Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Racisme hoort centraal te staan 
Zonnestraaltje - 15.12.2007 19:39

Met alle respect maar een abortus van een levensvatbaar kind (27 weken), is toch echt een taak voor justitie. Er dreigt geen enkel gevaar voor het recht op abortus. Deze zaak staat op zichzelf. Het is dus onzin om allerlei principieel geneuzel erbij te halen.

Wat ik mis in dit artikel is een opmerking over de aanleiding van de abortus: Familie wil niet dat een vrouw van marokaanse afkomst, zwanger wordt van een niet-marokkaanse, niet-islamitische (lees: Nederlandse) man.
Racisme in optima forma! Daar zou dit artikel over moeten gaan.
hoe dan ook 
Krijtje - 16.12.2007 11:43

wat ook het verhaal achter deze abortus is: de vrouw behoort niet vervolgd te worden wegens moord.
als het klopt dat familie haar onder druk heeft gezet (wat nog steeds niet zeker is) dan nog is het een misdaad tegen de mensenrechten dat de vrouw bijna een maand in voorarrest is gegooid, met isolatie.
het is mijns inziens de verantwoordelijkheid van de arts die de abortus uitvoert om zich ervan te verzekeren dat de vrouw die geaborteerd wordt niet onder druk gezet is door anderen.
dit moet in vraaggesprek aan de orde zijn geweest.
het telasteleggen van moord t.o.v. de vrouw klopt van geen kant.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.