Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
...maar toch... 
antimilitarist - 24.10.2006 16:02


- ik ben bijzonder tegen "onze" aanwezigheid daar,
- schrijf "onze" uiteraard tussen dikke cynische aanhalingstekens,
- vind het belachelijk dat zo'n journalist daar gezellig zit te doen met de militairen,
- vind het natuurlijk het goedrecht van de mensen daar om zich te verdedigen tegen westerse militairen,
- weet dat dit bericht al snel op de ruispagina zal eindigen,

maar
- als ik eenmaal in een hinderlaag zou zitten en er op me geschoten werd, dan zou ik wel mogelijk het eerste wapen pakken dat ik kon vinden om daarmee mijn best te doen het er levend vanaf te brengen. wouldn't you?
nou nee 
GI - 24.10.2006 18:15

Het blijft van de gekke dat er daar een stel Nederlanders een beetje om zich heen loopt te schieten. Moet je je voorstellen dat dat in Nederland zou gebeuren. Helemaal idioot wordt het als die wapens vervolgens ook nog zonder gevolgen door mensen gebruikt gaan worden die er helemaal geen opleiding of autorisatie voor hebben. Die militairen hebben nog iets van een vn-mandaat of zo. Dat kan echt niet. Een andere kwestie die duidelijk wordt is hoe journalistiek en militair steeds meer in elkaar overvloeit. Dat programma waar die schietgrage journalist aan werkt(e) is een cooperatie tussen het ministerie van Defensie en RTL 7 ( http://www.rtl.nl/programma/dutchmil). Ik snap niet dat de heren en dames journalisten hier niet tegen protesteren, want dit heeft natuurlijk ook consequenties voor de manier waarop ze door de andere partij gezien en behandeld zullen worden.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.