english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Roofmoord & De Hardwerkende Nederlander
Louis van Overbeek + Henk Ruyssenaars - 12.12.2007 16:30

Volgens de machthebbers heeft 'n rechtenloos iemand, die voor 'n hongerloontje en zonder armen of benen toch nog elke dag acht uren lang Bonzai boompjes op maat kan knabbelen, de juiste vorm van werkverschaffing. Dwangarbeid is - alhoewel wettelijk verboden - ook verplicht.

VIJFTIGPLUSSERS DIE THUIS WILLEN BEVALLEN

Henk Ruyssenaars - Correspondent buitenland

FPF-HR - 12-12-2007 - Op dit moment zijn er grote stakingen aan de gang in Griekenland, ook Italië ligt plat, en in Duitsland en Frankrijk zijn tientallen beroepsgroepen in staking gegaan die protesteren tegen de algehele verarming en verdomming die in de Europese landen gaande is. In Nederland demonstreerden vorige week de scholieren uit het hele land wéér - ondanks de dreiging met boetes van 2250 Euro - tégen de zich steeds verder uitbreidende verdomming in het onderwijs. NIET tegen het aantal lesuren. Net zoals de werknemers in alle andere landen wensen deze scholieren kwaliteit, omdat hetgeen er geboden wordt al jaren ver beneden de maat is. En voor allemaal geldt dat de koopkracht nog verder achteruit gaat, hetgeen de bedoeling is van de machthebbers.

Vandaag - 12 Dec. - vergaderen bijvoorbeeld vijftig gemeentes in Rotterdam over de immigratie-politiek die door de machthebbers is bevolen. Dit, nadat bijvoorbeeld in Rotterdam is besloten de 'lage lonen werknemers' uit Polen, uit hun schamele ghettos te halen en te spreiden. Apartheidspolitiek hebben we al in Nederland, dus gedwongen verhuizingen kunnen er blijkbaar ook nog wel bij. Maar uiteindelijk gaat het erom - en dat is in de hele EU met z'n 27 landen duidelijk het wanbeleid van de machthebbers - dat de lonen overal zo laag mogelijk moeten worden, en dat de kunstmatig hoog gehouden werkloosheid - en vrije immigratie die lage lonen garandeert - hierdoor stabiel blijft. Of de mensen massaal hierbij verrekken laat de machthebbers steenkoud.

SOCIALE VOORZIENINGEN WORDEN AFGEBROKEN

Zoveel mogelijk sociale voorzieningen worden afgebroken, en nu Nederland - met het kabinet Balkenende nog steeds als meelopers en buffer - net als de rest van de EU aan de winst eisen van het financiële cartel voor de EU moet voldoen, gaan dus de belastingen nog verder omhoog, de koopkracht gaat nog verder achteruit, en Balkenende belooft als z.g. 'christen' dat het naderhand allemaal beter zal worden. De machthebbers volgen het principe van de verdomming, en werken aan hen 'die niet zien maar toch geloven'. Maar dat heeft er wel toe geleid dat men in Nederland de absoluut hoogste belastingen ter wereld betaalt. Dat kan toch niet waar zijn? De hoogste belastingen ter wereld! De BTW en nog wat zaken gaan verder omhoog bovendien, en de Nederlander betaalt zo ongeveer de hoogste brandstofprijzen voor verwarming, koken en auto, en dat in SHELL's eigen koninkrijkje!

VOELT U DAT U PERMANENT WORDT BESTOLEN?

Zélf heeft Balkenende c.s. er absoluut geen problemen mee: hen maakt de verdere koopkrachtdaling komend jaar - voor miljoenen mensen - absoluut niets uit, want deze mensachtigen vegeteren in een andere wereld. Als we Balkenende en zijn uitermate kwalijke consorten moeten geloven, zoals mede-crimineel Wouter Bos, de vice PM die tien jaar door SHELL werd getraind, dan ''slaagt'' het kabinet er in om werkenden en gezinnen wel een plus - van één procent - te 'geven'. Maar, en hier komen de loze beloftes en gebruikelijke leugens weer: dat is misschien pas in het jaar 2011 het geval. Maar Balkenende, en zijn met belastingen betaalde meelopers blijven volhouden ''dat iedereen er op den duur op vooruit gaat''. Dat is net zo hard gelogen als de rest van hun beweringen.

ER ZIJN 2 SOORTEN MENSEN: ZIJ DIE BELASTINGEN BETALEN, EN ZIJ DIE ERVAN LEVEN

Het hieronderstaande artikel van Louis van Overbeek is een bevestiging van de roofmoord die ook in Nederland permanent gaande is. In 'n land dat wordt uitgeperst via het economische systeem, en waar - om maar iets te noemen - de grote verzekeringsmaatschappij Achmea speciaal de vijftig plussers ''die thuis willen bevallen'' daarvoor een vergoeding wil geven (waarvoor ze moeten betalen) is alles blijkbaar mogelijk. Zoals het nu ineens ongevraagd veranderen en afpakken van vergoedingen voor hulpmiddelen die ouderen wél nodig hebben, en er bijvoorbeeld raad over borstvoeding ervoor in de plaats aan te bieden. Gelogen en bedrogen dus weer, terwijl de snuiten dieper de trog in gaan.

Morgen, in de portugese hoofdstad Lissabon, proberen de verzamelde zetbaasjes van de Europese economische afdeling EU de blanco cheque - die niet in druk is verschenen - maar die ze voor eigen gewin geschreven hebben, en die door de 490 miljoen inwoners van de Europese landen NIET is goedgekeurd, er verder door te drukken. Alweer op kosten van alle slachtoffers natuurlijk. Het feit dat ruim zeventig procent van de mensen heeft aangegeven hun stem terug te willen hebben, en ze eisen dat er een referendum wordt gehouden, dat deert de landverraders blijkbaar niet. Maar dat zal ze hopelijk snel en heel erg gaan opbreken.

Waar in alle landen enorm tegen gevochten moet worden, zoals in Frankrijk tegen PM Sarkozy die de zetbaas daar, is het wanbeleid van de huidige machthebbers die geen mensen of hun leven zien, maar alleen maar de landen en bevolkingen als woekerwinstgevende eenheden. Mensen of levens tellen in dit systeem niet mee: het gaat al eeuwen lang alleen maar om profijt en macht over anderen. De z.g. regeringen, en de meesten van de met belastinggeld betaalde personeelsleden die zich nu 'politicus' en ambtenaar noemen, en alle andere meelopers, die verraden de mensen en verkopen via de reclamebureaux en hun eigen globale media de hersenspoelende propaganda.

Deze voor mensen zeer kwaadaardige groep heeft ons allemaal medeschuldig gemaakt aan het wetteloos vermoorden van miljoenen mensen (UNICEF) en 't plunderen van ettelijke landen door de machthebbers, terwijl de meelopers er zelf financieel beter van hopen te worden. Zij allemaal, en hun vermaledijde propagandisten, zijn schuldig aan zware schendingen van de rechten van de mens. En ze zullen voor hun bewezen medeplichtigheid veroordeeld en bestraft moeten worden. Allemaal. - HR

DE HARDWERKENDE NEDERLANDER

Tijdens de Algemene Beschouwingen was hij er ineens: "De Hardwerkende Nederlander". Kamerbrede solidariteit was zijn deel, maar toch is zijn lot beklagenswaardig.

door Louis van Overbeek

Tijdens de afgelopen Algemene Beschouwingen is één ding weer eens goed duidelijk geworden: de algehele arbeidsverdwazing waaronder dit land al jaren zucht en die - al weer meer dan een decennium geleden - een eerste hoogtepunt bereikte onder toenmalig premier Kok met zijn slogan "Werk, werk en nog eens werk!", is nog lang niet uitgewoed.

Als er iets was waarover vrijwel alle partijen het tijdens de debatten eens waren, was het immers wel de nodige aandacht voor De Hardwerkende Nederlander. Geïntroduceerd als retorische vondst naar Amerikaans voorbeeld (Bush' hard working Americans) door VVD-leider Rutte - de man die in een eerdere hoedanigheid niet-werkenden al automatisch veroordeeld wist te krijgen tot dwangarbeid in de vorm van de, eveneens naar Amerikaans model, aan zijn nieuwe bijstandswet gekoppelde Work First-projecten -, werd de Modale Meedoener bij de begrotingsbesprekingen het middelpunt van Kamerbrede solidariteit met zijn lot.

Ook kranten lieten zich niet onbetuigd. Dat deze ruggegraat van onze economie, deze grootste vergroter van onze nationale koek, er komend jaar een kwart procent op achteruitgaat en ook nog eens meer belasting moet betalen over zijn zuur bijeengesappelde vliegvakantie naar de zon was onverteerbaar. Een schande!

HYPERCONSUMENTISME

"Staat deze onversaagde vijand van het dolce far niente", zo was het algemene gevoelen, "daarvoor elke ochtend voor dag en dauw in de steeds langere file van zijn Vinex-wijk naar het troosteloze bedrijventerrein waar hij zijn VOC-mentaliteit tentoonspreidt? Is deze stank de dank voor het feit dat deze anti-Oblomov en zijn niet minder ambitieuze en dynamische partner voor hun banen de opvoeding van hun kinderen verwaarlozen?

Heeft deze ware patriot daarvoor zijn ouders in een naargeestig, onderbezet verzorgingshuis gedumpt? Rent hij daarvoor dagelijks na werktijd - maar voor aanvang van de cursus die hij 's avonds naast zijn baan volgt - met zijn mobiele telefoon in de hand door de supermarkt naar de afdeling kant-en-klaarproducten, terwijl zijn koters reeds staan te dreinen bij hun opvangadres? Helpt hij daarvoor vlijtig mee aan de verwoesting van landschap en milieu? Deelt hij daarvoor braaf in het heersende hyperconsumentisme?"

"Zouden niet veeleer ouderen, kinderen, uitkeringsgerechtigden en wat-minder-hard-werkende mensen, ja zou zelfs niet het algemeen belang eigenlijk een stapje terug moeten doen om deze hardwerkende Nederlander, deze Balkenendiaanse meedoener pur sang, deze brave modelburger van Laboristan, wat extra te laten delen in de bovenal door zijn inzet nog weer verder toegenomen welvaart?"

MOLENSTEEN

En ergens hebben ze natuurlijk wel gelijk daar in de Tweede Kamer. Want wat men ook vindt van de vaderlandse obsessie met werk en het arbeidsfundamentalistische gedweep met strebers en carrièremakers, het lot van De Hardwerkende Nederlander is beklagenswaardig: nadat hij zich een vernederend assessment heeft moeten laten welgevallen, wordt het beste deel van zijn leven hem ontroofd door de opeenvolgende bazen met wie hij in zijn onbeperkte flexibiliteit geconfronteerd wordt.

Zelfs de kortstondige troost van een sigaretje is hem op zijn werkplek ontnomen. Kilometer na kilometer vretend met auto's van de zaak raast hij ten grave. Geketend aan de molensteen van de hypotheek die hij zich heeft laten aanleunen, is hij altijd alleen nog maar druk-druk-druk.

Van een moment van reflectie, een lekkere maaltijd in rust genoten, een sprankelend gesprek met vrienden, een wandeling langs hoogdoorruiste populieren, het luisteren naar een lijster in de schemering of de verrukkelijke razernij van een symfonie, van het zich laten meeslepen door een boek, een spontane vrijpartij in het struweel, of welke bezigheid dan ook die het nationaal product niet onmiddellijk verder vergroot, kan hij slechts dromen.

HIJ MOET IMMERS WEER VROEG IN DE FILE.

Zijn mobieltje gaat alweer af. Veel meer dan een kwart procent extra inkomen verdient hij echter een diep mededogen van diegenen op wie niet de hele Kamer haar aandacht richt, die arme Hardwerkende Nederlander met zijn vreugdeloze leven, die eigentijdse ijdele zwoeger onder de zon.

-0-

Via: Kleintje Muurkrant nr 429, 14 december 2007 - Url.:  http://www.stelling.nl/kleintje/429/GDUT1197302107.html

Gerelateerd:

* EUROPESE UNIE: BEDROG DOOR HET ' 'AKKOORD VAN LISSABON - Url.:
antwerpen.indymedia.org/news/2007/10/12840_comment.php

* KLEERHANGERS SORTEREN OF CREPEREN - Url.:  http://www.stelling.nl/kleintje/424/TVHX1181760595.html

* BELASTINGPARADIJS NEDERLAND - Url.:  http://argusoog.punt.nl/?id=380607&r=1&tbl_archief=&

*NUJIJ.NL/ALGEMEEN | 'GIJ ZULT NIET DODEN' BALKENENDE? - Ben benieuwd of die meneer Henk Ruyssenaars nu wordt opgepakt. Url.: www.nujij.nl/ gij-zult-niet-doden-balkenende.747859.lynkx

* BILDERBERG CONFERENTIE: HET LATEN LEEGBLOEDEN VAN HOLLAND - FPF-23 Jan. 2005 - ''Nederland is toe aan een nieuwe ordening van de samenleving'' - zo verklaarde premier Balkenende. - Url.:
 http://www.apfn.net/Messageboard/01-24-05/discussion.cgi.38.html

* NEDERLAND: DE GRONDWET, DE ILLEGALE OORLOGEN EN DE KOSTEN - Dat heeft die ramp op twee benen, Balkenende, luidkeels verkondigd. En de mensen die allemaal in Nederland protesteren hoort men amper. - Url.: www.ditkannietwaarzijn.info/?p=362

* HR & THE EUROPEAN UNION - GOOGLE - Url.:  http://images.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=%22Henk+Ruyssenaars%22+%2BEU

* WHY PARIS IS BURNING - Url.:  https://www.indymedia.org.uk/en/2006/03/336178.html

* AMERICA (PLUS THE EUROPEAN UNION, AFRICA, LATIN AMERICA, JAPAN ETC. ETC.) PLUNDERED BY THE GLOBAL ELITE - Url.:  http://tinyurl.com/2gfynw

* THE USE OF THE PHRASE ‘ANTI SEMITISM’ IS PURE NONSENSE - Many only claim to be jewish, so they can hide behind the false phrase when their global criminal and inhuman activities rightfully are attacked. - Url.:  http://tinyurl.com/y8fwhf

* US/UK JUNTA'S ALLIANCE AND THE AFGHAN GENOCIDE - SIX MILLION EXCESS DEATHS? - Url.:  http://www.countercurrents.org/polya081107.htm

* THE US IS A 'CRIMOCRACY' - Christopher Bollyn: "This is how the U.S. government, which I call a "crimocracy" works. - Url.:  http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=110673

* BRITISH HISTORY IS A HOLOCAUST-DENYING OUTRAGE THAT THREATENS HUMANITY - Jane Austen and the black hole of the British holocausts - by Dr. Gideon Maxwell Polya - Url.:  http://janeaustenand.blogspot.com/

* PULITZER PRIZE FOR A HOLOCAUST DENIER - Url.:  http://www.cemab.be/print.php?id=1360

* THE STATE OF OUR WORLD IN RELATED LINKS - Url.:  http://tinyurl.com/2ncumy

* IT'S DANGEROUS TO BE RIGHT, WHEN YOUR GOVERNMENT IS WRONG. - VOLTAIRE

* MAMARAZZI WEB SITE: FOR ARTISTS - PHOTOGRAPHERS AND OTHER BEAUTY LOVERS - Url.: http://tinyurl.com/2k3ehh

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/2wegpc
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-
















- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://www.ditkannietwaarzijn.info/?p=362
 

Lees meer over: europa G8 globalisering media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.