Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Nog even ter verduidelijking 
commie - 04.01.2009 11:07

"De CJB staat recht tegenover welke soort van terrorisme dan ook, zowel vanuit religieus extremisme als staatsgesponsorde. Terrorisme heeft als eerste slachtoffer altijd de bevolking en is daardoor geen optie bij het bestrijden van onderdrukkende systemen. De Israëlische overheid heeft de escalatie echter zelf uitgelokt door de democratische wil van het Palestijnse volk te proberen te onderdrukken en de regio economisch compleet te neutraliseren."

"De CJB uit verder zijn medeleven met alle burgers die direct of indirect ten gevolge van Israëlische staatsagressie aan zowel de Palestijnse zijde als de Israëlische zijde zijn gevallen."

Eerst horen wat de ander te zeggen heeft en daarover e.v.t. de dialoog aangaan, en dan een keuze maken. Dat is toch de manier waarop links het doet, in plaats van afgaan op vooroordelen of pure bullshit? Er wordt al genoeg gedaan om verdeling te zaaien (vanuit de staat, vanuit reformistisch links, vanuit rechts, vanuit het kapitaal en ga zo maar door), waarom dan lekker zelf meedoen?

Maar goed, we horen vast nog wel op Indy hoe het ons ideologisch pure blok tegen god en staat (ja, ga maar lekker tegen de Palestijnen zeggen dat ze geen staat mogen hebben en dat hun geloof fout is, daarmee zul je "het Palestijnse volk zelf" een lolletje doen) vergaan is. Ik heb er verder iig niks van gehoord.

Website: http://www.voorwaarts.net/site/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=127&cntnt01returnid=15
 
zeer gelijk 
NN - 02.01.2009 21:46

Je hebt zeer gelijk wanneer je zegt dat de vijand van je vijand geen vriend van je hoeft te zijn. Er is altijd plaats voor een derde positie, en dat is achter het volk van palestina. Ik ben zelf zeer tegen fundamentalistische groepen als Hamas en Hezbollah, en ben zeker niet van plan om gezamenlijk met hen samen te lopen. Maar wij zouden onze kritiek op deze fundamentalistische groepen duidelijk moeten maken, en ik weet niet of je afscheiden in zo een demonstratie een goed idee is. Ik moet wel toegeven dat ik pas na mijn aanvulling hierboven heb gezien dat mensen echt met die vlaggen en foto's in Den Haag hebben gelopen, en dat dit zeker een reden kan zijn om je van deze groep demonstranten af te scheiden (mijn kritiek was dus voorbarig en slaat eigenlijk meer op het compromisloze houding van het Anarchisme in het algemeen). Indien mensen met Hamas vlaggen en/of Khomeini foto's door de menigte gaan lopen, dan zal ik zeker persoonlijk er iets van zeggen en vervolgens de demo verlaten.

Jammer 
NN - 02.01.2009 21:31

Ik moet even zeggen dat ik deze actie zeer jammerlijk vind. Zelf ben ik ook tegen fundamentalisten (zeker wat betreft samenwerking met dat soort groepen) en/of groepen als CJB, hoewel ik niet tegen een staat ben, omdat ik een Marxist ben. Maar door je af te scheiden, in tijden dat we al zo klein zijn, en onze krachten moeten bundelen tegen vijanden die wat btreft macht ver boven ons staan, is gewoonweg triest. Het is typerend voor de linkse stroming binnen links, waaronder Anarchisme, dat door zijn doorgedraaide radicaliteit zichzelf hierdoor verlamt. Men moet soms bereid zijn om compromissen te sluiten en op bepaalde punten samen te werken om gezamenlijk een vijand te verslaan. Dit moet natuurlijk bij de tijdelijke samenwerking op een gemeenschappelijke punt blijven, en moet zeker niet ten koste van eigen principes gaan. Ik wil niet over gaan op theoretische en praktische kritiek op het Anarchisme, maar wil even duidelijk maken dat deze houding alleen ten gunste van onze gezamenlijke vijand (op dit moment) is, namenlijk het kapitalisme.
Discussie? 
Paul - 03.01.2009 09:33

Ik meen me te herinneren dat discussie op IndyMedia taboe is. Of maakt de redactie van IndyMedia zich schuldig aan selectieve discussie, daar waar het haar bevalt en uitkomt.....Het wordt tijd dat IndyMedia haar discussie-beleid met kracht van tafel weegt, zodat dit medium interessanter wordt voor iedereen door goede inhoudelijke discussies te starten. Of ben ik de enige die zo denkt???
Niet naast de demo 
Dylan - 02.01.2009 23:35

mooi! ik hoop dat t een groot blok is, en begrijp waarom er een apart blok gevormd wordt. Ga dan wel met dit blok ín de demo staan, en niet ernáást.. if you know what i mean.

Oh en,
"Vuur en vlammen voor elke staat" is een mooie leus, maar is morgen niet echt op zn plaats (aangezien het hier gaat om een volk dat wordt aangevallen en elke hoop op een gebied waarin ze zelf de baas zijn, een palestijnse/palestijns-israelische staat, al 60 jaar in vuur en vlammen ziet opgaan).
fascisten bedankt 
JD - 04.01.2009 12:23

We moeten deze poging van fascistische subversie maar dankbaar zijn, omdat zo ook nog eens het 'echte' standpunt van de CJB goed belicht wordt.

Leugens houden geen stand
Voor dienstweigeraars / tegen militarisme? 
eneR - 04.01.2009 11:22

Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die totaal geen zin hebben om achter of onder een Palestijnse staatsvlag tegen Israel te demonstreren.

Maar een demonstratie tegen de invasie gebruiken om reclame te maken voor je eigen anarchistische, leninistische of andersistische ideologie is volgens mij ook niet handig. Bovendien zal je toch iets meer aan pr moeten doen alvorens het omstaande publiek spintaan begrijpt wat een zwarte vlag of rood spandoek met de situatie in Gaza te maken heeft.

Wat wel een goed idee kan zijn is bij zo'n demonstratie duidelijk maken dat er ook israelische jongeren zijn die niet mee willen vechten. En die in de gevangenis zitten voor hun gewetensbezwaren.

Er zijn ook (nog steeds) radicale vredesorganisaties die niet in een nationalistisch of religieus (Israelisch/Palestijns, islamitisch/joods) hokje te plaatsen zijn. Gosh Shalom bijvoorbeeld. De stem van deze organisaties dringt al helemaal niet tot de Nederlandse media door, het grote publiek kent ze niet.

Bij deze een paar interessante links:


 http://december18th.org/

 http://www.awalls.org/war_on_gaza_met_with_dissent

 http://www.avnery-news.co.il/english/index.html
Israel valt Gaza binnen 
Bakunin - 03.01.2009 21:14

Lekker... de mensen de mensen die vandaag gedemonstreerd hebben de les lezen over staat en religie, terwijl op dit moment dat ik dit schrijf het leger van Israel Gaza binnen valt.
Ga eens eerst een deukje in een pakje boter slaan voordat je zo hoog van de toren blaast.
Of nog beter ga lekker door met je marginale leven in je utopie...
De Palestijnen verzetten zich tegen het brute geweld van Israel, als ze zich zo alleen voelen om God aan te roepen als hulp, als ze hun eigen staat willen om zich vrij te voelen, is het hun zaak.
Dit soort oproepen in naam van anarchisme, bevestigen alleen maar het beeld dat anarchisme elitair en wereldvreemd is. Met zulke vrienden hebben anarchisten geen vijanden nodig.

ojajoh 
x - 02.01.2009 21:38

Anarchisten tegen God en Staat maar wel voor Hamas (totalitaire fundamentalische gelovigen)? The enemy of my enemy is my friend houding zal de anarchisten geen goed doen.
wensen Palestijnen 
. - 02.01.2009 22:59

Hierbij gaat men dus voorbij aan de keuze van het Palestijnse volk zelf. Zij kozen voor Hamas als uitweg tegen de corruptie van de seculiere Fatah en hun standpunt tegen de bezetting.
Tegen God en Staat? 
Rob - 04.01.2009 01:27

Ik heb geen zwart blok gezien, maar kan het over het hoofd hebben gezien. Op zich prima, zo'n zwart blok. Het biedt de mogelijkheid om je ideeen duidelijk te maken en eigen acties te voeren.
Het tegen iets zijn is wel weer opvallend. Waarom zijn anarchisten zo vaak alleen maar ergens tegen, en niet ook ergens voor? Bij dat laatste denk ik aan een vrijheidslievend socialisme. Nou ja, dan heb je misschien een rood-zwart blok in plaats van een zwart blok. Dat is nog beter.
Tegen de staat zijn vind ik wel logisch. Iedere staat hoort bij een dictatuur. Zelfs Marx vond dat (maar daar hoor je marxisten opvallend weinig over). Tegen God zijn vind ik problematisch, want er zijn verschillende definities van God. Waarom wordt er gelijk van uitgegaan dat God een hogere macht is die van bovenaf alles dwingend voorschrijft? Dat is net zoiets als zeggen dat alle islamieten fundamentalisten zijn.
Dan de aanwezigheid van islamitische fundamentalisten. Als zulke organisaties bij de organisatie van de demo betrokken zouden zijn, zou dat wel een probleem zijn. Dan kun je misschien beter niet mee doen. Als je weigert mee te lopen met fundamentalistische individuen die mee lopen maak je het jezelf wel heel lastig. En moet je een demo gelijk maar verlaten als je mensen ziet waar je het helemaal niet mee eens bent? Dan kun je aan bijna geen enkele demo meer mee doen. Organisaties als SP en GroenLinks zijn vaak aanwezig bij demo's, en daar ben ik het volstrekt niet mee eens. Liever recht voor zijn raap VVD'ers dan VVD'ers met een masker op (denk b.v. aan de deelname van de PvdA aan een regering die een VVD-beleid voert; GroenLinks en SP zouden hetzelfde doen als ze de kans zouden krijgen).
Zelf heb ik ruim 200 pamfletten uitgedeeld voor het blad De Vrije Communist, en heb daarmee mijn visie duidelijk gemaakt (b.v. niet alleen tegen Israel, maar ook tegen Hamas). Jammer dat ik mijn rood-zwarte button was vergeten. Dat zou tijdens de demo zelf voor wat herkenbaarheid hebben gezorgd.
Nogmaals: besteed meer aandacht aan wat je zelf belangrijk vindt om te doen, dan je te ergeren aan mensen met andere opvattingen.

CJB religieus?? 
SKarochi - 04.01.2009 01:41

Sinds wanneer zijn de Communistische Partij van Israel en het Volksbevrijdingsfront van Palestina Religieus Fundamentalistisch? Loze worden, holle inhoud....

Website: http://www.voorwaarts.net
 
... 
NN-Den Haag - 03.01.2009 14:48

Zijn er op het moment nog noemsnwaardige dingen die gebeuren? (Misschien handig om een tijdlijn-verslag te plaatsen!?)
Waar? 
NN - 03.01.2009 18:10

Waar vindt de demo plaats?

Museumplein, Veendam 9641
Museumplein, Kerkrade 6461
Museumplein, Amsterdam 1071
Museumplein, Ede 6711
Museumplein, Drachten 9203

Alleen Amsterdammers zijn zo arrogant om hun plaats er niet bij te zetten, dus ik neem aan de middelste?




Verify original text requested - anybody! 
Autonoom - 04.01.2009 00:23

After having gone through the photo's of the demonstration and having seen nothing that gives the impression of a black block and then having looked up both the e-mail adres en last part namely: statenloos.nl I wonder could somebody please verify this shout out. Of course I don't want names or nothing and not your background but with so much bitching going on and coming from this one post... I wonder.
Hmm or did somebody think Palestine and Greece somehow is related in practice... I doubt it.
----------------------------------------------------
Sorry kan niet uitgebreidt vertalen, maar bij gebrek aan bewijs dat deze oproep oorspronkelijk ondersteund wordt door de autonomen - site en geen foto's - vraag ik me af of dit afbekken van elkaar's visie wel slim is.

United we stand
Seperated we fall
kids 
Paul 080 - 03.01.2009 23:33

demonstreer je tegen israelisch imperialisme? tegen 3 verdwaalde ncpn/cjb splinters? of tegen???

je kan het ook als positief beschouwen dat er zoveel jonge kids gingen demonstreren, die zitten toch niet op een opgeheven vinger te wachten?
NN 
030 - 03.01.2009 16:51

ik weet dat dit geen discussie site is maar..
wat vond jij als anarchist dan van het mooie verenigde front in de Spaanse burgeroorlog?
ojajoh 
x - 02.01.2009 23:27

Een deel van de Palestijnen heeft op Hamas gestemt, en Hamas is vervolgens gebruikt door Israel om tweedracht te zaaien. Israel steunde Fatah tegen Hamas. Waarna Hamas overigens de macht greep (niet erg democratische en helemaal niet 'de keuze van de Palestijnen'. En democratisch gekozen totalitaire fundamentalistische ideologie blijft totalitair en fundamentalistisch. En niet het steunen waard om tot een goede oplossing te komen.
NN 
NN - 03.01.2009 15:50

Lekker lifestylistisch weer dit sectarische geneuzel. In plaats van het construeren van een verenigd front, communisten, socialisten en anarchisten van syndicalist tot primitivist inclus, kiest een groepje weer duidelijk voor vervreemding en splitsingen.

Dit is een demo met betrekking tot palestina en de analyses over de oorzaak kunnen verschillen maar dat is geen reden om nu marginalisme te gaan introduceren. Als Anarchist vind ik dit gewoon ronduit contraproductief.

Zou me niks verbazen als dit overigens weer gezellig werk is van onze vrinden bij 'staatsveiligheid'.
Gezocht: Palestijnse Gandhi 
linkerd - 03.01.2009 17:06

Van vredesprotesten is dezer dagen in het Westen nauwelijks sprake. Het zijn georkestreerde (heimelijke) pro-Hamas-Hezbollah bijeenkomsten, fossiele restanten uit de vorige eeuw.
lees commentaar Ravage:  http://www.ravagedigitaal.org/2009/t01/toestand.php
subversieve informatie? 
JD - 04.01.2009 07:31

Kan iemand de herkomst en inhoud van deze verklaring bevestigen? Dit komt mij meer over als wellicht fascistische of ander soort extremistische subversie om linkse bewegingen tegen elkaar op te zetten.
Goed idee 
Natasha - 03.01.2009 16:41


Duidelijke afstand van alle religieuze en nationalistische zeloten nemen uit betrokkenheid bij de huidige situatie en lijdende individuele burgers in deze als anarchistisch signaal juist een hele sterke zet, wars van Calimerodenken.

Hulde!

E-Mail: nani@xs4all.nl
Waanvoorstellingen? 
. - 02.01.2009 23:29

Wat heeft CJB er nou weer mee te maken? Dat is gewoon één van de vele organisaties die de demo steunen. Waarom moeten die met de haren bij 1 of andere strijd van egootjes tussen hele andere groepen worden gesleept?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.