Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Rest van het stukje 
x - 19.09.2006 17:55

Lees vooral ook de rest van het stukje op indymedia.hu, zoals hierboven gelinkt:

The protesters represented mixed political convictions. Many nationalists, football hooligans mixed with the crowd, on Kossuth Square it was mostly right wing, but when we were at the television, the normal non-fascist workers and ghetto kids were kicking one of the cars of the television, while lovers photographed themselves on the top of the burnt-out water cannon... around a smoking car some happy anarchists (the September Eighteenth) distributed leaflets.

Enerzijds leek het me dat de bevolking van Boedapest op gepaste wijze een voorschot nam op de komende herdenking van 1956. Anderzijds moest ik ook meteen denken aan het extreemrechtse spectrum dat tegenwoordig in Hongarije bestaat en dat ongetwijfeld deze gelegenheid zou aangrijpen om te ageren tegen een 'linkse' regering. Zijn die Hongaarse sociaaldemocraten trouwens geen gerecyclede stalinisten?
Er zijn ongetwijfeld meer sites die een wat afgewogener beeld zullen geven van de gebeurtenissen. Het lijkt me wat te vroeg om te juichen, maar ook te vroeg om met het veroordelende antifascistische vingertje te zwaaien.
nee jij bent slim.. 
sinterklaas - 19.09.2006 17:14

robit heeft alle gelijk een kritische kantekening te plaatsen bij het artikel, de vier groepen zijn anti-communistisch (inderdaad niet perse negatief in een oud sovjet blok land) maar ook hardcore fascistisch en/of neo-nazi zoals je aan de namen kan zien (88 = heil hitler, bloud and honour = zelfde club als onze belgische tereur vrienden etc etc).
dus inderdaad clubjes die hier nou niet bepaald opgehemeld zouden moeten worden...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.