Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Beetje overdreven 
Martijn - 21.11.2006 16:54

Ik vind het een beetje overdreven hoe er over de zwarte pieten geklaagt word. OK, ze zijn zwart en hebben een apart pakje aan en praten met een ander accent maar als mensen daar moeilijk over doen snappen ze het hele sinterklaas volgens mij niet.

Volgens mij is het nl. zo dat kinderen van zwarte piet houden en geen hekel aan ze hebben. Sterker nog, volgens mij kan zwarte piet bij kleine kinderen alleen een positieve reactie opwekken. Want vergeet niet, ze delen ook het snoepuit. OK, je hebt het verhaal over dat je mee moet in de zak maar dat moet van de Sint dus dan is de Sint ook een boeman???
Voor zover ik me kan herrinneren was zwarte piet altijd een vriend van de Sint en hoorde die twee gewoon bij elkaar. Ik heb vroeger nooit de gedachte gehad dat Piet de knecht was van de Sint en daarom zwart was ofzo. Nee, Piet is juist een vriend van de Sint en daarom ook een vriend van de kinderen die daarmee ook meteen beter leren omgaan met verschillende soorten mensen.

Van de week ben ik bij de intocht geweest waarbij ook veel Surinamers en antilianen aanwezig waren die het wel heel leuk vonden.

En idd, hij klimt door de schoorsteen en is daarom zwart.

Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt dus,en als volwassenen een kinderfeest gaan bekritiseren om redenen waar de kinderen niet aan denken vind ik een beetje ver gaan.
Zeurpiet! 
Karel - 20.11.2006 01:36

ZEURPIET!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.