Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Amsterdam reclamevrij 
peter - 05.04.2007 18:25

@ Arend: Allemaal goed en wel, maar ben je niet een beetje laat met deze kritiek? Ik neem aan dat dit onderwerp al in een eerder stadium aan bod is gekomen op een stadsdeelvergadering. En waarom strijdt GroenLinks eigenlijk niet voor een volledige verwijdering van abri's en andere reclameuitingen in de het straatbeeld? Jullie stellen je immers op als pleitbezorger voor een gezond milieu. Dank overigens voor de link naar Metro, ben weer helemaal bij op reclamegebied :-)
goeie axie! 
promotie - 04.04.2007 14:09

and the winner is.....

none of the above
Lelijke marketingtruc ontsiert Heinekenplein  
Arend - 05.04.2007 17:19

Dankzij het werk van reclamemaker JCDecaux ontsiert een 20-tal lelijke grote reclamezuilen het Heinekenplein. Toeristen en bewoners klagen over de lelijke stortbak vol keien en reclamezuilen. De stenen liggen verspreid over het hele plein, wat een gevaar oplevert voor voetgangers, fietsers en ander verkeer. De reclamezuilen moeten dan ook per direct weg wat Groenlinks betreft.

JCDecaux heeft het slim georganiseerd want er is namelijk geen reclamevergunning aangevraagd maar een reguliere objectvergunning en daar gelden andere eisen voor. Echter voor de mensen die er naar kijken is het duidelijk reclame. Groenlinks wil dan ook dat deze achterdeur voor reclame gesloten wordt.

Raadslid Arend Hamstra:”Bizar, dat dit mag. Wat mij betreft zijn dit soort reclame-uitingen verleden tijd. Kunst kan je het niet noemen, wel erg lelijk.” Groenlinks is ook van mening dat de regels voor vergunningverlening duidelijker moeten zijn. Nu staat er dat objecten geen afbreuk mogen doen aan het uiterlijk aanzien van de openbare ruimte. Groenlinks is van mening dat deze vorm van reclame dat wel degelijk doet en wil daarom een aanscherping van het beleid.

Groenlinks wil niet dat de ruimte die voor iedereen is, vol hangt met reclame. Reeds in oktober 2005 heeft Groenlinks het huidige reclamebeleid aangescherpt. Oud-Zuid is een prachtig stadsdeel dat zonder opzichtige reclame een stuk mooier is.

Voor meer informatie

Arend Hamstra
Raadslid Groenlinks Oud-Zuid
 arend@arendhamstra.nl

zie ook de metro editie Amsterdam van 5 april op:  http://www.metropoint.com/ftp/20070405_Amsterdam.pdf

Meer informatie bij: Arend Hamstra (webpagina).
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.