english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Politie heeft probleem met discriminatie
Rene Danen - 15.08.2003 10:51

Morgen (16-8, 15.00 uur) is er n.a.v. het neerschieten van een Marokkaan door een politieagent een demonstratie op het Mercatorplein in Amsterdam. De schietpartij heeft de discussie over discriminatie door de politie doen oplaaien. Of daar in dit specifieke geval sprake van was kan eventueel pas na grondig onderzoek door een onafhankelijke commissie vastgesteld worden. Dat er in algemene zin wel een probleem is in de relatie tussen het Amsterdamse politiekorps en allochtonen is uit diverse onderzoeken van de laatste tijd al wel duidelijk geworden.

Eén op de negen (11,4%) Amsterdammers die contact heeft gehad met de politie voelt zich daarbij gediscrimineerd. Dat bleek uit een enquete die het gemeentelijke onderzoeksburo O+S in 1999 hield onder alle Amsterdammers. Uit andere cijfers blijkt dat het aantal ingediende klachten over discriminatie door de politie stijgt. De Commissie voor de Politieklachten en het Klachten- en Adviesbureau Politieoptreden noteerde de laatste jaren meer klachten. Ook bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam steeg het aantal klachten over de politie het laatste jaar met zo’n 20 procent.

Binnen het korps.

Niet alleen burgers krijgen te maken met discriminatie door de politie. Binnen het korps is ook sprake van discriminatie. De verhoudingen binnen het korps zijn behoorlijk scheef. In een stad waar bijna de helft van de bevolking allochtoon is, is het aantal allochtonen bij de politie slechts een op tien. En dit aantal daalt de laatste jaren verder onder de 10%. Dat de allochtonen het korps verlaten is niet toevallig. Uit een intern onderzoek (Exit, november 1998) blijkt dat 65% van de allochtone agenten die voortijdig het korps verlaten dit doet vanwege openlijke discriminatie op de werkvloer. Daarbij merkten ze op dat racistische opmerkingen van collega's niet altijd aan de agenten zelf waren gericht, ook burgers waren het slachtoffer hiervan. Nadat het rapport waaruit dit bleek uitlekte volgde in de gemeenteraad een ontkenning van het probleem door de korpsleiding. Het rapport kreeg alsnog het stempel "geheim" en verdween in een bureaulade. Overigens staan de conclusies uit dit rapport niet op zich. In 2000 constateerde ook het comité tegen racisme van de Verenigde Naties dat binnen het Nederlandse politiekorps een “vijandige minderhedencultuur” heerst. Volgens het VN-comité vertrekken daardoor “buitenproportioneel” veel allochtonen uit het korps.

Ontkenning.

Ontkenning lijkt een patroon te zijn. De bekende politiecommissaris Ad Smit zegt in oktober 2000 in Het Parool “de verhalen over treiterijen in het korps tegenover allochtonen wel te kennen, maar de feiten niet”. Op de vraag van de journalist of hij iets moet doen als korpsleiding zegt hij: “Ik ken geen racistisch gedrag. Voor mijn district zeg ik: dat is niet aan de orde”.
Ook nu na het recente incident op het Mercatorplein komt dezelfde blinde ontkenning. door de korpsleiding en burgemeester. Discriminatie zou uberhaubt niet aan de orde zijn in het korps. En dat is heel merkwaardig want bij de Amsterdamse politie werken meer dan vijfduizend mensen. Een dergelijke grote organisatie vormt automatisch een afspiegeling van de samenleving. Net als overal elders in de samenleving is er spraken van discriminatie en racisme. Het is naief van de korpsleiding om dit te ontkennen. Bovendien zijn er voldoende onderzoeken die het tegendeel aantonen. Met de stelselmatige ontkenning staan de korpsleiding en de burgemeester een oplossing in de weg. Men zou dan ook per direct het probleem moeten erkennen en maatregelen nemen om de discriminatie in Amsterdamse korps aan te pakken.

Stemmingmakerij.

Maar in praktijk draagt de korpsleiding zelf ook in hoge mate bij aan de vreemdeling-onvriendelijke sfeer binnen het korps. Discriminatie is ook voor de politieleiding heel normaal. Als er preventief gefouilleerd wordt in de stad krijgen de agenten van de leiding de opdracht om te letten op "doelgroepers". Wie daar mee bedoeld worden is snel genoeg duidelijk voor iedereen die wel eens een middag naar een politiescanner heeft geluisterd. Het is daar heel gewoon om over “Naffers” (Noord-Afrikanen) te spreken en ook andere dubieuze benamingen van allochtonen passeren daar ongestoord de revue. Korpschef Kuiper draagt in het openbaar ook zijn steentje bij. De laatste jaren deed hij diverse dubieuze uitspraken over allochtonen. Op AT5 zei hij dat allochtonen jongeren die strafbare handelingen plegen zwaarder moeten worden gestraft dan anderen. Op een bijeenkomst van Horeca Nederland toonde hij begrip voor de uitspraak van de directeur van deze kroegbazenclub dat “het geen discriminatie is als een groep van tien allochtonen de toegang geweigerd wordt bij een discotheek”. Voor deze groep zou een andere sociale ontmoetingsplaats gecreëerd moeten worden aldus de toenmalige baas van Horeca Nederland. Kuiper stemde volgens het Parool daarmee in. In 1998 maakte Kuiper ook al stemming tegen Marokkanen door te beweren dat in dat jaar tachtig agenten gewond waren geraakt door agressie van Marokkaanse jongeren. Toen Kuiper door de gemeenteraad gedwongen werd de bijbehorende cijfers op tafel te leggen bleef er niets over van zijn bewering. Dat Kuiper uberhaubt niet veel op heeft met de multiculturele samenleving blijkt als hij in 1999 zegt in het Parool dat multi-etnisch, naast elkaar leven nog net gaat in Nederland, maar integreren te hoog is gegrepen.

Kuiper zou deze passieve houding moeten laten varen en de problemen in zijn korps moeten aanpakken. Dit kan hij doen door de problemen in de eerste plaats te erkennen en ten tweede natuurlijk door de betreffende politieambtenaren aan te spreken op hun gedrag en waar nodig juridisch te vervolgen. Tenslotte moet de baas van de Amsterdamse politie natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven en zich in de toekomst niet meer stigmatiserend uitlaten over allochtonen.

Rene Danen
(op persoonlijke titel)

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Demonstratie Amsterdam zaterdag 15.00 uur 
willink - 15.08.2003 10:53

Demonstratie Amsterdam zaterdag 15.00 uur
x - 13.08.2003 17:57
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/08/13260.shtml

Oproep voor demonstratie tegen zinloos politiegeweld en discriminatie, aanstaande zaterdag 15.00 uur op het Mercatorplein in Amsterdam.
voorbijgaand aan het feit.. 
wish - 15.08.2003 11:10

dat er een verschil is tussen discriminatie en ervaring

de cijfers liegen er niet om (kies maar een willekeurig cijfer uit) . De politie kan het werk niet meer aan door de "doelgroepers" en dan NOG gaan zeuren over discriminatie. lekker constructief.

René Danen 
??? - 15.08.2003 14:00

Reené Danen... waar kennen we die ook alweer van?
1)Wat voor nieuws heb je te brengen?
2)Wat is er mis met het woord "Naffer"? Is Tukker ook discriminerend? En Brabo?
3)Er zijn realistische mensen die beseffen dat niet alle allochtonen wíllen integreren. Dus vaststellen dat een multi-etnische maatschappij wel haalbaar is, maar een geïntegreerde, één cultuur-maatschappij niet, is in mijn ogen niet verkeerd.
Een agent die een man neerschiet omdat deze hem of iemand anders dreigt dood te steken, is in ieder geval minder erg dan discriminatie.
N - 15.08.2003 14:19

Naar het schijnt draagt de politie in Engeland niet eens een ‘pistool’.
Misschien is het een idee om het hier ook voortaan achterwege te laten???

Ik heb een blauw vermoeden dat de misstanden die ontstaan een “cultureel misverstaan” zou kunnen zijn....

Misschien is het een idee om eindelijk eens op te houden mensen te “minachten”???
Misschien wordt het tijd eindelijk het instituut ‘gevangenis’ op te heffen???

Peace!!!!

Mercatorplein 
smeris - 15.08.2003 14:27

Beste Rene,

Je eenzijdige reactie stelt me teleur. Waarom nu al met dit soort dingen komen terwijl er nog een onderzoek naar het schietincident loopt? Waarom je afficheren met mensen die roepen dat de agent die man heeft vermoord? Dat hij slechts een klein mesje bij zich had om zichzelf te verdedigen?

Met een mes van 20 centimeter kun je iemand met het grootste gemak doodsteken. Zelfverdediging van Dris? Lijkt me niet, hij is naar huis gegaan, heeft een mes gehaald en is weer teruggekomen. Klaarblijkelijk was hij dus van plan dat mes te gaan gebruiken. Als je zelf met een wapen gaat lopen zwaaien neem je bewust het risico dat er iets met je gebeurt.

Nu dus een demonstratie van een comite tegen zinloos politiegeweld. Was dit geweld dan zinloos? Weten we niet he, onderzoek nog niet afgerond.
Ik kan je als agent wel vertellen dat er geen collega is die het leuk vindt iemand dood te schieten. Jij weet niet hoe dat voelt, hebt het nog nooit meegemaakt. Ik kan je vertellen dat je er geen vrolijker mens van wordt en dat je pas in het uiterste geval schiet. Misschien is dat hier ook gebeurd. Dat denk ik. Misschien heeft mijn collega te snel geschoten? Ik denk het niet, maar het zou kunnen. Vandaar dat onderzoek.

Maar dat wil jij niet afwachten. Je laat je voor het karretje spannen van mensen die maar wat roepen en direct over discriminatie beginnen. En daar gaat het hier niet om. Het gaat niet om een Marokkaan, het gaat om een messentrekker.

Ik dacht dat je slimmer was,

Smeris
het verstand van een smeris 
metenmet2maten - 15.08.2003 15:00

voor genoemde reactie luidt:

een smeris is pas schuldig als onderzoek dat uitwijst
de dode is echter al wel zeker een messetrekker
daar is geen nader onderzoek voor nodig
ja als je zo krom gaat redeneren
blijft je reactie weinig meer dan
het afwijzen van wat je zelf vervolgens doet

ik begrijp wel waarom jij in deze beroepsgroep terecht bent gekomen

afz
geen smeris
over de hele wereld 
15.08.2003 15:08

In alle dictaturen en landen die zgn democratisch zijn, zijn er smerissen die mensen vermoorden in doodseskaders, mensen martelen, mensen laten verdwijnen, racistisch zijn etc etc etc.

In nederland is in ieder geval bekend dat de politieacademie bijna niet te doen is voor gekleurde nederlanders ivm het met structurele racisme.

In de tweede wereldoorlog hebben nederlandse agenten de joden uit hun huizen gehaald dat waren niet de duitsers...

En nu zou het bij voorbaat vast staan dat er geen sprake is van racisme?
Het is uberhaupt een bepaald type mens denk ik dat agent wil worden...


"Original Naffer" 
LinkMichel - 15.08.2003 15:14

"
Wat is een naffer?
"
"
Naffer, da´s politiejargon voor Noord Afrikaan. Ooit ontstaan bij de Amsterdamse smeris om mensen met een "noord afrikaans uiterlijk" mee te omschrijven. Het was (en is) moeilijk zo niet onmogelijk om "op zicht" de nationaliteit van een verdachte te bepalen: Marokkaan, Tunesiër, Algerijn? Vooral als die dan ook nog beweren uit Libanon of Iraq te komen omdat we daar geen uitleveringsverdrag mee hebben.
Vandaar dat er in het proces verbaal steevast werd opgenomen "een verdachte met een Noord Afrikaans uiterlijk". In 1996 werd Naffer de nick van deze internetsite. De term naffer was voor ons geen belediging maar een identiteit! Naffer4ever!

In de Nederlandse geschiedenis kennen we een ander voorbeeld. De Geuzen, de bedelaars, die deze belediging als een eretitel aannamen.

Naffer, da´s niet langer een verdachte... Da´s gewoon een Noord Afrikaan die zich niet schaamd voor zijn afkomst!
"


Website: http://www.geocities.com/naffernl/naffer032.html
 
moord 
pang - 15.08.2003 17:01

Hey, het is toch wel mogelijk dat sowel die gast met het mes als die gast met het pistool fout waren?
Iemand krijgt ruzie in een cafe, om een kmeisje nog wel. Lekker macho allemaal. De 'verliezer' is boos en gaat naar huis om een mes te halen. Gaat dan weer naar het cafe, nu met mes. Wat kan mij het schelen hoe lang dat was. Vanaf het moment dat hij het cafe had verlaten was hij hoe dan ook niet meer bedreigt en was er dus ook nooit meer spraken van noodweer. Terugkomen in de wetenschap dat die gasten daar nog zaten is dus uiterst stom en elke conflict wat daarna ontstaat in elk geval verwijtbaar. ik kan alleen maar bedenken dat hij alsnog die lui wilde bedreigen dan wel verwonden met dat mes. Allebei fout. hij had zelf de politie moeten bellen en die hadden de daders dan wel gearesteerd.

Dan de politie, ze komen na een telefoontje over een ruzie. Even later komt er een man met een mes binnen. Agent pakt zijn pistool en schiet zonder een woord te zeggen de messentrekker van een paar meter afstand door z'n hart. Naar verluid stond de politie tussen de twee partijen in dus het zal best dat de messentrekker zich richting politie begaf, maar dat is nog niet een poging om de agent te steken. Schieten in een vol cafe is altijd fout, de agnet had met zijn wapenstok die man makkelijk op afstand kunnen houden en hem zelfs uit kunnen schakelen met peperspray. Tegen hem roepen: laat dat mes vallen! Was misschien al een aardige opening geweest, wie weet had het geholpen.

Wat mij betreft is er geen keus tussen die twee lui, ze waren beiden fout bezig, maar de politie is degene die verantwoordelijk is voor de dood en dat is onomkeerbaar. Bovendien horen ze beter te weten. Wat mij betreft kan de politie in dit individuele geval dus het grotere verwijt worden gemaakt.

Is het een structureel probleem? Misschien, maar één (of twee) dodelijke schietpartijen zijn dat op zichzelf nog niet. Veel klachten over bejegening geweld en onnodige intimidaties arrestarties etc. zijn dat natuurlijk wel, daar is geen dode voor nodig om dit aan te tonen. Dat er zoveel onrust woede ontstaat na een schietpartij waarbij het slachtoffer duidelijk een hoop te verwijten valt laat in elk geval zien dat het veel mensen hoog zit en dat zij het een structureel probleem vinden. Of het dat volgens objectieve criteria ook een probleem is, is dan niet meer relevant. De politie moet nu dagelijks werken met burgers die de politie niet meer vertrouwen en dus moet er wat gebeuren, ongeacht wiersn schuld het is. Het initatief ligt wat bij betreft bij de overheid, die is nu aan zet.
Reactie op stukje van Smeris 
Rene Danen - 15.08.2003 17:05


Beste smeris,

In de eerste plaats is het leuk om te constateren dat ook politieagenten meelezen op Indymedia (opmerkelijk ook dat je jezelf smeris noemt). Maar de kritiek die je hebt op mij is niet terecht vind ik. Je schrijft allerlei uitspraken aan mij toe die ik juist niet doe. Ik ga in mijn stuk opzettelijk niet in op het concrete geval van Dris. Ik zeg juist: "De schietpartij heeft de discussie over discriminatie door de politie doen oplaaien. Of daar in dit specifieke geval sprake van was kan eventueel pas na grondig onderzoek door een onafhankelijke commissie vastgesteld worden".

Ik doe dus ook helemaal geen uitspraken over de vraag of het een klein of groot mes was, of het geweld zinloos wasetc. etc. Die opmerkingen zijn geheel voor jouw rekening. Ik geef alleen op basis van gerenomeerd onderzoek (onderandere van de VN) aan dat er wel degelijk een probleem is met discriminatie bij de politie. Ik vind het jammer dat je dat niet wilt erkennen en dat je daar niet op in gaat.

Met vriendelijke groet

Rene Danen



Voor Rene 
smeris - 15.08.2003 19:08

Beste Rene,

Ga me nou niet vertellen dat het toevallig is dat je juist nu een stukkie over discriminatie bij de politie gaat schrijven. De aanleiding is uiteraard de schietpartij en de daarop volgende uitspraken van redeloze types (die overigens ook geen van allen weten wat er nu echt is gebeurd).

Discriminatie bij de politie? Komt voor ja, heb je gelijk in. Net zoals het voorkomt bij vuilnismannen, advocaten en politici. Dat maakt het trouwens niet minder erg. Bij de politie word je trouwens ontslagen als je openlijk discrimineert. in de politiek kun je daar juist veel zetels mee halen.

Toch is het bij de politie slechts een kleine groep die zich daaraan schuldig maakt. Net zoals er maar een kleine groep kutmarokkanen is. Maar juist deze kleine groepen trekken de aandacht. Die moet je dan ook aanpakken. Ik kan je verzekeren dat dat bij de politie Amsterdam/Amstelland ook weleens gebeurt. Dat zou jij ook moeten weten, ga anders eens kijken.

Van Riessen en Kuiper, de blikvangers van het korps, zijn gelukkig nog steeds geen full time managers in flitsende pakken, maar nuchtere dienders. Die geen onzin en al helemaal geen racisme tolereren bij hun medewerkers.

Ga eens kijken. Kijken en praten is de sleutel tot alles. Dat geldt ook voor het Mercatorplein. Schreeuwen en niet luisteren heeft geen zin. Rustig blijven en vooral met elkaar blijven praten (ik lijk potverdorie Wim Kok wel).

En over Indymedia: ik kijk hier weleens vaker. Wat me opvalt is dat er hier erg weinig respect voor andersdenkenden is. Dank ook aan de andere schrijvers voor opmerkingen over het type mens dat agent wordt.

Groeten,

Smeris
re. over de hele wereld 
jetze - 15.08.2003 22:16

annoniem,

De meeste Joden zijn afgevoerd door toedoen van gewone Nederlanders welke trachten te voorzien in hun normale levensbehoeften. De economische opbloei in Nederland (1938- 1942) door de Duitse behoefte aan oorlogsmateriaal heeft tot eind 1942 geleid dat (tot na de arbeidsinzet) het verzet tegen de bezetter en het uitleveren van Joden weinig voorstelde en dat de meeste Nederlanders probeerden te profiteren gedurende de eerste periode van WO II.

Verdiep je in onze geschiedenis, voordat je (annoniem) met dit soort uitspraken over de politie komt aankakken.

jetze.
De Amsterdamse politie tijdens de bezetting 
15.08.2003 23:38

Het promotieboek 'Dienaren van het gezag: De Amsterdamse politie tijdens de bezetting' van Guus Meershoek kwam hard aan bij criminologen en juristen. Nederlandse politieagenten haalden massaal tienduizenden joden uit hun huizen.

Bron:
Groene Amsterdammer
5-5-1999

Website: http://www.groene.nl/1999/18/ma_meershoek.html
 
Jetze de zwetser 
16.08.2003 00:50

Dezelfde Jetze die in een ander draadje hier iedereen die tegen genetich gemanipuleerd voedsel uitmaakte gelijk stelde met idioten die beweren dat HIV geen aids veroorzaakt lult nu weer nonsense.

nederlandse POLITIEmensen hebben destijds joden uit hun huizen gehaald of jij dat nu wilt ontkennen of niet. Trouwens ook nog meer dan in andere landen....

Gewone Nederlanders 
16.08.2003 00:53

"De meeste Joden zijn afgevoerd door toedoen van gewone Nederlanders welke trachten te voorzien in hun normale levensbehoeften."

wat een walgelijke tuig die Nederlanders...

 
Zapata - 16.08.2003 01:12

Er is nu wel genoeg gepraat over de 2e wereldoorlog. Vanaf nu alleen nog aanvullingen over de demonstratie s.v.p.
Steun de demonstratie! 
16.08.2003 01:24

Zapata, het gaat over het feit of de smeris wel of niet racistisch is, of de demonstratie wel of niet legitiem is.

Iedereen valt over de demonstratie heen - ik zeg typisch hollands, net zoals in WO-II.

Natuurlijk is die demonstratie goed.

Overal ter wereld wordt dagelijks aangetoond dat politieagenten tot de meest weerzinwekkende dingen in staat zijn en ook daadwerkelijk uitvoeren, check de website van Amnesty Insternational maar.

Er zijn lieden die de legitimiteit van deze demonstratie onderuit willen halen met de stelling dat de nederlandse politie niet racistisch is. mag ik even een teiltje!? Haar geschiedenius in WO-IInet als de moderne variant oprazias, de "veegakties" tegen illegalen, alsof het over huisvuil gaat in plaats van mensen, geven aan dat de nederlandse smeris een door en door racistisch instituut is die door de wet het recht heeft om wapens te gebruiken tegen haar onwelgevalligen.

Gisteren de joden, vandaag de marrokanen.

Wat voor gefrustreerde mensen worden er uberhaupt politieagent?

Geen verdere discussie hier s.v.p. 
M02 - 16.08.2003 09:53

Aanvullingen op het nieuws en o.a. links naar discussies en andere zaken die met dit topic te maken hebben zijn welkom.

Indymedia.nl is niet bedoeld als discussieforum, maar als NIEUWS site, voor vooral zelf geproduceerde nieuws reportages over zaken waar men bij betrokken is/ aanwezig is./ getuige van is enz.

Op  http://www.indymedia.nl/nl/2003/08/13260.shtml staan diverse links naar discussie plekken elders over dit onderwerp.
Als je nog meer weet, vul deze graag daar op die pagina aan.

Als je nieuws over dit onderwerp van andere media wilt linken, kan dat hier, zolang er nog niemand een eigen reportage heeft geplaatst op indymedia.nl over de demonstratie vandaag.
NCRV Stand.nl 
M02 - 16.08.2003 10:16

------
Stelling van vrijdag 15 augustus 2003
"De Marokkaanse demonstratie is voorbarig"

Eens (90%)

Oneens (10%)

tot nu toe hebben 1638 mensen gestemd
-------

Zie:

Website: http://stand.nl
 
Zie ook: 
M02 - 16.08.2003 20:16

Demo Mercatorplein: "sfeer ontspannen"
Luis Ter Aar - 16.08.2003 16:10 - 11 aanvullingen
 http://indymedia.nl/nl/2003/08/13293.shtml
Zie ook: 
M02 - 18.08.2003 08:10

Demonstratie in Amsterdam tegen politiegeweld
redactie - 17.08.2003 17:00 - 1 aanvulling
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/08/13315.shtml
analyse 
Steven [DWARS! apeldoorn] - 18.08.2003 17:49

Ik wil van Indymedia niet een forum maken, daarom is dit gewoon een analyse van het hele gebeuren...

Wat is er bekent over de achtergrond van de agent? Is het een nederlander, of is het misschien wel een nederlander van buitenlandse origine?
Mijn vraag is dus kan je wel spreken van discriminatie?

Wat zou er gebeurd zijn als Dris, Dries zou zijn? Iemand van Nederlandse origine? En duidelijk zou worden dat de agent niet van Nederlandse origine zou zijn? Was het dan ook discriminatie?

Wordt de dood van Dris niet aangegrepen voor het zoveelste hoofdstuk in de integratie discussie? Daar ben ik nu zo bang voor, dat straks bij alles wat er gebeurd wij Nederlanders al dan niet van Nederlandse of buitenlandse origine, elkaar verwijten gaan maken! Laat dit niet gebeuren... Ik zeg niet dat we onze ogen moeten sluiten voor de problemen die er zijn. Maar laten wij wat meer oog hebben voor de dingen die wél goed gaan. Laten wij elkaar recht in de ogen kijken, elkaars taal gaan spreken.

Iedereen die in Nederland woont is Nederlander, er zijn criminele allochtonen maar ook criminele autochtonen. Bekijk de zaken van meerdere kanten...

Als de regering in haar bezuinigings woede zich zelf maar niet weg bezuinigt, kunnen we morgen gezellig en liefdevol samenleven. In een Multicultureel Nederland!
de politie had gelijk 
jetze - 18.08.2003 19:22

Deel 1:

 http://www.theovangogh.nl/ebru_24.html
(Deel 2 linkt onder deel 1.)

jetze.


schijnheilig, hiepokriet en zo meer 
piet - 20.08.2003 10:45

omdat ze allemaal zo goed bij de les blijven zeker

lekker eendrachtig een donker hol van fout beloop inspekteren maar wee je gebeente als je het een diskussie noemt want daarvoor is indymedia niet bedoelt.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.