english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Rechtszaak Ketchupvoedselgevecht.
Arrestantengroep Amsterdam - 29.06.2006 17:34

Morgen dient een rechtszaak voor twee arrestanten die tijdens een voedselgevecht bijna twee geleden waren opgepakt verdacht van baldadigheid.
Twee twee mensen mogen om 10.45 hun opwachting maken in de Amsterdamse rechtbank op de Parnassusweg.


Zoals iedereen misschien wel weet hadden activisten een kleine twee jaar geleden Verdonk geprobeerd met ketchup te besmeuren, vanwege haar moordadig asielbeleid (Voor meer info zie:  http://indymedia.nl/nl/2004/06/19800.shtml) Bij deze actie werden twee mensen opgepakt die ruim 10 dagen hebben gezeten.
Na die tien dagen was op 23-7-2004 pas hun rechtszaak, waar symphatisanten van hen een voedselgevecht hadden georganiseerd. Daarbij de vraag stellend nu zij met voedsel aan het gooien waren of zij ook staatsgevaarlijk waren.
Over die staatsgevaarlijkheid heeft men nooit (behalve dan bij de ketchupdames) een uitspraak willen doen, maar de parketwachters vonden het wel nodig (bij gebrek aan humor) plots een aantal mensen te moeten arresteren. Deze 5 mensen zijn toen overgedragen aan de politie, die bij gebrek aan een duidelijke reden de mensen maar een boete hebben gegeven voor baldadigheid. Tegen een aantal arrestanten werd gemeld door de politie, dat zij niet echt de reden voor de arrestaties konden ontdekken. Alle mensen zijn dan ook die zelfde dag nog (ook de nn'ers) weer vrij gelaten.
Toch heeft het OM in al haar wijsheid? besloten een paar mensen te gaan vervolgen en bij twee mensen viel bijna twee jaar na dato een uitnodiging in de bus om te verschijnen voor de rechter. Dan wel niet voor staatsgevaarlijkheid maar voor baldagigheid.
De mensen deden de actie uit solidariteit voor de ketchupdames en eigenlijk voor alle mensen die na het doen van politieke, vreedzame en ludieke acties als terroristen worden afgeschilderd. Bij deze en oproep om deze mensen niet alleen naar hun rechtszaak te laten gaan en hen te ondersteunen.

Zie voor meer info:
-  http://www.indymedia.nl/nl/2004/07/20643.shtml
-  http://www.indymedia.nl/nl/2004/07/20642.shtml



- E-Mail: info@arrestantengroep.org Website: http://www.arrestantengroep
 

Lees meer over: natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
verslagje 
aanwezige - 30.06.2006 13:59

Tja, zit je dan bij het kantongerecht en hoor je de ene verkeersovertreding na de andere elkaar opvolgen. Ondertussen moet je ruim een uur wachten voordat de zaak tegen de voedselvechters aan de buurt komt, een zaak waar maar enkele luttele minuten zijn ingepland en waarbij de OVJ en de rechter verbaasd zijn dat deze activisten toch meer tijd wensen te gebruiken om hun punt duidelijk te maken.
Bij het oplezen van de aanklacht, baldadigheid en wat er gebeurde kunnen ook de OVJ en de rechter niet hun lach onderdrukken. Bijna gegeneerd neemt men het dossier door en is men verbaasd, dat na zo lange tijd nog een aantal mensen voor de rechter moeten verschijnen. Eerst denkt men nog dat de bewuste mensen zelf de activisten zijn die verdonk hebben bespoten, maar verbaast komt met er achter dat het voedselgevecht door ruim 20 "krakers"? op elkaar was gericht. Het een en ander aan politieke uitleg van de activisten volgt en dan komt de OVJ tot haar eis.
Ze zegt nog dat het niet nodig zal zijn voor de advocaat om zijn verhaaltje te gaan doen, want haar eis is, nadat ze vindt dat de aanklacht wettig en overtuigend is bewezen, schuldig bevinden zonder oplegging van straf.
Maarja, de activisten en advocaat zijn daar toch principieel niet mee eens. Dus onder gemor van de rechter en OVJ, omdat het allemaal wel heel lang gaat duren, begint de advocaat met zijn pleidooi en veegt de vloer aan het de ten laste legging. Baldadigheid kan alleen als er opzet in het spel is om mensen bewust lastig te vallen, daarbij goederen en personen aan te vallen en een soort straatterreur te plegen. Dat was bij deze actie niet het geval, er werd met instemming van elkaar op elkaar een voedselgevecht gehouden, derden en het gebouw waren niet het doelwit. Dat er toch een aantal uniformpjes besmeurd warem, kwam omdat als een kip zonder kop plots enkele parketwachters naar buiten kwamen stuiven en besmeurde mensen gingen oppakken, ja dan blijf je zelf natuurlijk niet zijn. Er werden geen vernielingen aangericht, de intentie om het schoon te maken was er ook, alleen werd dat bemoeilijkt omdat de parketwachters in de weg stonden. Maar belangrijker ging dit om een ludiek protest, een actie waarbij men een standpunt duidelijk wilde maken, dat met voedsel smijten geen terrorime is of crimineel. Een meningsuiting die beschermd wordt door artikel 10 van het EVRM. De vrijheid van meningsuiting werd door dit disproportioneel optreden geschonden. De advocaat eisde volledige vrijspraak
Daarom vinden de activisten dat ze niet schuldig zijn en dus ook niet de eis van de OVJ konden accepteren. En toen zaten de rechter en de OVJ met een dilemma. Want bij het kantongerecht is er geen tijd om inhoudelijk om de zaken in te gaan, dat is lopende band werk. En de OVJ wilde toch inhoudelijk kunnen reageren. Aangezien dit stukkie al zo lang duurde (een heleboel andere mensen met verkeersovertredingen zaten nog te wachten totdat zij aan de beurt waren) en de activisten bij hun principiele standpunt bleven (waarvoor hulde) is de zaak maar verdaagd.
Op 21 juli om half 10 met de zaak nogmaals voor de kantonrechter komen en wordt deel twee behandeld. Met dank aan het OM wordt deze futtiliteit zo opgeblazen. Wordt vervold dus...
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.