Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Volkskrant:"Argwaan hindert Sévèke-onderzoek" 
Marconi - 07.01.2006 07:41

 http://www.volkskrant.nl/binnenland/1136527484356.html

Inleiding:
" NIJMEGEN - Cultuurverschillen tussen politie en krakers en sympathisanten van de vorig jaar doodgeschoten activist Louis Sévèke bemoeilijken het onderzoek naar de moord. Getuigenverhoren lopen hierdoor stroef en contacten worden maar moeizaam gelegd..."

Meestal is dit een tijdelijke publieke link; opslaan dus, of internet abonnement Volkskrant.
link naar vermelde Gelderlander stuk 
Marconi - 07.01.2006 08:28

Sévèke: controle op politiewerk
(eerst gratis inlog pass aanvragen)
 http://www.gelderlander.nl/regioportal/GLD/1,1478,16559-LouisSeveke-Dossiers!Binnenland!__3015390_,00.html#
Inleiding:
"Het Nijmeegse rechercheteam dat de moord op activist Louis Sévèke onderzoekt, wordt op de voet gevolgd door een schaduwteam van externe deskundigen."


Onderzoek controleren? 
Marconi - 07.01.2006 07:30

Er zijn veel vragen over het onderzoek en allerlei zaken die in de media naar voren zijn gekomen. Velen zijn conflicterend en onduidelijk is welke info juist is.

Is het niet tijd om zelf onderzoek te doen? Ik bedoel in eerste instantie na te gaan welke info wel en niet juist is en te rangschikken naar waarschijnlijkheid. Inclusief wat politie/recherche &co hebben gedaan, uitgebracht & nagelaten.
Bijv.: Aanvankelijk waren er meldingen van vele camerabeelden, maar later zouden die allemaal onbruikbaar zijn, via wat merkwaardige hink-stap-sprongen. Is dat waar? Waar zijn de mensen die de beelden aan de politie hebben gegeven? Klopt die compositietekening volgens getuigen?
De straat is eerst geveegd en daarna werd sporenonderzoek gedaan. Hoe zat dat in detail en is dat volgens de gangbare procedure?

Er zijn zoveel vragen...
Inderdaad; speculaties, maar die worden gevoed door potentieel verdachte info. Wellicht juist door het vermelden van deze info, kunnen daardoor sommige zaken ontzenuwt, of juist bevestigd worden.

Wellicht dat het op de genoemde site "louisseveke.nl" kan.
Vragen die heersen. Het verzamelen van antwoorden daarop door vele deelnemers. Of het wellicht middels een Wiki-systeem kan, waarop de Wikipedia encyclopedie gebaseert is? De massa is slimmer dan een groepje, is het uitgangspunt. En het is een machtig -vooral open- media instrument dat voorkomt dat het volk van sommige aspecten dom gehouden wordt. Ook dat het een zeer snelle en effectieve methode zou zijn. De kennis is voorhanden binnen activistische kringen.
Willicht is er ook een houding van sommigen om info binnen clubjes te houden. Ik bestrijd dat; als je alle info van verschillende clubjes en individuen uitwisselt, is het resultaat en effect veel groter.
Er zijn ook andere manieren om het te doen; als de intentie er maar is.

E-Mail: clearxs@yahoo.com
Website: http://clearxs2.info
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.