english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Pleuroparade daagt gemeente voor rechter!
Axiekomitee euNEE - 17.06.2004 23:59

Morgen, vrijdag 18 juni, zal een zitting plaatsvinden voor de bestuursrechter (voorlopige voorzieningen) bij de rechtbank in Utrecht. Vrouwe Justitiaplein 1. De zitting begint om 11.30u en is door het Axiekomitee aangespannen tegen de beperkingen van de gemeente op de Pleuroparade.

Om 11.30u begint de zitting. We zouden het tof vinden als er een hoop sympathisanten zouden komen.
Het lijkt een zitting van niks te zijn, maar inmiddels komt steeds meer informatie van de gemeente naar boven, waaruit blijkt dat ze vanaf het begin al niet eerlijk zijn geweest naar ons. Ze proberen de rechter met leugens over vooral een van de organisatoren negatief te beinvloeden. Wij zien hun idiote aantijgingen als sprongen van een kat in het nauw. Ze laten erg duidelijk blijken zich nogal nerveus te maken voor zowel deze zitting als voor de demonstratie op zaterdag 26 juni. ten onrechte vinden wij. We willen er juist een vrolijk protest van maken en begrijpen niet waarom de gemeente zich zo druk maakt.

We zullen zien hoe de zitting loopt morgen. Meer infomatie zal nog volgen. Zie ook eerdere berichtgeving:
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/06/19701.shtml


- E-Mail: pleuroparade@yahoo.com Website: http://www.pleuroparade.tk
 

Lees meer over: europa vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
zaak 
activist - 18.06.2004 13:31

Veel meer smerissen dan activisten bij de rechtbank; gelukkig was er extra capaciteit op de publieke tribune gemaakt en zaten de 2 agenten die overbleven zich anderhalf uur lang erg te vervelen op de publieke tribune. uitspraak woensdag ochtend
zaak 
bernstein - 18.06.2004 14:52

kan je iets meer vertellen over de inhoud?
welke argumenten werden gegeven door de gemeente, en opwatvoor manier speelden zij een smerig spelletje? etc..etc..


inhoudelijk over de zitting 
Axiekomitee euNEE - 19.06.2004 13:22

Excuus voor de latere reaktie, maar hier dan toch. De uitspraak van de zaak zal inderdaad zijn zoals eerder hier is beschreven, aanstaande woensdag om 09.30u. De voorzieningenrechter heeft aangegeven haar tijd ervoor te willen nemen om zaken goed op een rijtje te zetten. We zijn in elk geval blij dat de rechter serieus op de zaak lijkt in te gaan.

Dan volgt hier iets meer uitleg over de inhoud van de rechtszaak.
Aanvankelijk ging het erom dat de gemeente de organisatie een beperking in de route wilde opleggen, in het belang van het verkeer. Dit is natuurlijk een uiterst rekbaar begrip. Maar gedurende de voorbereiding op de zitting en tijdens de zitting zelf, bleek steeds meer dat het de gemeente meer gaat om verkoming van wanordelijkheden.
Zij blijken bang te zijn dat de organisatie zich niet aan gemaakte afspraken gaat houden en proberen hiervoor zo veel mogelijk bewijs te leveren. En met name op dit punt speelt de gemeente een uitermate smerig spelletje.
Een belangrijk discussiepunt over de route is verkeersplein Paardenveld. Uit het betoog van de gemeente blijkt dat de gemeente erg bang is dat de demonstratie zal eindigen op Paardenveld en dat dit voor te veel verkeersoverlast zal zorgen. Daarbij werd zelfs gesproken over situaties van mensen die afgevoerd moesten worden e.d. De gemeente gaat er dus volledig blind vanuit dat wij het verkeersplein gaan bezetten en dat de gemeente iedereen moet gaan aanhouden of verwijderen, en dat vooral dat tot een te grote overlast gaat zorgen. Het punt dat we er alleen maar een rondje zouden lopen en daarna verder zouden gaan, hoeft dus blijkbaar helemaal niet zo'n probleem te geven, in het belang van het verkeer, als dat ze in eerste instantie aangaven. Hiermee heeft de gemeente zich al niet open en eerlijk naar de demonstranten opgesteld. Ze hebben in geen enkel gesprek naar ons aangegeven bang te zijn dat we het verkeersplein zouden gaan bezetten.
Sterker nog, achter onze rug om proberen ze elk excuus te verzinnen waarom wij als organisatie onbetrouwbaar zijn, omdat wij ons niet aan de afspraken zouden houden, gezien hun ervaringen met ons. Het Axiekomitee bestaat pas sinds februari van dit jaar en heeft nooit eerder met de gemeente te maken gehad, dan nu met deze parade. Dus kan de gemeente geen slechte ervaringen hebben opgedaan met ons als organisatie. Zij lijken hun wantrouwen vooral te baseren op de deelname van slechts 1 persoon binnen de organisatie. Daarvoor hebben ze een document van bevindingen laten opstellen door de politie, waaruit zou moeten blijken hoe onbetrouwbaar deze persoon zou zijn. Zo wordt een groot deel van haar justitiële documentatie genoemd, zonder erbij te vermelden dat zij op het overgrote deel is vrijgesproken, of dat zaken op voorhand al zijn geseponeerd. Vervolgens wordt er ingegaan op diverse akties en demonstraties in Utrecht, waar zij bij betrokken zou zijn. Voor een deel van die demonstraties heeft zij niet eens in de organisatie gezeten en kan ze dus ook niet verantwoordelijk gehouden worden. Dit doet de politie dus wel. En de andere demonstraties, waarbij zij wel contactpersoon is geweest voor de politie en deel heeft uitgemaakt van een demonstratie, zijn de demonstraties juist rustig en vreedzaam verlopen. Vaak zijn die demonstraties niet eens van tevoren gemeld en zijn er dus ook geen afspraken van tevoren gemaakt, dus kan het ook niet zo zijn dat organisaties zich niet aan afspraken hebben gehouden. Nog nooit heeft een demonstratie, waarbij zij contactpersoon is geweest, geleid tot een (gewelddadige) confrontatie met de politie. Het document wat de gemeente in deze zaak heeft ingebracht zet zaken echter extreem negatief neer. Er staan ernstige onwaarheden in, maar op de eerste plaats is het al raar dat deelname van 1 persoon binnen een organisatie gelijk een hele organisatie wordt aangerekend.
Voor haar zijn de aantijgingen van de gemeente extra pijnlijk, omdat zij juist jaren lang haar best heeft gedaan om een stukje wederzijds vertrouwen op te bouwen met de politie. Dit leek ook goed te gaan, tot de gemeente dus met deze aantijgingen kwam. Juist zij heeft altijd erg haar nek uitgestoken om een dialoog open te houden naar de politie en heeft ze zich juist wel altijd gehouden aan gemaakte afspraken, om haar betrouwbaarheid te bewijzen en als stank voor dank gaat de gemeente nu zo smerig om met haar kwetsbare positie.

Omdat er een demonstratie voor de deur staat die hoe dan ook gaat plaats vinden zijn wij als organisatie bereid over het conflict heen te stappen, om de sfeer van de demonstratie toch nog positief te houden. Wij willen geen confrontatie met die politie. Maar dit conflict zal zeker van invloed zijn voor toekomstige demonstratie aanvragen.
Eerder werden demonstraties niet gemeld, omdat men geen vertrouwen had in de gemeente en de politie. Nu wordt er eens een keer een demonstratie ruim van tevoren gemeld en is een organisatie bereid om met de gemeente in gesprek te gaan en nu maakt de gemeente er zo'n verschrikkelijk zootje van. Het is nu geheel aan henzelf te danken wanneer toekomstige organisaties totaal niet meer van plan zijn met de gemeente om te tafel te gaan zitten, maar gewoon hun ding doen zonder overleg. Want wie wil er nou in gesprek gaan met een instantie die jou helemaal niet serieus neemt!

De demonstratie zal in elk geval doorgaan. De organisatie zal zich wel neerleggen bij de beslissing van de rechter, we hopen alleen dat de rechter in ons voordeel zal oordelen, want anders wordt het toch nog een heel klein beetje een suffe route.
Wij zullen er in elk geval alles aan doen dat het een vrolijke en sfeervolle demonstratie wordt, we hopen alleen dat de politie er vervolgens niet weer alles aan gaat doen om een gemoedelijke sfeer aan alle kanten af te brokkelen, door bijvoorbeeld zeer opdringerig aanwezig te zijn de demonstranten totaal geen ademruimte te bieden!

De demonstratie begint op zaterdag 26 juni om 14.00u achter het stadhuis (Korte Minrebroederstraat) in Utrecht. En zal waarschijnlijk ergens tussen 17.30u en 18.00u eindigen in het Griftpark. De route duurt zo lang omdat we niet snel zullen lopen.

We kunnen nog steeds mensen gebruiken die ons willen helpen met diverse hand en spandiensten. Hiervoor gaan we komende woensdag bij elkaar komen om diverse praktische zaken door te nemen. Als je hierbij wil zijn, bel dan met 06-23555247


E-Mail: pleuroparade@yahoo.com
Website: http://www.pleuroparade.tk
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.