Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
"Vrijheid van meningsuiting. In Godsnaam" 
BP - 03.09.2006 20:06

GroenLinks pleit vandaag met een bliksemactie bij de Amsterdam Arena expliciet voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Een aantal christelijke groeperingen voert actie rondom de Confessions-tournee van Madonna. Minister Donner (Justitie) heeft zelfs onderzocht of hij iets kon ondernemen tegen delen van het concert die aanstootgevend zouden zijn. Kamerlid Nevin Özutök, aanwezig bij de actie, wil minister Donner tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer nader aan de tand voelen over het "begrip" dat hij voor de acties toonde.
GroenLinks wil een ludiek tegengeluid laten horen en zal vanaf 18.00 aanwezig zijn bij de Arena met het statement "Vrijheid van meningsuiting. In Godsnaam". GroenLinks vraagt hiermee om meer waardering voor de vrijheid die iedereen heeft om zich te uiten. Of dat nu is in het publieke debat of in artistieke uitingen.
De actie is niet gericht tegen mensen die zich mogelijk gekwetst voelen door Madonna's optreden, maar roept slechts op tot wederzijds respect en begrip.
Meten met twee maten 
JeeCee - 04.09.2006 15:15

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar waarom moeten vreedzame christenen zonodig nog extra worden geprovoceerd. Stelletje laffe mensen die die tegendemonstratie hielden! Waar waren deze mensen tijdens de ophef rond de mohammed cartoons? Waarom werd er toen niet gedemonstreerd?
Waarom gaan de actievoerders geen actievoeren wanneer er films als "Submission" worden gecancelled omdat men bedreigd wordt door militante moslims?

Het is een hypocriete actie, lekker christenbashen, meer niet. Ik heb diep respect voor de SGP-ers/Evangelischen die er gisteravond liepen. Het toonde aan dat men in Nederland de eigen mening mag uiten. En zij laten zien hoe je je ongenoegen uit.

Ik heb geen relletjes gezien, geen gesloopte gebouwen, gesneuvelde ruiten, etc. Aan het vreedzame actievoeren van de christenen kunnen nog vele mensen een voorbeeld nemen.
Anti-SGP wordt Stijlleauze wallpaper? 
Paul Dozenvuller - 04.09.2006 13:24




Baas in eigen buik! "GroenLinks pleit vandaag met een bliksemactie bij de Amsterdam Arena expliciet voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Een aantal christelijke groeperingen voert actie rondom de Confessions-tournee van Madonna." Klik op feauteau voor de GroenLinks wallpaper!



E-Mail: info@groenlinks.nl
Website: http://www.groenlinks.nl/2ekamer/nieuws/Nieuwsbericht.2006-09-03.4959
 
Madonna Jesus loves you 
www.clintonfoundation.org - 04.09.2006 01:42

Tientallen Christenfundamentalisten waren op op zondag 3 augustus, de dag des heres, voor de Amsterdam ArenA, druk in de weer om bezoekers van het Madonna concert (confessions tour)flyers te slijten met de volgende tekst:

MADONNA Jezus houdt van jou!

God doet grote wonderen vandaag. God schiep de hemel en aarde. De muren van Jericho vielen! Israel ging door de Rode Zee! Messias Jezus is gekomen. Hij wil ons leven redden, ook vandaag. Wie heeft grotere liefde dan Jezus, die zijn leven gaf aan het kruis, om de zonden van alle mensen te verzoenen. En hij is opgestaan uit de dood. Deze redder wil je zetten op de weg van het eeuwige leven. De keuze is: het licht of de duisternis; het eeuwige leven of de eeuwige dood; de hemel of de hel: kies dan voor het leven! Jezus houdt van Madonna, Jezus houdt van jou en mij! Voor hem is geen zonde te groot om vergeven te worden. Hij bevrijdt je van alle strijd en geeft je rust.

Je kunt nu bidden: Jezus, geef me rust en vrede in mijn leven. Ik wil u volgen. Amen. Begin nu het handboek van Jezus te lezen. Je staat versteld hoe je daardoor gezegend wordt. Jezus nodigt keer op keer uit in de bijbel. En zoek mensen op die dat zelfde ontdekt hebben. Kijk op www.schreeuwomleven.nl onder bijbellezen of schrijf infoatschreeuwomleven.nl

JESUS LOVES MADONNA, JESUS LOVES YOU! READ HIS BIBLE AND YOUR LIFE WILL BE CHANGED FOREVER!

Madonna zelf riep tijdens haar concert op tot meer verdraagzaamheid, inzet voor de strijd tegen AIDS in Afrika en liet haar afkeer merken van George Bush.

Kortom Madonna komt niet in de hemel, en dat is maar goed ook heb ik nog een kans op haar in het hiernamaals!


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.