Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
zie ook 
rodin - 05.02.2006 14:00

zie ook  http://www.indymedia.nl/nl/2006/02/34043.shtml
Vrijheid van meningsuiting? 
Zien - 05.02.2006 13:20




Om te snappen waar de demonstratie in Denemarken over gaat is het wel nodig om te weten hoe die "vreselijke" cartoons er eigenlijk uit zien. Hier is een voorbeeld. Oordeel zelf. Zie ook de discussie op:  http://www.indymedia.be/nl/node/1272
Krant van cartoons pro Hitler  
Stop Pia Kjaersgaard - 05.02.2006 11:19

De krant Jyllands-Posten, die de Mohammed cartoons-rel uitlokte, heeft een geschiedenis van steun aan Hitler en Mussolini.

In 1933 pleitten zij voor dictatuur in Denemarken (over vrijheid van meningsuiting gesproken).

Zie  http://dearkitty.modblog.com/?show=blogview&blog_id=807007
Cartoons als provocatie 
J. Boeykens - 05.02.2006 15:37

Ook in Vlaanderen kwam er heel wat reactie op de Mohammed-cartoons die in Denemarken werden gepubliceerd.

Dat de band tussen de economische elite en extreem-rechts er nog steeds zeer sterk is, mocht blijken uit het feit dat de kranten van de VUM-mediagroep de cartoons publiceerde terwijl het VRT (VlaamseRadioTelevisie)-nieuws on-line onder de titel "VLAAMS BELANG VOERT ACTIE IN ANTWERPEN ROND SPOTPRENTEN", een foto van een zelfverzekerde Filip De Winter, voorzitter van het Vlaamse Belang, liet zien.

Thomas Leysen erfde de VUM-mediagroep van zijn vader, André Leysen.
Deze laatste wordt in Vlaanderen nog steeds algemeen gerespecteerd en staat er bekend als moraalridder terwijl hij destijds deel uitmaakte van de Hitlerjugend.

In 1987 schreef de onlangs overleden schrijver Johan Anthierens: "Onze schaamte is dat men met de verstokte rechtsmarcheerders nooit op een beschaafde én afdoende manier afrekende. Ver van mij om medemensen uit een grijs verleden lastig te vallen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Maar bij ons werden de Misleiders weer erevoorzitter van het IJzerbedevaartcomité, werden voorzitter van het Davidsfonds, bekleden (tegenwoordige tijd) prominente plaatsen in de moderne Vlaamse samenleving. Onze Waldheims zijn legio; zij hebben hun vreemd gaan nooit verloochend en worden met de grootste égards bejegend. Deze vaandrigs belichamen die vreselijke regel uit het gesellied 'Les Flamands..' van Jacques Brel: 'Nazi's durant les guerres et catholiques entere elles'."

Website: http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven
 
Moslims pro Hitler? 
Zien - 05.02.2006 13:12

Lees en oordeel zelf:
-Moslims in de Waffen-SS: de Handschar en Kama Divisie.
-Groot-Moeftie Amin El Hoesseini
Lees:  http://www.verzet.org



Website: http://www.verzet.org/content/view/477/1/
 
Steun aan Hilter 
Zien - 05.02.2006 12:12




Lees en oordeel zelf:
-Moslims in de Waffen-SS: de Handschar en Kama Divisie.
-Groot-Moeftie Amin El Hoesseini
Lees:  http://www.verzet.org

Website: http://www.verzet.org/content/view/477/1/
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.