Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
ncpn en stalinisten.. 
NN - 14.07.2007 18:46

erg goede demo inderdaad.
Alleen de volgende keer mogen de stalinsten thuis blijven, want viva marx lenin en stalin roepen slaat natuurlijk fucking nergens op..
Stalin was een linkse nazi. of eigenlijk zelfs gewoon extreem rechts met een links masker.
Nu niet, nooit niet, nooi meer fascisme en stalinisme.
doe wat 
afa - 15.07.2007 12:16

can you please cover the faces!!!!!!!!!!!!
foto's 
nn - 16.07.2007 09:48

Allemaal nog gefeliciteerd met de geslaagde demo, vooral AFA den Haag komt de eer toe voor de organisatie!
wil ook de smeris bedanken, zij hebben alles in rustige banen gelijd, hebben een oogje dichtgeknepen wat betreft het vermomingsverbod, en waren vrij alert bij nazi fotografen in het Haagse publiek.

Heeft iemand nog meer foto's en of filmpjs? weet toch zeker dat ik minstens 3 mensen van onze kant foto's en filmpjes heb zien maken!
mijn email adres staan eronder!

Cheers!

E-Mail: hans.antifascista@hotmail.com
definieer Volk 
gil - 15.07.2007 15:23

Beste NCPN, het kan best zijn dat Marx dat 150 jaar geleden heeft geschreven, maar ondertussen is er een en ander gebeurd, ook en vooral in het thuisland van de auteur. Daarom kun je die term (die toen al verkeerd was) niet meer gebruiken. De term 'volk' suggereert bijvoorbeeld een bepaalde overeenkomst tussen 'oorspronkelijke bewoners' van een bepaald geografisch gebied. Daarom zijn neonazis er zo dol op (die lui die zaterdag hadden willen demonstreren bijvoorbeeld, zijn dan ook 'solidair met het Iraanse volk' onder de leus 'Nederland voor de Nederlanders, Iran voor de Iraniers'. Wat is jullie definitie van 'volk' eigenlijk, en waarom kies je desnoods niet voor de neutralere term (die niet door rechts geassimileerd kan worden) 'bevolking'? Bovendien, als je echt Marxist bent, weet je ook dat het niet een 'volk' is dat onderdrukt of koloniseert, maar de regering van een land en de daar aan gekoppelde heersende klasse.
wat een gelul 
die niet doof is - 14.07.2007 19:52

ncpn en stalinisten..
NN - 14.07.2007 18:46

erg goede demo inderdaad.
Alleen de volgende keer mogen de stalinsten thuis blijven, want viva marx lenin en stalin roepen slaat natuurlijk fucking nergens op..
Stalin was een linkse nazi. of eigenlijk zelfs gewoon extreem rechts met een links masker.
Nu niet, nooit niet, nooi meer fascisme en stalinisme.

Ze riepen echt niet viva stalin.... kWeet niet of je iets van de NCPN weet, maar er zijn heel weinig NCPN'ers die iets met Stalin hebben.
AFA Demo 
D. - 15.07.2007 14:12

De demo liep lekker, jammer dat het niet iets langer was!
volgende keer weer iedereen komen hew!?!

Cheers!
D.
Niet zo triest doen 
Dutch Commie - 14.07.2007 19:34

"ncpn en stalinisten..
NN - 14.07.2007 18:46

erg goede demo inderdaad.
Alleen de volgende keer mogen de stalinsten thuis blijven, want viva marx lenin en stalin roepen slaat natuurlijk fucking nergens op..
Stalin was een linkse nazi. of eigenlijk zelfs gewoon extreem rechts met een links masker.
Nu niet, nooit niet, nooi meer fascisme en stalinisme. "

Doe niet zo triest man, wees blij dat ze er waren, deze houding is wel erg sektarisch.

Ja nu weet ik het wel 
Heinz - 16.07.2007 08:42

Ja hoor, één keer posten was genoeg geweest...
Als je de AFA fascistisch noemt weet je niet waar je over praat. En hoe kan je het over laten meelopen praten? AFA is een open organisatie. Een ieder die haar idealen steunt mag meelopen in een demonstratie. We zijn namelijk juist géén stalinisten of wat dan ook. Persoonlijk ken ik de NCPN verder niet en ook haar idealen niet. Als ze Stalinistisch zijn, ben ik daar absoluut niet mee eens. Als ze oorlogsmisdadigers steunen ook niet. Maar ja, dat beweer jij. Persoonlijk weet ik daar niks van.

ik wil ook een appel 
tomaat - 14.07.2007 20:21

wel een rooie

en nou effe serieus....wat een pikkemeterij!!!ik, wij, zij?
defineren 
Marxist-leninist - 15.07.2007 16:15

"definieer Volk
gil - 15.07.2007 15:23

Beste NCPN, het kan best zijn dat Marx dat 150 jaar geleden heeft geschreven, maar ondertussen is er een en ander gebeurd, ook en vooral in het thuisland van de auteur. Daarom kun je die term (die toen al verkeerd was) niet meer gebruiken. De term 'volk' suggereert bijvoorbeeld een bepaalde overeenkomst tussen 'oorspronkelijke bewoners' van een bepaald geografisch gebied. Daarom zijn neonazis er zo dol op (die lui die zaterdag hadden willen demonstreren bijvoorbeeld, zijn dan ook 'solidair met het Iraanse volk' onder de leus 'Nederland voor de Nederlanders, Iran voor de Iraniers'. Wat is jullie definitie van 'volk' eigenlijk, en waarom kies je desnoods niet voor de neutralere term (die niet door rechts geassimileerd kan worden) 'bevolking'? Bovendien, als je echt Marxist bent, weet je ook dat het niet een 'volk' is dat onderdrukt of koloniseert, maar de regering van een land en de daar aan gekoppelde heersende klasse. "

Beste Gil,

Volk, Volkeren, Bevolking, eigenlijk komt het allemaal op het zelfde neer, de mensheid. Als je een communist vraagt wat het volk in Nederland is, zal die zeggen dat het iedereen is die in Nederland woont. Maakt niet uit of je van het buitenland oorspronkelijk komt of een ander kleurtje of geloof hebt. Daar denken communisten niet aan. Wij hebben allemaal de zelfde strijd, klassenstrijd. Wij allemaal, blank, bruin, zwart worden uitgebuit en belogen door de heersende klasse. Racisme en fascisme is puur een manier van die heersende klasse om het proletariaat, alle volkeren op de aarde (de mensheid) te verdelen. Want als wij verenigen, zijn wij niet te stoppen in onze wil naar een andere maatschappij.

Website: http://www.ncpn.nl
 
geen volk is vrij 
marxist-leninist - 15.07.2007 14:38

"volk?
gil - 15.07.2007 12:16

Of ze nu welkom zijn of niet, laat de ncpn de volgende keer in ieder geval een andere leus meenemen. 'Volk' bestaat niet en is een verzinsel dat alleen in het vocabulaire past van degenen waar juist tegen gedemonstreerd werd. "

Beste Gil,

Geen Volk is vrij dat een ander volk onderdrukt, is een hele sterkte uitspraak van Karl Marx. De CPN gebruikte het al in de strijd tegen het fascisme en tegen het kolonialisme in Indonesie. Nu nog steeds is het een leus wat de antiimperialistische en antifascistische strijd prachtig samenvat.

Website: http://www.ncpn.nl
 
NCPN en vrij volk? 
NN-U - 15.07.2007 15:39

als ik me nie vergis werd er tijdens het communisme 'het volk' ook onderdrukt.
niets voor niets dat in oost-duitsland veel mensen over de muur naar het westen probeerde te vluchten.
volk? 
gil - 15.07.2007 12:16

Of ze nu welkom zijn of niet, laat de ncpn de volgende keer in ieder geval een andere leus meenemen. 'Volk' bestaat niet en is een verzinsel dat alleen in het vocabulaire past van degenen waar juist tegen gedemonstreerd werd.
Engels 
Autonome Antifa Den Haag. - 15.07.2007 17:11

THE ANTI NAZI DEMO IN DEN HAAG WENT GOOD THE NAZI SCUM DIDENT SHOW..THEY WERE TOO SCARED TO COME AND 250 ANTIFA PEOPLE WENT ON THE STREET.ONLY 6 WERE SPOTTED TRYING TO MAKE PHOTOS/VIDEOS OF THE ANTI FASCISTS .THEY WERE CHASED AWAY BY A SMALL GROUP OF ANTIFAS.....LUCKY FOR THEM THE POLICE GOT TO THEM FIRST. AS I UNDERSTAND IT ONE OR TWO OF THEM WERE ARRESTED FOR FAILING TO COMPLY WITH A POLICE ORDER TO LEAVE THE AREA.NO ANTI FASCISTS WERE ARRESTED.WE WALKED THROUGH TOWN[ WITHOUT FLAGS AS THE PIGS TOOK OUR FLAG POLES AWAY SAYING THEY COULD BE USED AS AN OFFENSIVE WEAPON. AS IF WE WOULD..AHEM] GAINING SUPPORT AS WE WENT ALONG.

LETS HOPE THE NVU AND THERE RACIST MATES HAVE GOT THE MESSAGE.

YOU ARE NOT WELCOME TO SPREAD YOUR RACIST HATE PROPAGANDA AND YOUR NAZI LIES IN DEN HAAG.

IF THEY COME BACK AGAIN ..WE WILL BE THERE TO MEET THEM.

FUCK FASCISM BEFORE IT FUCKS US ALL!

THANX TO ALL WHO SHOWED SUPPORT.
doe wat 
afa - 14.07.2007 20:01

can you please cover all faces on the pictures or do you wanna join the antiantifa!!!!?????
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.