Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
a - 17.01.2008 18:39

Maar nee, het staat er duidelijk bij dat dit uit de telegraaf komt, dit kan toch een mooie extra aanvulling zijn? (bovenop andere dingen dan)
hallo a 
zwk - 17.01.2008 19:55

sinds wanneer is indymedia het verlengstuk van slechte journalistiek. rechtse troep hoort hier niet thuis. het is opgezet om onafhankelijk van reguliere media te functioneren.
a - 17.01.2008 20:20

wat is er dan mis met info uit verschillende hoeken? zolang het goed aangegeven is waaruit het komt?
ja indymedia is een alternatief medium,maar als je stukken gebruikt uit een andere medium dat handelt over dingen die ook voor de onderwerpen waar indymedia onderhandelt
telegrof 
zwk - 17.01.2008 15:03

sinds wanneer wordt de telegrof als waarheid geglooft. laat afa met een persbericht komen. verwijder die troep.
verkeerd jaartal 
chris - 11.01.2008 14:25

Het voorval in Uitgeest vond op 3 februari 2007 plaats, dus niet 2006.

 http://www.ravagedigitaal.org/2008nieuws/januari/12/nws.php
Cel en werkstraffen voor aanhangers NVB 
J Arnhem - 17.01.2008 06:52

Bron: De Telegraaf

Cel en werkstraffen voor aanhangers NVB

HAARLEM - Zeven aanhangers van de extreemrechtse Nationalistische Volksbeweging (NVB) zijn woensdag door de politierechter in Haarlem veroordeeld voor openlijk geweld tegen een grote groep antifascisten. Zij kregen straffen opgelegd van veertig uur werken tot drie maanden cel.

De botsing tussen de rechtsextremisten en antifascisten vond 3 februari vorig jaar plaats in Uitgeest. De waarnemend burgemeester van die gemeente gaf toestemming voor zowel een vergadering van de NVB als een tegenbetoging. Het treffen tussen de beide groepen liep flink uit de hand.

De NVB-aanhangers en antifascisten gingen elkaar te lijf met stokken, boksbeugels en bierflesjes. Aan de kant van de demonstranten vielen meerdere gewonden. De politie pakte uiteindelijk zeventien verdachten op, onder wie ook leden van de extreemrechtse groep Blood and Honour die als ordedienst optrad bij de bijeenkomst van de NVB.

De aanhangers van de NVB noemden het woensdag oneerlijk dat alleen zij terecht moesten staan voor de geweldplegingen en niet de antifascisten. „We hebben ons alleen maar verdedigd", zei een verdachte. „Zij zouden hier terecht moeten staan."

Volgens de politie is juist de NVB-groep begonnen. Dat wordt ook bevestigd door een inwoonster van Uitgeest, die tijdens de veldslag juist haar hond aan het uitlaten was. Officier van justitie R. Hagemeier eiste straffen tot vijf maanden cel tegen de groep.

Een achtste verdachte werd vrijgesproken, omdat volgens politierechter H. van der Lelie onvoldoende is aangetoond dat hij aan de matpartij heeft meegedaan. Het proces tegen negen andere verdachten is aangehouden, omdat er in hun zaak nog getuigen worden gehoord, onder wie de dienstdoende politiecommandant en de commandant van de mobiele eenheid.

Een van de advocaten suggereerde dat de politie bewust heeft aangestuurd op een botsing tussen de twee groepen om de aanhangers van de NVB te kunnen arresteren. Op die manier konden er 25 mobiele telefoons in beslag worden genomen, die volgens de raadsman volledig zijn onderzocht door de nationale recherche. Officier Hagemeier bestreed deze suggestie met klem.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.