Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
volgende borrel 
Jan - 09.05.2006 00:05

van een van mijn bronnen heb ik gehoord dat de volgende stormfrontborrel alweer deze zaterdag is. locatie : de rock inn in zwolle

Vrijheid 
Roland - 07.05.2006 09:11

Op 4 mei herdenken we de doden. Op 5 mei vieren we onze bevrijding van het fascisme. Op 6 mei slaan de (anti)fascisten alle andersdenkenden volledig kapot. Vrijheid anno 2006.
lachen op SF? 
simon - 07.05.2006 04:16

Op stormfront staan 'leuke' teksten t.a.v. de 'geslaagde' aksie van AFA.

 http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=276713&page=12

Als je het mij vraagt is dit een domme aksie van AFA en werkt averechts, of moet ik avelinks zeggen.

Dom, dom, dom waarom is er weer geweld gebruikt, kunnen wij het niet met woorden af?

Vele van ons zijn nu bekend bij de smeris en dat zal sommige actievoerders terughoudend maken voor andere aksies.

s.v.p. niet verwijderen want ik was er zelf bij maar ik was weg toen het mij te gortig werd.
Stormfront-borrel 
Johnito - 06.05.2006 18:30

Ik heb helemaal niks met nazi's en het stormfront. Maar volgens mij hebben dit soort antifa-akties alleen maar een averechts effect, want hierdoor kunnen ze weer hun slachtofferrol uitspelen, of ben ik nou gek???

Website: http://johnito.blogspot.com
 
stadsverbod 
bezorge aktivist - 13.05.2006 18:09

ik zou overigens niet te hard juichen over zo'n stadsverbod. Hoewel in dit geval op neonazi's toegepast, schrik ik van het gemak waarmee de smeris (of gemeente) dit verbod afgeeft. Dit kunnen ze dan vast ook op andere groepen toepassen (zoals op ons/AFA/links aktivisten/....)
Ik heb altijd een zeer dubbel gevoel over dit soort zaken. Ik vind dat extreem rechts geen kans mag krijgen, omdat hun gedachtegoed uitermate verwerpbaar is. Maar ik weet wel dat als de smeris mij uit een stad zou zetten, om wat voor reden dan ook, dan zou ik toch uitermate pissed zijn en dit tot het uiterste aanvechten. Of de politie moet een dergelijke maatregel alleen maar willen toepassen op (neo)nazi's. Maar eerlijk gezegd geloof ik daar ook niet helemaal in (dat de politie er zo over denkt)
Fascisme 
Bas - 07.05.2006 21:14

Fascisme betekent toch dat je andere mensen de mond snoert, omdat ze een andere mening hebben?

Nut van dergelijke acties 
NN - 08.05.2006 13:23

Bij dit soort acties kan men van de ene kant zeggen dat het geen illegale bijeenkomst van stormfront is en dat de politie het werk wel zou doen als het wel zo zou zijn. Als iedereen zo zou denken, als iedereen zou zeggen "als het echt fout is en als het echt niet klopt dan doet de politie er wel wat aan" dan zou het huidige activisme niet bestaan. Het is niet zo dat de politie en de overheid zorgt dat alles in goede banen loopt, er zijn veel misstanden in de samenleving waar de politie en de overheid niets tegen doet.
En even over die vrijheid van meningsuiting, iedereen mag zijn mening uiten zolang deze niet discriminerend is, deze bijeenkomsten lijden tot racistische uitingen en de radicalisering en politisering van rechts extremistische jongeren. Als het om denkbeelden van het kaliber stormfront gaat dan gaat de vrijheid van meningsuiting al lang niet meer op, ook volgens de wet niet. En ook al was dat wel het geval fascisme, racisme, discriminatie en rechts extremisme moet gestopt worden. Nooit meer fascisme. Hoe tolerant moet je zijn tegenover intolerantie, tegenover de intolerantie van de stormfront aanhang? Tegenover dergelijke intolerantie moet je niet tolerant optreden, dergelijke tolerantie moet je bestrijden.

pffff 
radicala - 07.05.2006 03:38

Goeie actie, er had al tijden geleden wat moeten gebeuren bij deze borrels.

Maar waarom ga je het opnemen voor de smeris door te zeggen dat je goed behandeld werd??Je bent toch gevangengenomen, gegijzeld door de staat, hoe kun je gevangenschap rijmen met goed behandeld worden? En die boete kun je beter laten voorkomen dan betalen, dan kun je nog een rechtzaak laten voeren en je punt maken.

Een goeie actie, maar door deze latere berichtgeving wordt het verhaal een stuk minder sterk. Ik snap de relantie niet echt van het vermelden dat het best ok was op het Hb, of dat de hond ook water had gehad op het smeris bureau. beetje jammer dat je het opneemt voor de smeris.

en trouwens had afa utrecht zichzelf niet opgeheven ofzo..?


Betekenis fascisme 
Tobislav - 07.05.2006 22:05

Kunnen al die mensen die beweren dat het "de mond snoeren" van fascisten of racisten "fascistisch" is alstublieft even de betekenis van het "fascisme" opzoeken?

Men gaat helemaal voorbij aan een aantal kenmerken van het fascisme die de AFA absoluut niet deelt met de door hun bestreden groep. Het extreme nationalisme, het racisme, de superieure cultuur die boven alles gaat en nog belangrijker moderne propaganda technieken.

Die moderne propaganda zien we heden ten dage prima terug. De fascisten presenteren zich als het kleine clubje dat voor hun idealen staat en hun vrije mening verkondigd en continue heel zielig in elkaar geslagen wordt. Vervolgens komen ze continue met een quote van Churchill en leggen het begrip fascisme verkeerd uit. En links en rechts trappen er allemaal mensen in.

Iedere "linkse" die nu nog het lef heeft uit te halen naar extreem-rechts is maar gelijk een fascist terwijl extreem-rechts rustig haar gang kan gaan, met het vormen van de publieke opinie.

Voor de mensen die niet opgelet hebben tijdens hun geschiedenislessen. In de jaren 30 bestreden de linkse groeperingen de fascisten ook, door hun vergaderingen te verstoren en vice versa. Daaruit de conclusie trekken dat ze eender zijn is ronduit fout en stuitend te noemen.

Website: http://tobislav.web-log.nl
 
Vrijheden 
Johan - 08.05.2006 07:44

Mee eens.

Zie De Nederlandse Grondwet hoofdstuk 1, artikel 1:
1. Allen die zich in Nederland bevinden , worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook is niet toegestaan.

artikel 6, lid 1:

1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.


Feitelijk is het dus niet toegstaan en dus strafbaar om bijeenkomsten te verstoren op basis van het gegeven dat ze een andere (hoe afkeurbaar ook) politieke gezindheid hebben. Ik ben er helemaal voor dat neo-nazisme en andere haatverspreidende stromingen de kop in moeten worden gedrukt, maar nog meer ben ik voor een samenleving waarin het mogelijk is om je overtuigingen vrij te belijden. Ik distantieer me volledig van extreme ideologiëen van zowel links als rechts, maar vind wel dat we moeten accepteren dat wanneer we een vrije maatschappij ambiëeren dat de mogelijkheid bestaat dat er mensen zijn die dergelijke denkbeelden hebben. Het voorkomen dat mensen met extreme denkbeelden deze uitdragen is niet de manier. De menselijke geest valt niet te ketenen. In mijn ervaring valt er ook niet met mensen met links- of rechts radicale denkbeelden te redeneren. Beter is het hun te negeren en je richten op de redenen waarom deze denkbeelden worden aangehangen en proberen te voorkomen dat meerderen ze adopteren. Een ideologie wordt alleen aangenomen wanneer de persoon in kwestie zich ermee kan identificeren. Het klinkt vrij soft en dat is ook zo. Ook ik ben meer een man van aktie. Maar niet ten koste van mijn eigen denkbeelden en principes. Want wat heb je aan je principes wanneer je datgene wordt waar je juist tegen strijdt?
Uhm waarom verstoren 
Koos - 07.05.2006 23:48

Waarom zowiezo dit soort bijeenkomsten verstoren?

OF

-Het gaat om een verboden bijeenkomst, in dit geval kan de politie gewoon ingrijpen en zijn dit soort acties alleen maar extra werk voor de politie.
-Het gaat om een legale bijeenkomst, in dit geval snap ik julliet motieven niet, in nederland geld vrijheid van meningsuiting, en ja ook als dat tegen jullie standpunten/overtuiging ingaat dien je dat te respecteren, immers jullie roepen zelf het hardst als het gaat om rechten en vrijheid van meningsuiting.

Kortom dit soort acties zijn volkomen zinloos. Daarnaast wordt ik een beetje moe van dat gezeur over de behandeling door de politie, ga je gedragen dan loop je ook niet tegen problemen aan.
Ongeloofwaardig 
Jan? - 09.05.2006 00:10

Jan ik geloof er niets van.
Waarom zouden die nazi's 2 weken achter elkaar bijeenkomen?
Zou je misschien iets concreter kunnen zijn wat je 'bronnen' betreft?
Dit lijkt mij een broodje aap.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.