Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit de reguliere media 
radioluisteraar - 27.12.2007 10:30

Uit de 10 uur radio 1 journaal:

" De politie heeft vanmorgen 7 aktievoerders opgepakt bij een detentiecentrum in Alphen a/d Rijn. De aktievoerders waren op het terrein bezig met het bekladden van de muren. Twee van hen hadden zich aan het hek vastgeketend en zijn door de politie losgeknipt. De zeven arrestanten behoren tot de werkgroep Stop Deportarties. Deze groep protesteert geregeld tegen het vreemdelingenbeleid"
Overzicht Persaandacht 
NN - 27.12.2007 10:40

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Alphen aan den Rijn hebben actievoerders donderdagmorgen leuzen op de muren van het Detentiecentrum Alphen aan den Rijn geverfd.

De actievoerders zijn aangehouden, omdat ze grafitti op de muren hadden gespoten en zich op verboden gebied bevonden.

Twee andere leden van de Werkgroep Stop Deportaties hadden zich vastgeketend aan een hek. Ze deden dat om het deporteren van opgesloten vluchtelingen te voorkomen en te protesteren tegen hun opsluiting. Een speciale eenheid van de politie heeft hen los geknipt.

De actiegroep vindt verzet tegen het vluchtelingenbeleid hard nodig en zegt zich met klem uit te spreken tegen het vreemdelingenbeleid van de regering.
Bron:
Radio TV West:  http://www.rtvwest.nl/nieuwsitem/13805?rss=true


Actie tegen opsluiten vreemdelingen in Alphen

Actievoerders van Werkgroep Stop Deportaties (WSD) hebben de toegang tot het detentiecentrum voor vreemdelingenbewaring in Alphen aan den Rijn geblokkeerd. Twee mensen zitten donderdagochtend vastgeketend aan het hek. De politie heeft vijf actievoerders aangehouden die leuzen op de muren van de gevangenis spoten, laat een woordvoerder van WSD weten.

Tien actievoerders zijn aanwezig bij het protest, dat rond 05.00 uur begon en gericht is tegen het opsluiten van vluchtelingen. Volgens de woordvoerder verliepen de arrestaties van de vijf actievoerders 'enigszins hardhandig'.

Het detentiecentrum in Alphen aan den Rijn, gelegen aan de Eikenlaan, is sinds enige maanden in gebruik. Het is volgens het ministerie van Justitie bedoeld voor 'illegale vreemdelingen met een mogelijk onbekende identiteit en nationaliteit en voor illegale vreemdelingen met een criminele achtergrond'. Volgens WSD zitten er op dit moment zo'n 150 mensen vast.

Bron: (Novum)
De Pers:  http://www.depers.nl/binnenland/156276/Gevangenis-Alphen-geblokkeerd.html
Elsevier:  http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/185337/
Dag:
 http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws/Actie-tegen-opsluiten-vreemdelingen-in-Alphen.htm
AOL:
 http://nieuws.aol.nl/binnenland/actie-tegen-opsluiten-vreemdelingen-in-alphen_ID479801

Vorige blokkade Alpehn:
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/11/40661.shtml


E-Mail: stopdeportaties@yahoo.com
aanvulling 
LucB - 07.01.2008 19:15

Goede actie !

Dit hadden ze ook hier in Lyon moeten doen, maar dat gaat nu ook gauw gebeuren.

Een actie/demonstratie is geplanned om dit bij de detentie centra in Lyon ook uit te voeren.

Als dit eerder was gedaan, dan was het mischien niet zover gekomen hier in Frankrijk.

Want hier zetten ze zelfs geadopteerde kinderen het land uit.

Steun onze actie bij het teken van de petitie op :

 http://vriendenvanleo.blogspot.com



E-Mail: amis_du_collectif_de_leo@yahoo.fr
Website: http://vriendenvanleo.blogspot.com/
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.