english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Tiananmexico
Globalinfo - 17.06.2006 13:48

De verkiezingen in Mexico zijn in aantocht. Alles dat de gangbare zakenmannenshow in de weg staat, wordt nu van straat geveegd.

Geen karnaval, maar politie
Geen karnaval, maar politie

Op 14 juni is de repressie tegen sociale bewegingen in Mexico op een nieuw hoogtepunt beland. Stakende leraren in de staat Oaxaca werden hardhandig van de straat geveegd, waar ze al een paar weken een sit in hielden.

Een opgemaakte versie van dit bericht met meer foto's is hier te vinden:  http://www.globalinfo.nl/article/articleview/932/1/2/

Op 15 mei begon de leden lerarenbond SNTE (afdeling 22 om precies te zijn) met actievoeren voor betere arbeidsomstandigheden en verbetering van het onderwijs (voor inhoud eisen zie (Spaanstalig) log:  http://rss.espora.org/tag/magisterial). Sinds 22 mei bivakeren zo'n 70.000 van hen in de straten om het stadhuis van Oaxaca. Op 1 juni besloot het congres van de deelstaat zonder nadere uitleg alle dialoog met de leraren te stoppen. Op 7 juni was er een demonstratie met meer dan 100.000 mensen uit solidariteit met de leraren ( http://www.milenio.com/mexico/milenio/nota.asp?id=93830). In de nacht van 13 op 14 juni werd de aanval ingezet. Er werden traangas, honden, knalgranaten en uiteindelijk ook echte kogels ingezet. Ook werd de onafhankelijke lokale radiozender Radio Planton ( http://vientos.info/cml/?q=node/3688) vernield.

In een verslag op indymedia.org:  http://www.indymedia.org/en/2006/06/840917.shtml van een dag na de slachting, 15 juni dus, wordt vermeld dat er naast tenminste 13 arrestaties, tussen de 6 en 9 doden gevallen zijn. NRC-Handelsblad vermeldde op 15 juni 3 doden.

Over 3 weken zijn er presidentsverkiezingen in Mexico. Een van de theorien over dit geweld is dat de zittende president Fox even aan het land wil laten zien dat hij spierballen heeft en (terwijl hij jarenlang heeft zitten te niksen, nou ja zijn ondernemrsvriendjes en hemzelf rijk zitten maken) voor rust en orde zorgt. Een deel van de stakende leraren had zich ook openlijk uitgesproken voor de 'andere campagne' van de Zapatistas.

Deze nieuwe repressiegolf komt terwijl een vorig bloedbad bij Atenco nog niet eens verwerkt is. Er zitten nog steeds honderden arrestanten vast. (zie  http://www.globalinfo.nl/article/view/890). Op 8 juni werd daarom actie gevoerd bij de Mexicaanse ambassade in Den Haag: ( http://www.indymedia.nl/nl/2006/06/36835.shtml). Maar klaarblijkelijk wordt het alleen maar erger.

Over de recente gebeurtenissen in Oaxaca is een speciale pagina op indy-mexico:  http://mexico.indymedia.org/tiki-index.php?page=oaxaca (meest spaanstalig)
Er is dus ook een (engelstalig) feature op indymedia.org:  http://www.indymedia.org/en/2006/06/840917.shtml

Veel foto's:  http://mexico.indymedia.org/tiki-browse_gallery.php?galleryId=43

Video:  http://chiapas.indymedia.org/local/webcast/uploads/educacionoax.mp4

La Otra Campana:  http://enlacezapatista.ezln.org.mx/category/la-otra-campana/

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
actie in Den Haag 
Krizz - 17.06.2006 19:51

video

In Den Haag werd er vorige week aandacht gevraagd voor de situatie in Mexico. Hier een filmpje:
11 doden? 
globalinfo - 17.06.2006 21:44

Het Amerikaanse radioprogramma Democracy Now heeft het over 11 doden:  http://www.democracynow.org/article.pl?sid=06/06/15/1411208
PRD,PRI,PAN,Obrador,Coke, Zeta's,Nuke,leraren 
Ali as Mexico - 19.06.2006 19:50

Lopez Obrador van de PRD word gekenmerkt als de verwachte winnaar bij de verkiezingen. De PRD is een beetje de socialistische partij van de kleine boeren.

De PRI heeft echter de kleur rood en doet alsof ze socialisticsh zijn, maar... Ook noemen ze zich tegenwoordig ook de partido Verde / Groene partij voor de ecology... Maar... De PRI is volgens velen een manipulatieve partij die alleen beweringen doet om kiezers te trekken, maar in feite egoistische belangen van personen en vriendjes vertegenwoordigd. Smadelijk lachend hoorde ik een PRI lid tegen een ander beweren "Jouw taak is de belangen van de armen te beschermen!".

Dan is er de PAN. Deze partij wordt door sommigen ook als winnaar gezin. Deze partij is van de mensen met veel geld en de hogere specialisten; wat meer elitair dan de PRI.
Er zijn ook wat financiele schandalen momenteel. Of dat de PRI dan wel PAN betreft of beiden, heeft wellicht iemand anders meer info over.

Eerder beschuldigde de PAN de RD kandidaat Lopez Obrador ervan Coke hulp van Hugo Chavez uit Venezuela te ontvangen. Een vliegtuig met 5,5 ton coke uit Venezuela werd in Mexico bij een (tussen?)landing onderschept. Een van de arrestanten zou van het district Mexico zijn, waar Lopez Obrador burgemeester was.
Onafhankelijke onderzoekers hebben echter aangetoond dat de het vliegtuig eerder eigendom was van aan CIA gelieerde bedrijven en op bizarre wijze is doorverkocht met aan de 911 aanslagen gelieerde bedrijven, zoals de vliegschool van onze Nederlander in Florida (met een belasting/ fraudeschuld van 1 miljoen dollar aan de NL-overheid die men niet wenst te innen), waar Mohammed Atta & co werden opgeleid.
Verder is mij bevestigd dat er inderdaad paramilitairen genaamd "Los Zeta's" actief zijn en aan de officiele militairen gelieerd. Deze zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de drugsmoorden en afgelopen jaar waren een deel van de arrestanten in Reynosa paramilitair.
President Fox heeft gezegd "eliminar narcotrafico", maar het lijkt er meer op dat dit hernieudwe contra-operaties zijn a la Nicaragua; wapens voor drugs en andere manipulaties.

Momenteel zijn Patriots in de USA in hoge staat van paraatheid wegens een mogelijkheid van een nieuwe 911 aanslag (false flag operation), genaamd '911B' om de oorlog tegen Iran en Noord-Korea te beginnen.
Vandaag hebben 4.000 werknemers van de USA overheid afscheid genomen van hun familie en zijn naar de nucleaire bunkers gegaan.
Ook wordt op hetzelfde moment in de USA pers beweerd dat Noord Korea een ballistische testmissile heeft gevuld met brandstof en in staat is de USA te bereiken. Eerder (1995) publiceerde het gerenommeerde Jane Defence Weekly dat Noord Korea een Russische mini-suitcase Nuke heeft verkocht aan Iran. Er zijn groepen binnen de overheden in de Westerse Wereld die een nuke willen laten ontploffen en de tegenpartij ervan te beschuldigen. Men kan immers op dit moment een nucleaire oorlog makkelijk winnen, terwijl dat over 10 jaar niet meer kan. Verder wil men een wereldregering op een NeoCon kapitalistiche leest geschoeid (nee, dat is niet een geheel vrije marktwerking maar meer oligopolies). Een verdeelde werld met meerdere systemen wil men niet.
Terug naar de verkiezingen in Mexico: Als Lopes Obrador en de PRD winnen, verliest de USA haar directe achtertuin. Gezien de verleden en recente politiek van de USA, is te verwachten dat men er alles aan zal doen om dit te voorkomen. Ook machtige personen achter PRI en PAN voelen er niets voor om hun macht te verliezen aan een meer sociaal bewind dat hun corrupties en manipulaties aan de kaak stelt.
Een nieuwe 'terroristische' aanval, zal dan ook de verkiezingen in Mexico beinvloeden en favore de PRI en PAN.

De leraren zitten momenteel zonder inkomsten, Het betreft leraren van de publieke scholen. De private scholen geven gewoon les en worden veel beter betaald. De publieke leraren hebben al jaren geen of nauwelijks loonsverhoging ontavngen en het beleid van de gouverneur in Oaxaca zou zijn om vooral private scholen toe te staan en niet te bekommeren om de armen (grootste deel van de Mexicanen/kiezers).
In de pers publiceren de overheid en vrjmetselaars (onderdeel Scottisch Masonry) echter dat het de schuld van de leraren is dat de "Indigenos" geen scholing meer krijgen.
Tevens word in de pers voorgesteld alsof de leraren gewelddadig zouden zijn, maar dit zijn grotendeels leugens of verdraaiingen.
Wel heeft men ruim een week terug de toegangswegen naar de luchthaven een aantal uren bezet en enkele dagen terug de toegangwegen naar de stad Oaxaca bezet.

E-Mail: clearxs@yahoo.com
centrum 
gup - 25.06.2006 01:54

Ik ben nu in oaxaca en het centrum is afgesloten met barricades. Volgens mij is er geen smeris in het centrum. Gewone mensen lopen uiteraard wel gewoon naar binnen. Vele commi's en de leraren slapen onder zeilen door de hele stad. Ik probeer later deze week wat foto's te plaatsen hier.
geen vele doden, wel hard politieoptreden 
Ali as Mexico - 26.06.2006 18:12

De berichten van vele doden lijken onjuist te zijn.
Er wordt hierover nergens in de officiele pers bericht (ook niet de linkse pers als LA Journada).
Ook via de organisatie van de leraren komen geen duidelijke berichten door dat dit juist is, of dat er sterke aanwijzingen voor zijn.

Wel is er sprake van overmatig hardhandig politieoptreden, kennelijk in opdracht van de gouverneur van Oaxaca.
Wel enkele doden & nieuwe MEGA demo's 
AaM - 28.06.2006 00:22

Van een leraar betrokken bij de org:

Er zouden 3 doden zijn; twee weken terug op 14 Juni. Verder veel gewonden "golpeos".

Zonet in de namiddag (locale tijd) zijn bussen vertrokken uit de hele staat voor een MEGA demonstratie in Oaxaca.
Als ik het goed begrepen heb; de eerste in een reeks van 4.
Ik zit hier in een redelijk klein plaatsje en daar zijn drie bussen vertrokken.
Oaxaca weer bezet 
GI - 28.06.2006 16:57

Groot achtergrondverhaal in de Volkskrant vandaag. Over de kans dat centrumlinkse PRD kandidaat Lopez Obrador gaat winnen, hetgeen volgens de auteur 'de grote droom van de betogers is'. Maar uit hetzelfde verhaal blijkt dat Obrador niet naar Oaxaca durft te komen voor de verkiezingscampagne (over Chiapas hebben ze het liever helemaal niet) en dat de binnenstad van Oaxaca weer geheel ingenomen is door manifesterende leraren en hun sympathisanten...
Mexicaanse verkiezingsfraude? 
AaM - 03.07.2006 22:29

Correctie: megademo nro 4.
Die leraren zijn trouwens ook grotendeels PRD. De EZLN en gelieerden hebben niet zo´n erg grote aanhang (behalve in Chiapas).

----------------------

I witnessed some strange Mexican TV scenario last night..:

First, the director of IFE -the elections bureau- had a speech, emphasizing how independent they were and that everyone has to wait till wednesday, till the official (re)count. That because of the close vote. He repeated some issues 10 times.

Then a speech of presidente Vicente Fox. Emphasizing how independent IFE was etc. etc.

Then speech of Calderon, claiming to be the next president, while Lopez Obrador just had some similar statement, about he being the next one (500.000 votes more for his PRD, than Calderon´s PAN).
Calderon claimed that PAN had 38% of the votes and PRD only 35%

To me this was highly accidental, or a written scenerio of speeches that needed to follow-up eachother, in order to manipulate and have maximum media-effect.

How is it possible that Obrador first claims to have 500.000 votes more and then this scenario; of 3 speeches exact after eachother?
And someone told me that on the international CNN also was mentioned that Lopez Obrador had won the elections.

Next day, early in the morning, the 3% more votes for Calderon was brought down to 2%.
But around 9 in the morning this was brought down further to only 1%: 34,5 for PRD and 35,6 for PAN...

Yes, indeed: I aggree with Greg Palast and noticed the similarity with the first Bush-elections before I red his article:

Grand theft Mexico
The election race south of the US border is officially too close to call. Now, where have we heard that before?
 http://commentisfree.guardian.co.uk/greg_palast/2006/07/stealing_mexico_an_election_di.html
2,5 milj. stemmen zoek + verheviging Oax demo 
AaM - 05.07.2006 17:59

Gisteravond op de radio: 2,5 tot 3 miljoen stemmen zijnde 6% van het totaal, is "bailando" (´dansende´). De exacte betekenis zou zijn dat ze deze stemmen "verloren" ("perdidos") zijn.
Echter, deze ochtend heeft de IFE dat aantal teruggebracht naar 800.000 stemmen zoek.

Daar gaan we weer met elkaar vreemd opvolgende cijfer-reeksen; later wordt dat teruggebracht tot een wat aanvaardbaarder en acceptabelere grootte(!)
Er zouden 42 miljoen stemmen zijn uitgebracht. Ik kom dan met 2,5 miljoen verloren stemmen op 7% van het totaal!
Deze ochtend is dat dus officieel teruggebracht naar 800.000, dus 2,5% van het totaal (acceptabel??!).

Gister op de radio tevens dat het onwettig zou zijn om de stemmen te hertellen. Ik heb dat echter slechts eenmaal gehoord en dat was wellicht een losse manipulatie-flodder.
Ook dat de leraren in Oaxaca de wegen blokkeren en nogal boos zijn over de verloren stemmen. Een verdere escalatie vandaag met mogelijk nieuwe doden, ligt dan ook erg voor de hand als de gouverneur op dezelfde manier reageert als eerder. Ergo: Dit kan in principe escaleren tot een burgeroorlog, want Lopez Obrador accepteert dit niet (maar roept wel op tot kalmte).

Een ander bericht is dat er twee PRD leden bij de stembus zijn doodgeschoten ergens rond Etla (Geurera), in een plaats met veel PRD aanhang.

Verder zou er vandaag -woensdag- de officiele uitslag zijn, maar die is uitgesteld tot vrijdag, of mogelijk zaterdag/zondag.

Een andere indicatie over verkiezingsfraude is dat een goed geinformeerde ex-generaal -betrokken bij ´vreemde´ operaties- VOOR de verkiezingen gezegd heeft zich bij Lopez Obrador te voegen om hem te helpen, omdat hij de verkiezingen gaat winnen. Uiteraard om die illegale operaties te redden (mijn opinie), maar het gaat er meer om dat hij dus ook van mening was dat Lopez Obrador de verkiezingen zou winnen.

betrouwbare IFE: Calderon president! +leraren 
AaM - 07.07.2006 18:01

Zoals de laatse week honderden malen is herhaald: het "betrouwbare en transparante" IFE besluit wie president is. En dat is geworden: Calderon van het PAN! Met een voorsprong van maar liefst 0,6% op Lopez Obrador heeft hij gewonnen.

Dat na enkele dagen opnieuw merkwaardig gegoochel met cijfers (nieuwe computertelling; NIET de originele biljetten) waarbij Obrador eerst een voorsrpong had die precies op het moment dat de meeste Mexicanen slapen, 4 uur ´s ochtends, overging in een kleine winst voor Calderon.
Die winst voor Calderon was dus veel kleiner dan eerst, waarbij het IFE aangeeft dat de eerdere teling onjuist was.
Toch geeft men niet toe aan een hernieuwe telling van de stembiljetten zelf.

De PRD heeft echter vooraf duidelijk het woord verkiezings fraude gebruikt als grootste (of op een na grootste) partij.
De Europese Unie heeft eveneens aangegeven dat een hertelling stem voor stem ("vota por vota") de wens van het Mexicaanse volk is.
Een enquete van een TV station met als keuze een van de drie vragen van wat de overheid zou moeten doen, liet 78% zien op het betrouwbaarder maken van de verkiezingen...(!)
Hoezo? De IFE heeft toch steeds gezegd betrouwbaar en transparent te zijn en oeverloze commercials betaald?
Overigens een van de vele argumenten dat er sparke is van fraude: PRD zei dat de hele verkiezingsdag/nacht Lopez Obrador op winst stond bij tussentellingen. Maar zodra er een officiele uitslag was; had Calderon een ´voorsprong´.

Spontaan brak een demo uit in een nabijgelegen stadje, onmiddelijk na de uitzending gister van 18.00 tot 18.30 waarbij het IFE Calderon tot president uitriep. De meeste PRD mensen spreken van fraude. Gezien de 78% volgens die TV enquete (keuze: verkiezingen betrouwbaarder maken), zijn dat kennelijk ook mensen van andere partijen die deze mening enigzins delen.

Nee, mijn eerdere analyse van een verheviging van het conflict in Oaxaca, dat zich over het land kan uitspreiden, lijkt onjuist te zijn.

De leraren gaan maandagmiddag weer aan het werk. Sorry, maar dat vind ik nogal hypocriet. Even voor de verkiezingen blaten en geen rechte rug tonen. En geen compensatie ontvangen voor de ingetrokken salarisbetalingen en geen salarisverhoging. Het geld zal wel op zijn en dan krijg je het gezeik van een vrouw thuis hebben erover heen.
Bovendien nu "verkiezingsfraude"? Moet het dan niet tot een landelijke staking worden uitgebreid? Wie A zegt moet B zeggen, maar dat zal wel oud Hollands zijn of zo.

Volgens een PRD man gaat de PRD echter naar het (hoog) gerechtshof, of een dergelijk instituut om de verkiezings uitslag aan te vechten.
Dat proces gaat 2 maanden duren en dat is ruim voor de installatie van de nieuwe president in December.
Op mijn opmerking dat een gerechtshof niet democratisch is en makkelijk te manipuleren door old boys netwerken, antwoorde hij dat het 7 rechters zijn en een leger aan advocaten.
Wel een grote protestdemo 
AaM - 07.07.2006 18:09

UPDATE 1-Fitch sees Mexico stable despite election turbulence
Fri Jul 7, 2006 11:12am ET
 http://today.reuters.com/investing/financeArticle.aspx?type=bondsNews&storyID=2006-07-07T151238Z_01_N07272263_RTRIDST_0_MEXICO-ELECTIONS-FITCH-UPDATE-1.XML

"...Obrador said the result is plagued with irregularities, promised to challenge it in court and called on his supporters to protest in a large square of Mexico City. ..."


Follow-up artikel & postings 
AaM - 07.07.2006 18:36

Petitie: tegen repressie & geweld in Mexico
Ojalá - 06.07.2006 14:28
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/07/37559.shtml

Inleiding: "In de aanloop naar de Mexicaanse verkiezingen op 2 juli is in het land meerdere malen excessief politie geweld gebruikt om demonstraties neer te slaan. Vooral bij demonstraties in Atenco en Oaxaca meldde het Rode Kruis honderden gewonden, velen tientallen werden onrechtmatig gevangen gezet en mishandeld en verschillende persbureaus melden tussen de 4 en 11 doden."
statistiek hoe IFE goochelt met cijfers 
AaM - 07.07.2006 18:59




Dit stukje statistiek toont een van events met gegoochel van cijfers duidelijk aan. Bron: Het hiervoor vermelde artikel uit NarcoNews:

"...As Sunday night marched into Monday morning, López Obrador closed the gap. Until 70 percent of the preliminary results were tallied, the López Obrador vote rose in a straight and steady line (see red line on chart). But suddenly, with between 70 and 80 percent of the preliminary results tallied, the trajectory that would have put López Obrador in the lead when less than 90 percent of the votes had been counted, took a swift downturn, exactly corresponding to a swift upturn by the third-place candidate Roberto Madrazo of the Institutional Revolutionary Party (PRI), represented by the green line on the chart. ..."

demo´s, details & oproepen tot verzet 
AaM - 08.07.2006 01:40

Correctie: Leraren gaan niet a.s. maandag aan het werk, maar de week erop.
Vandaag vinden blokkades plaats in Oaxaca bij een toeristisch evenement.
Verder is de grafiek juist, maar zijn de partijen anders dan PAN & PRD *projecties* (%-age is lager dan in de 30)

Het artikel (eerste in een reeks & wellicht morgen in ´t Spaans) bevat tevens opsommingen van andere fraudes, zoals stembussen die op een vuilstort gevonden zijn (zie ruispagina).
Of dat het IFE veelvuldig decimale fouten maakt bij de PRD; 188 stemmen is bijv. 88.
Duidelijk is dat IFE loog, toen ze zei dat ruim 98% van de stemmen geteld waren: Toen was ruim 3 miljoen stemmen ´zoek´ (ruim 7%). Het artikel laat zien dat dit PRD districten waren.
Ook nu nog zijn (minimaal!) 700.000 stemmen ´zoek´.
Daarbovenop bijna 1 miljoen stemmen ongeldig verklaard (2,5% van het totaal).
Er zijn nog meer voorbeelden en ook nog onbekende; topje van de bekende ijsberg?

Het Mexicaanse blad "Proceso" besteed meerdere artikelen aan de onregelmatigheden rond het IFE:
 http://www.proceso.com.mx/index.html
(voor sommige artikelen moet men registereren; ik vind ze op hun site niet zo snel terug)

Zo ook dat een IFE zegsman militairen beschuldigd van stembusroof, waarop een aantal militairen ontstelt reageren dat het de IFE is die manipuleert en willen niet opnieuw bij een burgeroorlog betrokken raken.

Ook berichten van enkele PRD demonstraties en "mobilisaties" om het ´electoraat schoon te vegen´:
Anuncia el PRD en Veracruz movilizaciones en apoyo de López Obrador
 http://www.proceso.com.mx/elecciones06/noticias.html?nid=42120
Manifestaciones pro-AMLO, en puentes internacionales
 http://www.proceso.com.mx/elecciones06/noticias.html?nid=42105

En net een nieuw bericht:
Oaxaca Initiates Alternative Government
Popular Assembly Reclaims Government Palace for the People
 http://www.narconews.com/Issue42/article1964.html
foto´s oaxaca 
gup - 08.07.2006 18:43










paar foto´s van barri´s en leuzen
Vakbond achter PRD strijd 
AaM - 09.07.2006 00:24

Landelijke vakbond achter PRD in strijd om "legaliteit van de stem":

La UNT, con AMLO en la defensa del voto
 http://www.proceso.com.mx/elecciones06/noticias.html?nid=42127

--------------------

Leraren gaan wel deze maandag aan het werk. Gehoopt wordt dat voldoende andere burgers de vaandel overnemen in Oaxaca. De leraren keren dan ergens 22 Juli terug, wanneer de vakanties beginnen.
2nd malversation + Spain/EU support fraud 
AaM - 09.07.2006 17:42

Additions on "In Mexico, 2.5 Million Missing Votes Reappear"
 http://narcosphere.narconews.com/story/2006/7/5/171915/9815

The original article shows many types of malversations.
These comments also show that the ´recount´(only processing wrong data another time into the computer) has strange moves.
Since the morning, Lopes Obrador was on the lead by 37%. After 21.00 that changed a little bit. After 90% at 22.30 (last TV newsbulletin) of the votes, the decrease of PRD/Obrador grew faster and faster. And just after 04.00 in the morning, Calderon surprisingly became winner!

Furthermore it seems that the EU is drawn into the elecion conspiracy as well. EU observers have -next to all these other info- noticed irregularities and buying of votes. EU ofered IFE help and at first requested IFE to respect the wishes of the Mexican people to have a new complete recount "vote for vote". IFE refused and proclaimed Calderon as winner by 0,6%. That while the 1st or 2nd largest party PRD had said on beforehand, that move would implicate election fraud.

EU now says that it had noticed "no major fraud". Very nice; for a 0,6% difference of winning or losing, only a minor fraud is sufficient to have major elecion consequences!

Even Spain in the person of the peoples president Zapatero, betrayed the Mexican people by accepting this election fraud.

Very eager to have good ties with the new surpressive Mexican government...
But Spain and Europe are making a major error. These people have had it all before, having experienced all the trics more than once and can´t be manipulated anymore by colonial powers. EU and Spain sharing Bush´es USA/CIA operations, has let them know they´re still their nowadays colonial enemies.
Employer acuses IFE of elecion fraud 
AaM - 09.07.2006 17:46

 http://www.eluniversal.com.mx/notas/360380.html

It reports that IFE employee Loar Cibac Pereira Sánchez in one of the electoral agency's regional offices (in Saltillo, Coahuila) confirms that on Sunday night, as he was entering election results into the IFE PREP system computers, his boss, José Luis Fernández Mier, "ordered him to enter the vote tallies favorable to Calderon Hinajosa and threatened to transfer him to a rural office if he didn't obey."

"The young man said that a strange blackout occured in the district IFE office, and when the light returned the results in the computer had changed and the PAN was then in the lead. He also said that when he was leaving alone he found some garbage cans outside the building with blank precinct and computer forms."
Some official media support from NYT 
AaM - 09.07.2006 17:49

From the New York Times July 7 editorial, entitled "A Recount in Mexico":

"...there are enough problems to warrant a complete recount. Some polling stations that have recounted their ballots have found that the votes were misrecorded on tally sheets. The earlier discrepancies appeared to largely favor Mr. Calderon, in at least one case mistakenly awarding him hundreds of extra votes. The I.F.E. [Federal Electoral Institute] cannot legally order a recount of the entire presidential election. But the Federal Election Tribunal, an independent panel created to handle these kinds of disputes, could. In previous races, it has even gone so far as to call new elections in the states of Tabasco and Colima..."
100,000 Obrador Supporters Protest Loss  
AaM - 09.07.2006 18:39

100,000 Obrador Supporters Protest Loss
 http://www.guardian.co.uk/worldlatest/story/0,,-5938903,00.html?gusrc=ticker-103704

"
...protests that threatened to widen Mexico's regional and class divisions...

...present allegations of fraud to the nation's electoral court Monday and request that every one of more than 41 million votes be recounted, to expose what he called wrongdoing that cost him the election...

...He called for nationwide marches that would converge on Mexico City in another rally July 16, provoking groans of disappointment when he told demonstrators not to block highways...

...``This has been and goes on being a peaceful movement,'' Lopez Obrador said. ``We are not going to fall for any provocations.''...

...``We are never going to recognize this man (Calderon),'' said Apolinario Fernandez, 37, a teacher from Lopez Obrador's home state of Tabasco in the southeast. ``If he wants, let him govern in the north for the rich, but not in the south.''...

...``We are ready to do whatever is necessary,'' said Belasario Cruz, 32, a farmer from Tabasco. ``We are tired of the rich having everything and the poor having nothing.''...
"

+ examples of earlier major protests and sometimes violent takeovers led by Lopez Obrador; that he never will accept this.
details org Oaxaca; leraren tijdelijk terug 
AaM - 10.07.2006 21:04

Oaxaca’s Social Rebellion Faces New Challenges as the Movement Enters a New Phase
With Teachers Heading Home to Finish Out the School Year, State Government Attempts to Exploit Divisions and Fatigue
The Ricardo Flores Magòn Brigade Reporting for Narco News from Oaxaca
 http://www.narconews.com/Issue42/article1966.html
"...
the teachers union is not giving up the struggle but instead looking to fulfill their students’ educational requirements and their commitment to the families. They see the struggle as long-term; simply ousting Ulises Ruiz could take more than a year. While the sentiment among teachers and the populace has until now been “not one step back,” this teacher spoke of the “maturity” and “experience” of the twenty-six years of teachers’ struggle and the need to “take one step back in order to take two steps ahead.” As well, these teachers rejected the claim that they were bought off by the PRD. They claim that patience in the struggle is something that the popular forces in the movement must learn.
The government has maintained a campaign of disinformation in the commercial media, assuring that there is negotiation going on, and that thanks to this negotiation the teachers will return to classes and give up the struggle. Despite the lies of the government, Oaxaca remains in struggle and the commitment to ousting Ulises Ruiz is still firm –although it is unclear in which direction the movement is going. The one thing that all seem to agree upon is the need for unity, as the government is seeking to divide and weaken them, taking advantage of fatigue, low morale and internal conflict. The outcome of the social unrest in Oaxaca will depend on this much-needed unity.
..."
Spaanse versie:
 http://www.narconews.com/Issue42/articulo1966.html
´Loopgraven oorlog´ op dreef... 
AaM - 15.07.2006 17:50

(Uiteraard zijn PRD en APPO beiden wat hypocriet in voorgaande statements; over een half jaar is deze gouverneur weg gezien de PRD verkiezings overwinning in Oaxaca: Dus daar gaat het niet meer om)

Het schijnt in Oaxaca gelukt te zijn om de (leraren)demonstraties over te laten nemen door het volk.
Wel was er eergister op TV dat er vernielingen waren aangericht aan bussen (banden lek en vervolgens wegen geblokkeerd door de bussen).
Het is moeilijk de omvang te bepalen, daar er momenteel een enorme perscensuur en manipulatie aan de gang is om dit te smoren.
Gister zouden er kampvuren zijn aangelegd.

Verder heeft de PRD de achterban in het gehele land gemobiliseert via locale voorlichting over de verkiezingsfraude.
A.s. Zondag is er weer een Mega demo in Mexico stad. Dit wordt veelal weggehouden van de officiele radio en TV stations. Woensdag zouden er al 40.000 demonstranten op voorhand naar Mexico stad vertrokken zijn.

Maar ik moet toch zeggen dat zelfs CNN-Español (CIA gecontroleerd) tegenwoordig de statements van Lopez Obrador doorgeeft en de info over verkiezingsfraude niet meer kan onderdrukken.

De meeste info zou op onderstaande websites te vinden zijn, alhoewel soms info geblokkeerd of vertraagd wordt. Bevat veel nieuwe bewijzen; onder andere videos van het openen van stembussen en verminderen van PRD stemmen(Spaans):

 http://www.lopez-obrador.com.mx/
 http://www.amlo.org.mx/
 http://www.prd.org.mx/

 http://www.lopezobrador2006.com/
(engelstalig, MAAR: anders & schaar aan actuele info)

*** WELLICHT KUNNEN DELEN GEMIRRORED WORDEN DOOR DEZEN EN GENEN? ***
Er is/was soms een probleem met de toegankelijkheid tot deze info.

Andere nieuwe info van belang:

Part II: A Full Recount Would Show that López Obrador Won Mexico’s Presidency by More than One Million Votes
 http://www.narconews.com/Issue42/article1967.html
Spanish: Un recuento completo mostraría que López Obrador ganó la presidencia con más de un millón de votos
 http://www.narconews.com/Issue42/articulo1967.html

Los resultados de la defraudación
 http://www.jornada.unam.mx/2006/07/14/028a1pol.php


Overigens stelt AMLO duidelijk geen geweld te gebruiken, zelfs geen snelwegen te blokkeren. Het is de PAN &co die hen probeert af te schilderen als gewelddadig en een slechte verliezer.

De strategie van AMLO/PRD lijkt te zijn om het juridisch aan te pakken en met geweldloze demonstraties te laten zien wat voor een achterban en kracht potentieel ze hebben.
Uiteraard accepteert men nooit deze verkiezingsfraude, dus dit geduld kan ontaarden in landelijke stakingen en blokkades (en vervolgens slaat natuurlijk de vlam in de pan).
Men eist een hertelling "vota por vota" waarbij gecontroleert wordt of de originele stemmen kloppen met het uiteindelijke resultaat.
(Uiteraard weet men nu al dat dit niet klopt...)

Wikipedia Lopez Obrador
 http://en.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9s_Manuel_L%C3%B3pez_Obrador

-----------------

Wellicht is het -met de 2e megademo a.s. Zondag- nu tijd voor een nieuw artikel dat specifiek over deze verkiezingsfraude en acties gaat?
Laat dat graag over aan de activistische groepen; die er beter in zijn om de info samen te vatten en te presenteren.
1 miljoen demonstranten Mexico-city ! 
AaM - 16.07.2006 21:52

Correctie: De gouverneur zou in 2004 voor 6 jaar gekozen zijn en de landelijke verkiezingen betreffen niet de staten. Dus Ulises Ruiz Ortiz gaat niet weg met de meerderheid van PRD stemmen in Oaxaca. Misverstand vanwege mondelinge info die soms fout is + een wat vergelijkbaar APPO/PRD statement in Oaxaca.
-Het lijkt er dus overigens op dat de Mexicaanse revolutie in Oaxaca gaat beginnen en zich dan over het land uitbreidt, wanneer er geen gehoor gegeven wordt aan de PRD/AMLO eis om "stem voor stem" HANDMATIG te tellen. Dat juridisch proces kan echter nog 2 maanden duren.
------------------------

1 MILJOEN DEMONSTRANTEN:

"...As a precaution, the Roman Catholic Church canceled Mass at the city's downtown cathedral as supporters of Andres Manuel Lopez Obrador began to overwhelm the central plaza to the sound of firecrackers and bands. Police officials in the pro-Lopez Obrador city government estimated the crowd at 900,000. ..."

Bron:
Wall Street Journal /AP -1 hour ago
 http://online.wsj.com/google_login.html?url=http%3A%2F%2Fonline.wsj.com%2Farticle%2FSB115307598655608039.html%3Fmod%3Dgooglenews_wsj
Last Mexico-city demo much bigger 
AaM - 16.07.2006 22:06

"...Lopez Obrador, who said increased spending to aid the poor would be his government's priority, drew about 280,000 supporters to this Mexico City square July 8, according to local police. ..."

 http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601086&sid=a0d5xaOaybZs&refer=latin_america
(nice background article)
Manipulatie demo aantallen? 
AaM - 16.07.2006 23:18

Dit zeer recente artikel gebruikt nog steeds de oude demo aantallen van toen de demo met minder deelnemers begon:

 http://abcnews.go.com/US/wireStory?id=2199025
"...MEXICO CITY (Reuters) - Up to 200,000 protesters poured onto the streets of Mexico's capital on Sunday to back leftist candidate Andres Manuel Lopez Obrador's claim that he lost the July 2 presidential election because of fraud. ..."
Effects of the big (media)conspiracy 
AaM - 16.07.2006 23:38

Protesters flood Mexican capital to back leftist
 http://abcnews.go.com/US/wireStory?id=2199025&page=2

"...Sixty percent of people polled by Reforma said they did not want a new recount, compared to 37 percent who backed Lopez Obrador's proposal.
But the question put to interviewees in the poll did not mention the allegations of fraud. It only asked if the votes should be counted a third time.
Most Mexicans believe the election results are trustworthy and 75 percent think the Federal Electoral Institute, which organized the vote is impartial, the poll showed. ..."

Part III election fraud + Oaxaca + Atenco 
AaM - 16.07.2006 23:50

Death by Video: Mexico’s Election Fraud Is Coming Undone
Video and Audio Evidence, an Outraged Citizenry, and Panic from the White House Are Converging to Make López Obrador the Next Mexican President
By Al Giordano
Part III of a Special Series for The Narco News Bulletin
July 11, 2006
 http://www.narconews.com/Issue42/article1972.html
(presently, doesn´t seem to be translated into Spanish; possibly tomorrow)

New article Oaxaca:
Bishop Samuel Ruiz Visits Oaxaca
An Ungovernable State Seeks Historic Solutions
 http://www.narconews.com/Issue42/article1977.html
(english; tomorrow spanish?)

New article Atenco:
The Words of Delegate Zero in Atenco, July 11
 http://www.narconews.com/Issue42/article1975.html
Palabras del Subcomandante Insurgente Marcos- Atenco- 11 julio
 http://enlacezapatista.ezln.org.mx/la-otra-campana/377/
1 1/4 miljoen + burgerlijke ongehorzaamheid 
AaM - 18.07.2006 00:00

De cijfers van 900.000 demonstranten waren voordat Lopes Obrador begon te spreken. Tijdens zijn speech zouden er echter *meer dan* 1 miljoen en 200 duizend demonstranten zijn. Tel daar evt. nog de demonstranten bij op die er alleen in de ochtend of eind van de middag waren.
-------------------

UPDATE 1-Mexico's 'civil resistance' to begin this week
 http://today.reuters.com/investing/financeArticle.aspx?type=bondsNews&story
ID=2006-07-17T195925Z_01_N17329391_RTRIDST_0_MEXICO-ELECTION-UPDATE-
1-PICTURE.XML

"... A campaign of civil resistance by leftists to force a recount in Mexico's disputed election will start this week, their leader and presidential candidate Andres Manuel Lopez Obrador said on Monday.
... but he has refused to offer details of what actions they will carry out, other than to say they will be peaceful. ..."
1,4 miljoen +¨"escalatie" + July 30 
AaM - 18.07.2006 00:18

Mexico’s leftwing candidate threatens unrest
 http://www.ft.com/cms/s/13560fd8-15b7-11db-9950-0000779e2340.html

Manuel Camacho, one of Mr López Obrador’s key strategists and a congressman for his Democratic Revolution Party (PRD), ...
claimed that the demonstration was the biggest ever staged in the capital – between 1.3m and 1.5m – and said the marches would continue to escalate until the authorities ordered a recount of the vote. The next demonstration, scheduled for July 30, would likely involve protests in all of Mexico’s main cities as well as in the capital city, he said.

AaM: Escalacion in het Spaans slaat echter op het toenemen van demo-aantallen en heeft niet of nauwelijks de internationale bijbetekenis van geweldtoename.
Grootste plein na Tiananmen + angst revolutie 
AaM - 18.07.2006 00:33

Mexico: A Yellow revolution brewing?
 http://english.aljazeera.net/NR/exeres/6BB5D6E4-47A9-4E3F-BB28-9C0F210CF020.htm

"For hours the world's second-biggest square (after Tiananmen in Beijing) was coloured with yellow, the colour of Lopez Obrador's Democratic Revolution Party."


Ook Goldman Sachs spreekt van de mogelijkheid van een Mexicaanse revolutie. En dat is de bank onder Rothshild met pionnen als George Soros, driedubbel spionne hoer Mabel en Prins Lul de Behanger:

 http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601086&sid=appDEZgE.RFg&refer=latin_america

...``If people reach a boiling point, things could escalate to a level that not even Lopez Obrador could control,'' Ramos said. ``...

Obrador & aanhangers gaan vechten tot t einde 
AaM - 18.07.2006 01:11

Interview with Andres Lopez Obrador: “I’m gong to fight to the end.”
 http://www.periodico26.cu/english/features/obrador071506.htm

"...In a La Jornada newspaper interview published on Thursday, presidential candidate Andres Manuel Lopez Obrador said he is “totally determined not to permit a retreat of democracy in Mexico.”
...
“If Felipe Calderon wants to impose himself in the way we’ve seen so far, through fraud and a hate campaign against his opponent, it’s not hard to imagine how he would govern: without legitimacy, without scruples, without morals, without principles,”
...
It’s true, the campaign against us is very strong, but the people are committed to defending democracy.
..."

Oaxaca erg rustig 
AaM - 18.07.2006 23:32

Het is erg rustig met manifestanten in Oaxaca.
De ´blokkades´ (feitelijk nauwelijks hinderend) zijn van het plein, de Zocalo.
Daar zitten wat kleine groepjes manifestanten over verspreid en in de direct naastgelegen straten.
Tegenover het paleis is het hoofdkwartier van de org (bij andere manifestaties is dat meestal dezelfde plaats).
Verder gaat al het toerisme en verkoop standjes gewoon door. Het is ook niet de bedoeling dat allemaal te belemmeren, maar eerder mensen met fotos en teksten te laten zien wat er gebeurd is.

De vaandel laten overnemen door burgers van de leraren, is kennelijk maar matig gelukt. Uiteraard komt daar verandering in als de leraren op iets van 26 Juli terugkomen. Daarbovenop komt dan de nieuwe demo's van 30 Juli in alle steden van Mexico voor Lopez Obrador en tegen de verkiezingsfraude
Why Boycot Guelaguetza 
AaM - 19.07.2006 15:51

Facing the Repression
Why boycot the Guelaguetza?

Because: Just the rich and foreigners are able to watch up close by viewing the preferential seats.

Because: This event only benefits hotel owners, restaurants, travel agencies and not the local people.

Because: The profits only fill the pockets of the state and municipal leaders.

Because: The indigenous communities are only presented tot the toerists as cultural curiosities.

Because: The event has forced local participants and residents to be submissive tot the government.

=> Don't participate !!

=> Don't let them use you like a toerist trophy of accomplishment.

Please remember that the Guelaguetza is simply an act of solidarity in celebration of the common and diverse cultures of Oaxaca.

CNTE -Sindicato Nacional de Trabajadores de la Educacion
Seccion XXII Oaxaca
Asamblea Popular del Pueblo de Oaxaca
Ulises (s)preekt + demo tegen Israel & VS 
AaM - 20.07.2006 02:20

Overigens heeft gouverneur Ulises de officiele festiviteiten afgelast "omdat hij de veiligheid niet kan waarborgen". Dat na de dag met bussen met lekke banden, die de toegangswegen tot de festiviteiten blokkeerden.
Ulises zegt verder democratisch gekozen te zijn en nooit te zullen wijken voor een "minderheid" van activistische sociale bewegingen.
Verder vraagt hij hulp aan president Vicente Fox...
Maar Vicente is allerminst zo dom als Ulises en heeft m.i. wel wat anders aan zijn hoofd met zijn kroonprins Calderon, dan in Oaxaca een nieuwe precedent te scheppen voor een landelijke revolutie.
Zolang blijft er dus een strategische padstelling.

Verder wordt in Oaxaca opgeroepen tot een demo a.s. Vrijdag tegen de bezettingsoorlogen in het M.O. en Arabie door Israël en de V.S.
Geen idee of dat een kleine of grotere demo betreft.

Het aantal manifestanten lijkt wat toe te nemen richting het weekend. Kwam zelfs een mij bekende leraar uit een locale plaats tegen.
Belgie: Protest electorale fraude Amb. Mexico 
AaM - 20.07.2006 03:00

 http://www.indymedia.be/en/node/3245

Protestactie aan de ambassade van Mexico tegen de electorale fraude - Donderdag 20 juli om 17u

Op donderdag 20 juli voeren we actie aan de ambassade van Mexico in Brussel tegen de schandalige verkiezingsfraude waarmee de linkse kandidaat van de PRD van het presidentschap wordt gehouden. De Mexicanen blijven echter niet bij de pakken zitten en komen massaal op straat. Wij dragen ons steentje bij tot dit protest.

(inleiding)

De verkiezingen in Mexico: lessen uit Haïti 
AaM - 20.07.2006 03:04

 http://www.vonk.org/CallReadOnly.asp?artikelID=1798&status=1

De verkiezingen in Mexico: lessen uit Haïti

Vorige week vonden in Mexico de langverwachte presidentsverkiezingen plaats die een strijd werden tussen de linkse kandidaat Andres Manuel Lopez Obrador (kortweg AMLO) en de voornaamste kandidaat van de rechterzijde, Felipe Calderón. Volgens de kiescommissie behaalde de rechterzijde een nipte overwinning. Calderón haalde 35,88 procent, AMLO haalde maar 35,31 procent. De waarnemers van de Europese Unie vonden geen onregelmatigheden, de Verenigde Staten feliciteerden Calderón met zijn overwinning en daarmee leek de kous af.

(inleiding) -Niet dus. ...
IFE geeft fraude toe? 
AaM - 20.07.2006 15:32

Reconoce el IFE inconsistencias en suma de un millón de votos; 59 mil deben contarse de nuevo
 http://www.proceso.com.mx/elecciones06/noticias.html?nid=42327

México, D. F., 19 de julio (apro).- El Instituto Federal Electoral (IFE) aceptó hoy que, al menos, 59 mil votos no fueron contabilizados correctamente, por lo que el Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federación (TEPJF) deberá abrir dichos paquetes electorales, como lo demandó la coalición Por el Bien de Todos el pasado martes.
(inleiding)
Mars van 1,5 miljoen Mexicanen tegen de verki 
AaM - 20.07.2006 15:37




(foto behorend bij vorig artikel/aanvulling)

 http://www.vonk.org/CallReadOnly.asp?artikelID=1803&status=1

Volgens de organisatoren marcheerden 1,5 miljoen mensen op zondag 16 juli door de straten van Mexico stad. Daarmee wilden ze protesteren tegen de fraude in de presidentsverkiezingen van 2 juli. Dit was het hoogtepunt van de nationale mars waartoe de presidentskandidaat van de PRD, Andres Manuel Lopez Obrador (AMLO), had opgeroepen. Ze eisen een volledige hertelling van de stemmen, “stem per stem, stembureau per stembureau”. Zelf volgens de politie, die 1,1 miljoen mensen telde, was dit een van de grootste betogingen uit de Mexicaanse geschiedenis.
(inleiding)
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.