english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Extreemrechts concert vindt ongestoord plaats
AFA - 27.10.2008 00:48

Afgelopen zaterdagavond vond in de Twickelse bossen onder de rook van Borne een extreemrechts concert plaats. Het concert vond plaats onder de noemer ‘Rock voor Dietsland II’ en werd gehouden in een gebouw van de VDH Kringgroep Borne.

Afgelopen zaterdagavond vond in de Twickelse bossen onder de rook van Borne een extreemrechts concert plaats. Het concert vond plaats onder de noemer ‘Rock voor Dietsland II’ en werd gehouden in een gebouw van de VDH Kringgroep Borne.

Op het concert kwamen tientallen rechts-extremisten uit heel het land bij elkaar om 4 rockbands uit Nederland en België te zien spelen. Hieronder was de Belgische band Les Vilains. Les Vilains treedt veelvuldig op bij extreemrechtse bijeenkomsten en heeft overlappingen met de neonazistische groepering ‘Blood & Honour’. Blood & Honour staat bekend als een uiterst gewelddadige groepering die het gedachtegoed van Hitler uitdraagt. De achtergrond van Les Vilains is al net zo bizar. Belangrijkste lid van de band, Fabian Davidts, heeft bijvoorbeeld hakenkruizen op de arm getatoeëerd en bassist Dieter Samoy heeft racistische geweldsdelicten op zijn naam staan. Ook speelt Samoy in de Vlaamse skinhead band ‘Kill Baby, Kill’. Kill Baby, Kill was dan ook een van de spelende bands deze avond. Net als bij Les Vilains zijn er ook bij hen diverse overlappingen met extreemrechts. Zo hebben zij onder andere een split-cd uitgebracht met de Engelse ‘Blood & Honour’ band English Rose. Op de cd spoort Kill Baby, Kill tegenstanders met grof geweld aan te pakken of zelfs te doden. "Aids geneest flikkers, maar ook een honkbalknuppel doet wonderen, voor deze mafkezen van de natuur. Een enkele reis hel. Het wordt tijd dat het in elkaar slaan van homoseksuelen een Olympische sport gaat worden." aldus een tekst op de cd.

Daarbij trad ook de Leidse band ‘De Ruyter Korps’ op, vernoemd naar een Duits bataljon van de beruchte Schutzstaffel (SS), een Duitse elite-eenheid van Hitler. Een van de organisatoren van het concert, Bernard Baardscheer, speelt gitarist in deze band. Met regelmaat bezoekt hij bijeenkomsten en demonstraties van de neonazistische partij Nederlandse Volks Unie (NVU) en de Nationalistische Volksbeweging (NVB). Als laatste speelde ‘Sassem Bootboys’ die avond, die ook direct te linken is aan het extreemrechtse gedachtegoed. Zo komen zij voort uit de band ‘Brigade M’, waar de M voor Anton Mussert staat. Zij hebben een nummer genaamd ’50.000 helden’, verwijzend naar verwijzend naar de vijftigduizend Nederlandse SS vrijwilligers die aan het oostfront vochten.

Het concert had een erg besloten karakter. Om achter de locatie van het concert te komen moest naar een telefoonnummer worden gebeld, vanwaar men een voorverzamelplek te horen kreeg. Van daaruit werd gezamenlijk naar de locatie gereisd. Het concert vond uiteindelijk onder valse naam plaats in een gebouw van de VDH Kringgroep, in de Twickelse bossen nabij de viaduct tussen Delden en Borne. “Het is een schande dat een dergelijk concert kan plaatsvinden" aldus een woordvoerder van de AntiFascistische Actie (AFA). Op deze manier creëren rechts-extremisten een vrijplaats waar zij kunnen doen en laten wat zij willen, dat kan nooit de bedoeling zijn." aldus de woordvoerder.

De AntiFascistische Actie lichtte eerder op de avond de zaaleigenaar en de burgemeester in over de komst van de rechts-extremisten. Hier werd echter niet of nauwelijks op gereageerd. Het concert heeft tot het eind plaats kunnen vinden. Dat dergelijke concerten moreel verwerpelijk zijn is vanzelfsprekend. Met een aanzienlijk sneller en besluitvaster ingrijpen van de betrokken partijen had dit voorkomen kunnen worden.
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
deze 
slimpie - 27.10.2008 01:03

VDH blijkt te staan voor Vereniging van Duitse Herdershonden (fokkers): zie hier de hut in Borne:  http://www.vdh-kgr-borne.nl/
Ter overweging 
Oog & Oor - 27.10.2008 14:01

Staat plotseling B&H in de tent: geen kaalkopjes, eerder coupe "ideale schoonzoon". T-shirtjes allemaal even vers gewassen/ gekreukt, net als bij een pupilletjes-elftal die de schoongewassen tricots nét van de wasmoeder heeft ontvangen. Ze "moesten Tim hebben". Heldere gestresste oogjes. Even zo plotsklaps marcheert men af. 10 min. later: pliesie aan de poort. Ik taai af. 500 meter verder staat een even grote groep "ideale schoonzonen" zich in het pikkedonker om te kleden bij 3 ME-matblauwe personenauto's. Ik herken de ME-caps, de uniformen; men kijkt verschrikt op...
toch voortijdig einde? 
nn - 27.10.2008 16:58

In onderstaand artikel in het reformatorisch dagblad wordt beweerd dat de politie alsnog uiteindelijk het concert heeft beeïndigd.

 http://www.refdag.nl/artikel/1369472/Politie+beeindigt+ultrarechts+concert.html
Rectificatie AFA 
AFA - 27.10.2008 18:31

***** RECTIFICATIE ******

Het rechts-extremistische concert dat in tussen Borne en Delden in Twente plaatsvond is niet volledig doorgegaan. In een eerder persbericht meldde AFA-Nederland dat er door de zaaleigenaar en de burgemeester niet of nauwelijks werd gereageerd op de informatie van AFA over het rechts-extremistische concert en dat het concert tot het einde plaatst heeft kunnen vinden. Dit is echter niet waar. Er hebben enkele bands opgetreden ma net toen de recht-extremistische band kill baby kill wilden beginnen met spelen is het concert afgelast door de politie.

***** RECTIFICATIE *****
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.