Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
@NN 
De achterneef van Erik - 10.10.2009 20:06

"Bovendien moet men dan na een 10 urige werkdag, 6 dagen op 7 ook nog zorgen dat het kantoor - het bedrijf - de winkel schoon gehouden wordt, dus vrijwillig bureau afstoffen, vloeren soppen en de plee schoonmaken, de aankopen doen en ter plaatse brengen en dan ook nog even vrijwilligersdienst draaien als postpode, klaarover, verkeersregelaar, vuilnisophaler... alle logistieke diensten waarnemen die nu door nieuwkomers worden uitgevoerd tot die kunnen doorstromen naar een aangenamere baan."
Dus jij hebt buitenlanders nodig om je onaangename klusjes op te knappen? Wie is er nou een racist hier? Ik denk dat dat als we iedereen die denkt dat ze te goed zijn om hun handen vuil te maken die nu in de bijstand zitten aan het werk zetten we met ons 60ste met pensioen zouden kunnen.

Totaal open grenzen klinkt leuk, maar behalve een handje vol idealisten weet ieder weldenkend mens dat alles wat aantrekkelijk is voor immigranten in dit land uiteindelijk kapot zal gaan door ongereguleerde immigratie.
(linkse) internationale solidariteid is het ondersteunen van mensen in hun plaatselijke strijd voor rechtvaardigheid, een betere levens standaard, behoud van kultuur en tegen onderdrukking en uitbuiting. Het onbeperkt hier naar toe laten komen van mensen uit derde wereld landen helpt niemand; het berooft die landen van juist dat deel van de bevolking dat nodig is om een onafhankelijke economie mogelijk te maken en maakt die mensen door taalgebrek, onderwijs achterstand en culturele verschillen totaal afhankelijk van ons sociale zekerheids systeem inplaats van zich nuttig te maken bij het ontwikkelen van hun eigen samenleving.
Net zo als het hokjes denken "schoppen tegen Christendom=links en schoppen tegen Islam=rechts" verbaast het me dat in deze discusie de voorstanders van vrije immigratie altijd als links worden gezien en de tegenstanders van vrije immigratie als rechts worden gezien. Als je naar de geschiedenis van immigratie kijkt zul je zien dat immigratie in veel landen (ook in Nederland) als middel is gebruikt door de bezittende klasse voor het breken van vakbonden, het vervangen van arbeiders met goedkopere werkrachten en het naar beneden brengen van lonen en daarmee van de levens standaard voor de werkende klasse.
Het wordt tijd dat ook links over het koloniale schuldgevoel heen komt en gaat praten over wat goed is voor iedereen. Niemand schiet er iets mee op dat miljoenen jongeren opgroeien in de ghetto's van west europa met een minimale kans op een zinvolle toekomst maar met net genoeg sociale voorzieningen om een minimaal bestaan te lijden. Zonder dit bespreekbaar te maken zal dit probleem voor generatie na generatie voortbestaan.

 http://www.indymedia.nl/nl/2009/10/62089.shtml
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.