Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Hoax? 
el - 30.06.2006 10:22

Zou best wel eens een hoax kunnen zijn, niet reageren zou ik zeggen. Checkt de redactie dit soort oproepen?
geheim 
Auwtonoom - 30.06.2006 00:26

Het is niet raar om de tijd en de plek geheim te houden (geheim, nou ja, via mail dan niet meer geheim) maar niet vanwege de nazi's maar vanwege de smeris natuurlijk.

En is het niet een beetje raar om te zeggen dat we elkaar wel kunnen ontmoeten in kraakkroegen en antifabenefieten? We moeten elkaar overal kunnen ontmoeten en niet alleen op onze veilige eilandjes. De nazi's in utrecht hangen openlijk in kroegen wij moeten laten zien dat er ook tegengeluiden zijn. Bovendien misschien niet alleen uit de kraakbeweging, maar iedereen die een hekel heeft aan nazi's en rascisten.

Laten we niet vechten onder elkaar maar een vuist vormen tegen de nazi's...letterlijk...
gezellig en nuttig 
mokum161 - 29.06.2006 23:35

als we een ding in nederland nu nodig hebben is het versterken van de banden tussen iedereen die bezig is met anti-fa (en dat zou iedereen met het hart op de juiste plek moeten zij).
Laten we weer eens met elkaar boven een biertje of bio-sapje bedenken waar we ook al weer voor zijn (naar mijn inziens dat we ongestoord over straat en ja ook naar de kroeg kunnen, waar, waneer en met wie wij willen) ipv alleen maar focussen op waar we tegen zijn (nazi's!!).

tot in utrecht en ik neem mijn vriendjes mee..

geef nazi's de ruimte.... dan nemen wij wel de de aarde......
haha 
antifa - 29.06.2006 23:14

"We doen het openlijk want we hoeven niet bang te zijn"

Waarom kondig je het dan niet openlijk aan? Waar en wanneer is de bijeenkomst? Op welk tijdstip, in welke kroeg?

Alhoewel ik denk dat linkse (antifa) activisten al veel te veel in kroegen doorbrengen, maar dat terzijde.
Niet nep 
Antifa161 - 30.06.2006 12:42

Van de borrelaars:

Sinds wanneer kunnen antifascisten alleen maar via AFA bij elkaar komen? Wat een nonsens! En de borrel wordt onderandere georganiseerd om antifascistisch nederland een nieuwe impuls te geven. De verwijzing naar de borrelende nazi's is een cynische opmerking, zucht...eeen beetje humor in de AFA-scene mag wel hoor.

Daarnaast is er in Utrecht geen kraakkroeg dus moeten we sowieso in "normale" kroegen bij elkaar komen (en nee de ACU is geen kraakkroeg!)
Bovendien is het niet een kraak-onderonsje want er komen ook niet krakers naar de borrel (oh shock!)We willen ook weleens buiten onze veilige eilandjes bij elkaar komen.

En het logo is een veeelgebruikt internationaal symbool voor de anti-fascistische strijd. (en ja de nazi ligt op de grond. Het is een tekening naar een foto waarop een donkere jongen een nazi voor zijn smoel schopt en wordt veel gebruikt in de antifa-scene buiten Nederland)

En laten we hier niet speculeren over wie of welke groep deze borrel organiseerd (waar ook fris gedronken mag worden!!!) als je moeite hebt met de organisatie kom dan naar de borrel en spreek daar je ongenoegen uit, niet op een openbaar forum. Iedereen leest mee.

En hotmail of welke andere commerciele gratis aanbieder van e-mail adressen who gives a f*#k?

E-Mail: antifaborrel@hotmail.com
?? 
.. - 29.06.2006 23:10

Nou, wanneer antifascisten nu ook al 'georganiseerd' in kroegen gaan rondhangen lijkt mij wel er g triest. Nergens voor nodig. De antifa beweging kan elkaar continu ongestoord en openlijk in allerlei (kraak)kroegen ontmoeten. En zo nu en dan op een antifa benefiet!
wie? 
nn123 - 30.06.2006 11:25

Ik heb grote twijfels bij een onbekende organisator die dan ook nog eens een hotmailadres gebruikt. Zonder bevestiging van AFA of anderszins verwante organisaties zou dit volslagagen fake kunnen zijn. Voor hetzlefde geld is dit een stormfront-actie?

Zuipen tegen fascisme. DAt werkte 70 jaar geleden toch ook al niet?
Onzin 
NixNut - 30.06.2006 10:12

Zuipen tegen fascisme? Ik zie het probleem dat jullie schetsen helemaal niet. Sinds wanneer kunnen wij onszelf niet meer vertonen buiten onze eigen linkse kraakpanden en -kroegen? Bij mij in de stad zitten we zowel in de kraakkroegen, als in de normale kroegen en kunnen we ongestoord op straat linkse activititeiten en bijeenkomsten organiseren. Datzelfde geldt ook voor Utrecht, dat weet ik zeker. Ik vind jullie verhaal dus maar onzin, zeker als er gewelddadige plaatjes en leuzen bij afgebeeld worden. Dan weet ik wel weer uit welke hoek dit komt, namelijk die van een paar mannetjes met teveel testosteron die denken dat we in de Tweede Wereldoorlog leven en dat de strijd alleen met geweld gevoerd moet worden.

Dat Utrecht een probleem kent met borrelende nazi's is me bekend. Maar dat bestrijdt je dan toch niet door ook te gaan borrelen!? Dat bestrijdt je dan toch door gepaste tegenacties? Of ben ik nou gek? Voor de duidelijkheid, met een borrel op zijn tijd is niks mis, maar het is slap om dat te legitimeren met een verwijzing naar de nazi-borrels. Dat is nergens voor nodig.
Geinig logo! 
B. Dom - 30.06.2006 10:00

Welk van de twee is nu de gewelddadige nazi? Erg slim.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.