english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verheerlijking van Hitler in Voorschoten
De Fabel van de illegaal - 01.05.2007 12:20

Op zaterdag 28 april 2007 speelde een viertal extreem-rechtse bands in het clubgebouw van de ijsvereniging aan de Anthonie van Leeuwenhoekkade in Voorschoten. De avond trok pakweg 100 bezoekers die zich te buiten gingen aan nazistische slogans en een poging om een bushok te verbouwen. De politie stond erbij en keek ernaar.

Bernard Baardscheer brult op een NVU-demonstratie
Bernard Baardscheer brult op een NVU-demonstratie

Aan het begin van die zaterdagavond verzamelt zich een 25-tal neo-nazi’s op Den Haag CS. Ze hebben er zin in en enkelen brengen elkaar voor het station de Hitlergroet. Per bus reizen ze af naar Voorschoten. Tientallen andere concertgangers arriveren met eigen vervoer op de locatie van het concert. Onder de aanwezigen bevindt zich de top van Blood & Honour Nederland. Ook leden en aanhangers van Jeugdstorm Nederland, het Nationaal Collectief en de kliek rond de bekende Sassenheimse fascist Tim Mudde zijn van de partij. Sommige aanwezigen, waarvan het merendeel skinheads, dragen shirts met White Power-symbolen en cijfercombinaties als “88”. Dat staat voor twee keer de achtste letter van het alfabet en betekent Heil Hitler.

Een van de bands die optreedt is Westland Rebels. Deze Nederlandse groep werd in 2003 opgericht door voormalige leden van Brigade M. Het enige overgebleven lid uit die tijd is Robert Koetsier, eerder zanger van Brigade M en activist van de CP'86. Die partij werd in 1998 door de rechtbank verboden. In maart 2004 trad Westland Rebels voor het eerst op. Dat was in Duitsland, op een concert georganiseerd door de neo-nazistische Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD). Diezelfde maand speelde men ook op een bijeenkomst van de neo-nazistische Nederlandse Volks Unie (NVU). Dat concert ontaardde overigens in een heftige vechtpartij tussen rivaliserende Blood & Honour-afdelingen. Meer recent, op 10 maart 2007, speelde Westland Rebels nog op een concert in het Vlaamse Mechelen. Dat concert was georganiseerd door Blood & Honour Nederland en Vlaanderen, en sloot aan op een die middag gehouden “SS-herdenking” in het Vlaamse Lommel waarbij zo’n 150 mensen kransen legden op de graven van gesneuvelde SS’ers. Ook werden er toespraken gehouden en werd op grote schaal de Hitlergroet gebracht.

Naast de Westland Rebels treedt ook De Ruyter Korps op, een band die bestaat uit leden uit de Leidse regio. De gitarist is de Leidenaar Bernard Baardscheer die met regelmaat bijeenkomsten en demonstraties bezoekt van Jeugdstorm Nederland, de NVU en de Nationalistische Volksbeweging (NVB). De Ruyter Korps bestaat sinds december 2005. Hun eerste concert viel samen met het afscheidsconcert van Brigade M in december 2005. De Ruyter Korps kondigde aan een bijdrage te zullen leveren aan een “Tribute to Scott Stedeford”-cd. Stedeford is een Amerikaanse neo-nazi die al jaren in de gevangenis zit voor een aantal bankovervallen. De overvallen pleegde hij om geld te genereren voor de Amerikaanse White Power-bewegingen die de regering omver willen werpen. De opbrengsten van de cd zullen gebruikt worden om de kosten van Stedefords advocaat te bekostigen.

Verder speelt ook de Hongaarse nazistische band Fehér Törvény. Op de verzamel-cd “More hate 88” speelt men een nummer met als titel “You're a fucking jew”. Fehér Törvény heeft ook de split cd “Dutch - Hungarian Brotherhood” met Brigade M uitgebracht. Op de cd staat onder andere de cijfercombinatie “88” afgebeeld. Tijdens de optredens worden luid en duidelijk, ook voor de buurtbewoners, leuzen geroepen als “Sieg Heil” en “Hier marschiert die Nationale Widerstand”. De politie, in grote getale aanwezig, grijpt niet in. Op het eind van de avond ontstaat tussen de concertbezoekers onderling een vechtpartij. Dat is niet ongebruikelijk tussen de vaak rivaliserende nazistische fracties, zeker niet nadat het bier rijkelijk gevloeid heeft. Enkele aanwezigen die met de bus terug naar huis reizen, proberen nog een bushok aan diggelen te trappen. Maar dat lukt ze niet meer. Ze zijn te dronken.

Het is de politie en de gemeente Voorschoten aan te rekenen dat men niet ingegrepen heeft tegen deze nazistische bijeenkomst. Te allen tijde dient opgetreden te worden tegen manifestaties waarbij het Derde Rijk vereerd wordt, zeker als de hele buurt daar getuige van moet zijn.



- E-Mail: info@defabel.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
koninginnedag 
omstander - 01.05.2007 20:57

De jongen op de foto, Bernard Baardscheer, is op koninginnedag, samen met wat engelse vrienden, door de spuistraat in Amsterdam gelopen en vond het nodig om te siegheilen bij een podium waar punkbandjes optraden. Hierop reageerde men woedend. Bernard koos het hazenpad terwijl zijn vrienden in elkaar werden geslagen door de menigte. Uiteindelijk ie een engelse vriend door twee mensen met AFA t-shirts uit de menigte gehaald en naar de EHBO gebracht... Bernard is daarna nergens meer gesignaleerd, ook niet om zijn vrienden te helpen bij de EHBO.
koninginnedag 
ik - 02.05.2007 20:03

beste omstander,

helaas is jou verhaal niet geheel waar.

de mensen die zich in de spuistraat bevonden liepen hier slechts door heen. toen ze doorhadden dat ze niet gewenst waren en bekogeld werden hebben ze het hazenpad gekozen. we hebben maar 1 persoon te pakken kunnen krijgen. de overige hebben wij niet meer gezien. toen de politie door kreeg dat er iets aan de hand was hebben zei deze persoon "gered" en naar de EHBO/ rode kruis gebracht. daarop is de straat direct leeg gelopen om verdere problemen te voorkomen.


koninginnedag 
yo man - 02.05.2007 22:32

ik weet 100% zeker dat die ene persoon (engelse nazi) door mensen met AFA t-shirts zijn ontzet en niet door de smeris. 100% zeker weten...
koninginnedag 
yo man - 02.05.2007 22:34

en ze liepen niet "slechts" er door heen, ze stonden zeker weten te siegheilen...
spuistraat 
... - 03.05.2007 11:53

De nazi, is uit de de klappen regen gesleept door andere linkse activisten, even later kwamen er wat gele hesjes door de straat lopen, die ook doorhadden dat de sfeer weer rustig was.
koninginnedag 
ik - 08.05.2007 09:25

Beetje vreemd en niet zo lekker...
dat er meer als 50 mensen aanwezig zijn die dag en dat er meer mensen hebben gezien dat er 1 of meerdere personen van deze club hun handje in de lucht hadden bungelen. en dat ik niets gezien heb, terwijl ik ze erg goed in de gaten heb gehouden! ja wat is dan de waarheid? zullen we het ze zelf vragen anders?

maar de Engelse nazi is dus door andere linkse activisten geholpen???
ik heb alleen gezien dat er een flinke groep activisten om hem heen stond en dat hij flink bloedde. dat zal vast niet het bloed zijn geweest van de linkse activisten die om hem heen stonden heb ik het vermoeden....


Fautje 
Moppie - 28.07.2008 12:31

Die Engelse nazi was geen Engelsman maar een Hongaar en ge-SH'd werd er ook niet . Er liep iemand met een Rock Against Communism trui en daar werd intolerant op gereageerd.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.