Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
nazis 
nn - 10.12.2007 00:53

Nou ik vind dat als je met zowel een 'skinhead' als een 'nederland' patch vrij provocerend loopt te doen tussen de over het algemeen meer punk, anarchistisch, hippie en alto ogende mensen. Als deze mensen oprecht kwamen om tegen dierproeven te demonstreren hadden ze dat soort symbolen maar beter thuis kunnen laten en zeker niet beamen dat ze nazi zijn als iemand het vraagt. De mensen die voor dierenrechten actievoeren zijn over het algemeen anti-specisistisch en dus ook anti-racistisch. Loop je daar als nazi tussen, niet onder stoelen of banken stekend dat de politieke stroming waar jij jezelf onder schaart, hoef je écht niet verbaasd te zijn dat de activisten jou liever kwijt dan rijk zijn. Wij hebben ze dit zelfs zonder geweld duidelijk gemaakt. Zij hadden ook goed duidelijk gemaakt dat ze er niet kwamen voor de demo, maar gewoon 'om ff te kijken' 'ja mag toch, of niet dan?' 'Als jullie het niet op nazis hebben, dan moet je niet naar Venray komen'.

Stel dát wat nu resp. links en rechts is tezamen hun politieke wrevel tegen elkaar opzij zouden willen zetten voor een gemeenschappelijk doel, welke de afschaffing van absurde praktijken als dierproeven zou kunnen zijn, dan lijkt het me wel dat zowel je nationalistische symbolen, alsmede je antifa patches enzo thuis laat. Ik zie het alleen niet zo gebeuren, omdat beide kanten vrij verankerd zijn in waar ze voor staan. Wellicht komen ze er ooit nog achter dat we gezien we allemaal mensen zijn ongeacht onze afkomst, taal, huidskleur, de zwaarbeladen term 'ras' en overtuiging gezamenlijk de handen ineen zouden kunnen slaan om de wezens die het meest onschuldig en weerloos zijn van ons allemaal, de dieren, te kunnen redden van barbaarse testmethodes, afslachting, mishandeling, stomme trucjes leren en moord.
Foei! 
Dierenvriend - 09.12.2007 22:47

Dus eigenlijk willen jullie dat mensen die (radicaal) rechts zijn dieren slachten, op dieren geteste make-up gebruiken want diervriendelijkheid is het monopolie van links? Fijne wereld zijn jullie aan het creeren.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.