelijk overtuigd hiermee te stoppen. De ME trekt zich weer wat terug. Bij de schoonveegactie is een demonstrante door de ME aangereden. Een cordon tot op de tanden gewapende ME'ers staat rond het slachtoffer. Een van de ME'ers (voertuig 1416) kan zich niet beheersen en slaat vlak naast mij een jongen om niets met de wapenstok. Ik spreek de ME'er hierop aan met de volgende woorden: meneer, deze jongen doet u niets, toch vind u het nodig te slaan. Meteen krijg ik een nog hardere klap van hem. Met mijn arm vang ik de klap op. Ik blijf hem diep in de ogen kijken en wijs hem op het feit, dat er meerdere foto's van de klap gemaakt zijn. Weer haalt hij uit, maar mist want ik spring achteruit. Zijn collega's pakken hem vast en manen hem tot rust. Ik zie twintig meter verder een TV-ploeg van de NOS staan en loop op hen af met de vraag of ze wat gezien en/of gefilmd hadden. Niets dus, maar wel praten over een mooie shot met het waterkanon. Mijn inmiddels opgezollen arm kan hem ook niet overtuigen tot het doen van een verslag.
De politie heeft wel alles gefilmd, ik ben zelfs bewust voor de camera's gaan staan, dus ik ben in beeld geweest! Ik ben benieuwd of ik dat nog terug te zien krijg!
Teleurgesteld over zoveel onrecht en met een doornatte onderkoelde Lony en Rooie bijna over de rooie besluiten we naar huis te gaan. Zonder verdere vertraging komen we thuis. 's-Avonds in het journaal zien we inderdaad het waterkanon, verder moeten we horen dat er zo'n 20 duizend (minimaal 100 duizend in werkelijkheid!) demonstranten zijn geweest en meerdere rellen (uitgelokt door het politie-optreden). De leugen regeert!
De publieke omroep doet dus bewust mee aan de pro-Oorlogsmediacampagne, aan het doodzwijgen van het werkelijk verzet van het volk en aan het doodzwijgen van het uitlokkingsgedrag van de ME. De politie(k) is bewust rellen aan het uitlokken, dat is zaterdag voor mij heel duidelijk geworden en de media zwijgt!
De overbodige schoonveegactie zaterdag is vele malen erger dan de beruchte Damschoonveegactie van de mariniers van ruim dertig jaar geleden, waar heel Nederland toen verbaasd over was. Nu zwijgt de Media!
OSL vliegtuigje ook gesignaleerd langs kust 
Casper de Wit - 24.03.2003 11:51

Zaterdag 22 maart 2003 werd ook langs de kust bij Den Haag (Kijkduin, rond 15 uur) een 'sport'vliegtuigje gesignaleerd met een steunbetuiging aan de participatie aan de oorlog in Irak. Ik wil graag weten
1) Wat de wetgeving is in deze (vliegtuigjes met politieke boodschappen rond laten vliegen);
2) Indien nodig, wie heeft toestemming geven voor deze actie?


beste Jan 
gewone burger - 24.03.2003 19:22

Beste Jan,

Volgens mij heb ik het niet gehad over het vredes detachement, maar ik weet zeker het verschil.
Ik ben me bewust van het feit dat er ook foute agenten zijn, maar op deze site worden ze wel heel erg over een kam geschoren. Ik lees op deze site ook dat de politie ongestoord zijn gang maar kan gaan en dat zij niet wordt gecontroleerd. Dit klopt pertinent niet, vrijwel alles is heel strak geregeld en wordt gecontroleerd.
De ME wordt pas ingezet nadat er ellende is. Waarom zijn er mensen die stenen gooien? Wat heeft dat in hemelsnaam met demonstreren te maken ? Ik weet zeker dat er ook een heleboel agenten zijn die tegen de oorlog zijn.
Als iedereen elkaar wat meer zou respecteren dan zou er veel minder ellende zijn. Ik hoop verder van harte dat er een grondig onderzoek gedaan zal worden naar afgelopen zaterdag. Indien blijkt dat er onnodig geweld gebruikt is, zal ik de 1e zijn die wil dat het bestraft zal worden.

Verder was er ook nog een persoon die een vergelijking maakte met de politie in 40-45 en de politie van nu.....
Alsof die knulletjes van 25 daar ooit wat van mee gekregen hebben.
Je kunt beter komen met een met feiten onderbouwde mening.
Hetgeen je nu schrijft lokt alleen maar agressie op,maar kennelijk is dat alles wat je wilt....










agressie 
allbright - 25.03.2003 14:51

Ik heb er lang over na gedacht of ik een aanvulling op bovengeschreven verhalen zal geven. De conclussie: ja dus.
Wat mij als eerste opvalt is dat er veel ongenuanceerd en agressief wordt gepraat en geschreven. Als wij op een 'forum' al niet normaal met elkaar kunnen discusieren, wat (mogen wij) verwachten we dan van andere mensen/de politiek/de politie? Laat heel duidelijk zijn: ik geloof en weet dat de ME provorcerend te werk gaat, ik geloof en weet dat Sadam een enorme schoft is, ik geloof en weet dat Bush geen transparante redenen heeft om een oorlog tegen Irak te beginnen. En ik denk dat alle mensen die een reactie op deze site hebben gegeven, dit OOK weten. Laten we dan iig op een normale manier daar op reageren. We spreken steeds over agresoren, maar hoeveel mensen op deze site hebben met hun woordkeus ook al niet agressie uitgelokt? Als je in het klein al niet eens waar kunt maken, want in het groot tot zulke verschrikkelijke dingen lijdt, waar halen we dan het recht vandaan om andere mensen de bekritiseren? DAT is waar mensen misschien eerst eens over na zouden moeten denken. De oorlog rond Irak heeft misschien wel 100 kanten. Wie kan daar de juiste keuze in maken? Hoeveel mensen hebben werkelijk inzicht van de hele situatie. Ik kan jullie vertellen dat ik het heel erg moeilijk heb om een standpunt in dit verhaal in te nemen. Maar 1 ding weet ik wel: de positie die de Nederlandse politici inneemt vind ik uitermate zwak en Bush vind ik een onzettend gevaarlijke man (naar mijn mening is het een christelijke extreemist, en heeft deze oorlog niet alleen met het Irakeese schrikbewind te maken, maar ook met religie). En daarom loop ik mee in een demonstratie. Dit houd dus niet automatisch in dat ik pro-sadam ben.
Aangaande de rellen: ik baal er ook enorm van dat juist DIE beelden in het journaal verschijnen die vooroordelen-bevestigend zijn, en die afdoen aan de goede sfeer die er was tijdens de demonstratie. Ik vind het daarom ook goed dat er een alternatieve mediastroom is, waarin ik andere geluiden hoor. Maar, er wordt nix opgelost met het ongenuanceerd aanschoppen tegen zaken als politie of politiek. Ik vind het onzettend storend dat bepaalde mensen van bepaalde groeperingen in Nederland roepen om een revolutie. KIJK naar wat we hier hebben en KIJK naar wat anderen NIET hebben. Wat dat betreft ben ik het met Lampje eens. Dit wil overigens NIET zeggen dat je je in Nederland niet mag verzetten tegen onrechtmatigheden. Maar maak wel de afweging over HOE je dit doet en met welke intenties. Want extreemlinks is in mijn ogen net zo slecht als extreemrechts. Extremen zijn namelijk doorgeschoten ideeen en leiden uiteindelijk tot oa. machtsmisbruik (kijk naar alle mislukkingen rond het communistme). Het is daarom in mijn ogen ook een schande om te roepen dat Nederland een communistisch land zou moeten worden zoals bepaalde mensen en groeperingen in Nederland en heel Europa roepen. Als je dit roept ga je volledig voorbij aan alle gruwelijkheden die er zijn begaan in alle landen waar het communistische systeem heeft gedraaid. Communistme heeft altijd nog geleid tot het geestelijk dood maken van mensen met anderen ideeen, meningen of religies! Het idee is mooi, maar het is een droombeeld! Dus de vergelijking die Lampje trok tussen de verschillende dictators was terecht in mijn ogen.
Concluderend wil ik daarom zeggen dat ik hoop dat we op een site als deze op een andere manier met elkaar kunnen communiceren, want deze hele discussie komt erg onvolwassenen over. Als je wilt dat mensen oa linkse activisten serieus nemen, dan moet je dat respect wel verdienen!
wij volgen alleen de voorbeelden 
Jan - 25.03.2003 23:59

Ach je kan nog zoveel schrijven over hoe we het moeten doen in het forum, maar misschien volgen we gewoon al die (wereld)leiders in hun nieuwe manier van elkaar aanspreken via de media...

Als reacties wat heftig zijn, zou je je ook kunnen afvragen of het misschien met emoties te maken heeft. Probeer jij maar eens uit te leggen wat er gebeurde aan mensen die in al hun onschuld zich een ongeluk geschrokken zijn. Kun je nagaan dat sommigen een oorlog ontvlucht zijn om tussen een stel dolgedraaide macho's terecht te komen...
zionistissche propaganda die nos nieuws 
mou - 26.03.2003 16:55

op die tijdstip was ook aanwezig op de musuemplein.Het moest eigenlijk nog harder in vergelijking met de politiemachtprovocaties.Ik heb protesteacties meegemaakt in landen waar de opressie op zijn top is.Wat zaterdagavond gebeurd leek in vele opzichten erop.
volgen? 
allbright - 26.03.2003 18:46

Wij volgen alleen de voorbeelden Jan? Pardon, hebben wij niet allen een eigen mening en keuzevrijheid hier in gekregen? Daar gaat het nu toch juist om! Moeten we, willen we iets veranderen, niet zelf eerst het goede voorbeeld geven? Tuurlijk kunnen mensen vanuit emoties ongenuanceerd reageren. Maar als je je daar bewust van bent kun je hier anders mee omgaan! Zolang mensen dit als 'praatjes' aan de kant schuiven, zal er nooit iets veranderen. En jammer genoeg gebeurt dit nog elke dag, keer op keer. Dus als wij ons net zo kinderachtig gedragen en opstellen als de politici, wie zijn wij dan om daar wat van te zeggen?!!!! En wie is de agressor in deze hele Irak oorlog? Wie kan daar een antwoord op geven? Is dat Sadam, is dat Bush of allebei misschien?

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.