Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Haal extreemrechtse link weg 
antinazi - 15.04.2005 15:33

Beste redactie,

haal die link naar de racist keesjemaduraatje even weg. Bij voorbaat dank!

Overigens: niet de Polen ondermijnen natuurlijk de arbeidsvoorwarden in Nederland, maar Bolkezwijn en zijn mede-criminelen.
Bolkestein en het olie en wapenkapitaal 
Paul - 14.04.2005 17:28




Dergelijke lieden luisteren alleen maar na harde stakingsakties, wanneer men ze in hun portemonnee treft! Het valse, anti-marxistische toontje van het grootkapitaal waartoe Bolkestein behoort behoort op de vuilnishopen van dit achterhaalde kringloop-crisis-systeem. Laat de Franse wind van protesten en stakingen maar overwaaien naar Nederland! TEGEN het Europa van een handjevol rijken, VOOR een sociaal Europa!

De talrijke tegenstanders van de richtlijn-Bolkestein, zoals de betogers van 5 juni 2004 en van 19 maart jongstleden hebben een eerste overwinning behaald: de Europese Raad van staats- en regeringsleiders heeft op 22 maart beslist dat de richtlijn zal herzien worden. Zonder die mobilisatie zou de richtlijn wellicht al lang zonder veel ruchtbaarheid werkelijkheid geworden zijn. Want vergeet niet: de richtlijn werd eerst goedgekeurd door een Europese Commissie waarin de socialisten en groenen in de meerderheid waren.
Een overwinning dus. Maar geen complete, want de richtlijn is nog niet van tafel. De Europese Raad heeft alleen beslist dat de richtlijn bijgewerkt wordt "om het Europees sociaal model te bewaren". Maar het principe zelf van de liberalisering van de diensten wordt niet in vraag gesteld: "Om de groei en de tewerkstelling te bevorderen en om de competitiviteit te versterken, moet de interne (Europese) markt van diensten volledig operationeel worden," herbevestigt de Raad. Ook al heeft deze politiek van liberalisering in de Europese Unie al 19 miljoen werklozen voortgebracht.
De Raad heeft het principe van het land van herkomst helemaal niet afgevoerd. Volgens dit principe dat de sleutel van de richtlijn vormt, zouden Poolse ondernemingen in Europese landen kunnen werken volgens de Poolse sociale normen en Poolse lonen.

lees meer op:
 http://www.ptb.be/scripts/article.phtml?lang=2&obid=26640

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.