Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
strijd 
zonnebloem - 01.12.2005 13:02

Mijn commentaar is bedoeld als rechtsstreekse reactie op dit artikel alsmede een reactie in het algemeen.

Mjn punt is dat ook in dit artikel naar mijn smaak een gedachten cq taalkronkel staat. Men suggereert voor de strijd te zijn, prima dat klinkt helder immers strijd is een letterlijk gevecht tussen 2 of meer partijen. Ademloos schrijft men door in dit artikel geen geweld te gaan en willen toepassen. Dit staat weer een haaks op elkaar. Media, linkse/ rechtse opinie, overheid haalt dit alsmaar weer door elkaar.

De afgelopen tijd stuit ik veel op woorden als strijd, krijgers, aanslag, etc. Dit wordt dan vooraf al aan de "vijand" doorgegeven waarna men vreemd opkijkt als tijdens confrontatie geweld in het spel komt terwijl de "vijand" al vooraf wordt gemasserd klaar te staan voor gevecht.

Men suggereert naar mijn smaak dus vaak met dit soort woorden zelf naar geweld en oorlog, de opmerking is dan ook op te passen met vooraf te gebruiken woorden en retoriek cq achteraf niet in beklag te gaan.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.