Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
helaas 
SO - 27.11.2007 19:50

'Samen staan we sterk' is nu net een leuze die niet opgaat voor sektarische groepjes als de IS. Die hebben een hele geschiedenis van ge- en misbruiken van succesvolle bewegingen die van onderop ontstaan, om ze vervolgens kapot te maken. De les is dat je beter af bent zonder ze. Ze zijn alleen maar geintereseerd in zieltjes winnen en de leiding nemen.
Met marxisme zelf is op zich niets aan de hand, dat kan een nuttig middel zijn om de economie te begrijpen enzo. Het gaat om het dogmatische gebruik ervan, en dat dan ook nog stiekum (dus je voordoen als iets anders) zoals leninistische en trotskistische groepjes vaak doen
Winterswijk 
O.L. - 27.11.2007 13:45

Scholieren gooien stenen bij protest

27 nov 2007, 02:59 - WINTERSWIJK - De protesten van scholieren tegen de 1040-urennorm hebben ook de Achterhoek bereikt. Scholieren zijn de straat opgegaan in Winterswijk, Aalten, Doetinchem en Gendringen. (...)  http://www.gelderlander.nl/achterhoek/2225598/Scholieren-gooien-stenen-bij-protest.ece


*Zucht* 
Chaoss - 27.11.2007 13:19

Wat een suggestieve teksten allemaal weer: leninistisch, marxistische sekte die de scholieren om de tuin zouden willen leiden (gut, wie zouden ze ze daar nu mee bedoelen?) maar wel oproepen tot de kraak/actiebewegingen (alsof IS geen actiebeweging is) en NGO's met notabene kantoren en middelen (alsof IS geen kantoor en over middelen beschikt).


kinderachtig...? 
NN - 27.11.2007 18:10

"Scholieren hebben duidelijk behoefte aan aan plekken waar ze kunnen praten en dingen voorbereiden (zonder dat ze lastig gevallen worden door een of andere marxistische sekte die ze graag (om de tuin) wil leiden)."

Is dat nu echt nodig? Er zijn uiteraard meningsverschillen over strategieen e.d. maar om het nu over "marxistische sekte" te hebben is wel erg triest...! (zeker als je bedenkt dat een DEEL van de kraakbeweging/autonomen over het algemeen niet echt open en meer 'sektarische' trekken vertoont dan die marxistische groep waar jullie het over hebben...!)

Laten we a.u.b. niet vergeten dat we aan dezelfde (linker-)kant staan, zeker op dit thema!

SAMEN staan we sterk!
Solidariteit met de scholieren!

inderdaad 
rust - 27.11.2007 13:41

"(alsof IS geen actiebeweging is)": inderdaad, de IS is een leninistische sekte, dat is wat anders.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.