english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Aanklachten tegen oorlogsmisdadigers & propaganda media
Henk Ruyssenaars - Buitenland correspondent - 09.01.2010 15:14

Over de legaliteit, de wetmatigheid en juridische juistheid van 'staatssteun' [belastinggeld] aan Afghanistan of Irak, alle illegale invasie plus roofmoord-ondersteuningen en de enorme onnodige kosten welke zonder inspraak worden opgelegd aan de belastingbetaler - aan wie nooit iets werd gevraagd: daarover wordt weinig gezegd.


Zaterdag 9 Januari 2010 - We moeten ons aan de feiten houden, en juridisch gezien zit het zo in elkaar: er zijn globaal gezien - en ook in Nederland - heel veel juristen die er zo over denken, en, laten we er bijvoorbeeld één nemen: Kofi Annan, de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties. Die zei in zijn interview met de BBC ''dat de Verenigde Staten het Handvest van de Verenigde Naties had geschonden.''

Want het gaat immers om de gebruikelijk illegale invasie en roofmoord van de gewapende loopjongens van het criminele cartel die in dit geval Irak, de mensen en 't land zo goed als hebben verwoest. Medeschuldig aan deze roofmoord zijn de Nederlandse collaborateurs zijn nu alle Nederlanders ook ten gevolge van de moordend slaafse houding van deze OW-ers, de oorlogsprofiteurs.

VN: DE ILLEGALE INVASIE VAN IRAK
Het volgende zei Kofi Annan dus letterlijk, waarbij hij weliswaar het woord 'oorlog' verkeerd gebruikte: "Iraq war illegal, says Annan" - is de kop van het BBC interview: de oorlog in Irak is illegaal, zegt Annan. Dat kan bij de BBC gelezen en/of bekeken worden - Url.:  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3661134.stm

Gaan we verder, uit het archief van de NRC, 12 juni 2004 - en dit geldt ook voor Afghanistan: "De aanwezigheid van Nederlandse militairen in Irak is gisteren met acht maanden verlengd. Nederland steunde het Amerikaanse besluit om de oorlog tegen Irak (19 maart - 1 mei 2003) zonder VN-mandaat te beginnen." - NRC - Url.:  http://tinyurl.com/3gpr3a

Er is dus nooit of te nimmer een oorlogsverklaring geweest, niet van de zijde van Irak of Afghanistan, en van Nederlandse zijde dus ook nooit. Die mag trouwens grondwettelijk gezien alleen door het parlement worden genomen, en dus niet door de z.g. 'regering'. Door ons politieke personeel dus, dat eigenlijk de belangen van de mensen zou moeten vertegenwoordigen maar dit nooit doen. Misleidde mensen die het politieke personeel voor hun verraderswerk ook nog moeten betalen.

Deze creaturen in Nederland, en hun aasgiermanagers die hiervoor volledig verantwoordelijk zijn, dienen dus volgens de principes van het Neurenberg Tribunaal strafrechtelijk vervolgd te worden wegens martelingen en moord - oftewel genocide - met voorbedachte rade. - "Principles of the Nuremberg Tribunal, 1950" - Url.:  http://deoxy.org/wc/wc-nurem.htm

Volgens bijvoorbeeld de Conventies van Gènéve, gewoon fatsoen en ook de Nederlandse Folterwet, zijn we dus volledig illegaal, d.w.z. onwettig bezig via de z.g. volksvertegenwoordiging.

Ook volgens het Nederlandse Wetboek van Strafrecht is onze 'steun' aan deze illegale oorlogsacties dus volledig onwettig. Dat wil zeggen dat we allemaal volgens het Wetboek van Strafrecht medeplichtige oorlogsmisdadigers zijn.

Niet alleen de hiervoor verantwoordelijken onder het slechte politieke personeel dat we hebben, maar U en ik, en alle anderen in dit land zijn door deze moord goedkeurendelaffe meelopers tot medeplichtige oorlogsmisdadigers gemaakt.

Wij hebben, om alleen al in Irak te blijven en UNICEF-cijfers te gebruiken, volledig onwettig en dus oorlogsmisdadige steun gegeven aan het uitmoorden van minsten twee komma zeven miljoen mensen (2,700.000 doden) zoals U en ik.

En we moeten betalen - en betalen nog steeds - via de torenhoge en ook illegale belastingen, waarover de collaborateurs en hun trawanten vrijelijk denken te kunnen beschikken, aan de vrijwel volledige verwoesting van ook Irak. Iets dat elk zinnig en fatsoenlijk mens tegen de borst stuit en verschrikkelijk vindt.

En voor de belastingbetalers bovendien deze hoge financiële kosten met zich meebrengt die ook onrechtmatig zijn, en bovendien in eigen land op een - voor de mensen positieve manier - honderd keer beter besteed hadden kunnen worden.

Deze oorlogswaanzin waaraan Nederland als onderdeel van de NAVO oorlogs- en vernietigingsmachine mee doet, tart toch elke menselijke beschrijving? Millioenen mensen worden doodgemaakt en lijden, omdat deze mafia van 't internationale woekerkartel - die vrijwel altijd en door de eeuwen heen dit oorlogsgeweld heeft veroorzaakt - dat die creaturen daar politiek en qua profijt op vooruit gaan?

De conclusie is voor elk weldenkend mens - blijkbaar niet 't politieke personeel - overduidelijk:

Zinnige mensen zijn het al sinds jaar en dag eens met de juridische en fatsoensbeoordeling van Kofi Annan, de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, die in een opwelling van eerlijkheid ze: "De invasie van Irak is illegaal." Niet in overeenstemming met de wet dus.

En iets dat onwettig, dus illegaal is, moet strafrechtelijk worden vervolgd en bestraft.

Dat geldt alle politieke, miltaire, ambtelijke en ander personeel dat niet heeft geprotesteerd tegen deze illegale actie, waarbij het internationale bedrijfsleven de hoofdschuldige is.

Weinig mensen in Nederland weten dat er al een hele tijd aanklachten tegen deze oorlogsmisdadigers lopen, en dat steeds verder in beroep wordt gegaan door o.a. Advocatenkantoor Steijnen, Olof & Stelling - Url.:  http://www.omslag.nl/artikel/hofa/

De misselijkmakende slaafse Judassen in de door de oorlogshetzers gebruikte propaganda media moeten zeer zwaar worden gestraft. Zonder hen zou een dergelijke hersenspoeling en de daarop volgende volkerenmoord absoluut onmogelijk zijn geweest.

In Augustus 2003 schreef ik, gericht aan de huidige, de medemensen verradende propagandisten: Waarom zijn zoveel journalisten medeplichtig?

De opinievorming in en alle landen, ook Nederland natuurlijk, komt voor rekening van hen die de informatie verstrekken: de journalisten. Zij - en niemand anders - dragen er de verantwoording voor! Dat staat vast.

En de veelgebruikte smoes: 'modereren' is alleen maar een eufemisme voor censureren. Het betekent dat iemand anders gaat bepalen of jouw visie 'acceptabel' is. Acceptabel volgens wie of wat? Volgens welke en/of wiens criteria ? De algemeen geldende commercieële waarden dus? Waarbij de lezer, kijker en luisteraar volledig wordt vernaggeld en verraden, maar de aandeelhouder of partij bevoordeeld? Ja hoor!

Met m'n levenslange ervaring als journalist/correspondent in het buitenland, ook voor veel grote media der aarde toen die nog aan journalistiek deden, heb ik veel vergelijkings- en beoordelingsmogelijkheden, en kan ik rustig zeggen: zeker ook de NVJ-leiding heeft de persvrijheid in dit land grotendeels om zeep geholpen. Gesteund door corrupte politici en zakenlieden, voor wie veel z.g. journalisten zich zich blijven prostitueren, nu als propagandist.

Voorbeeld uit het z.g. 'vrije Holland': negen mensen mogen in Nijmegen door een verbod geen foldertjes over Spanje en Aznar uitdelen. Tegelijkertijd worden 50 duizend brievenbussen in Nijmegen ongevraagd volgedouwd met commerciele shit. "In 't half fascistische Spanje van Aznar mogen we dat ook niet", zei een verwonderde deelneemster.

Trek nou 's zelf een conclusie hieruit, dat is godnondeju toch niet zo moeilijk ?

Het laffe van het sluiten van dat NVJ ''Forum voor journalisten'' ligt voor de hand : er wordt door vrijwel niemand inhoudelijk ingegaan op alle klachten over de media, noch over de gezagsgetrouwe houding van driekwart van wat zich hier journalist noemt.

Bedrijfsblinde uilskuikens, dat heeft het journalistieke onderricht van de helft gemaakt; door 'docenten' waarvan nog géén kwart enige journalistieke ervaring had en heeft.

De opinievorming in Nederland komt voor rekening van hen die de informatie verstrekken: de journalisten. Dat staat vast.

Zij, en niemand anders, dragen er de verantwoording voor dat dit soort - meestal ook nog 'opgeleukte' of gewoonweg vervalste informatie kan verschijnen:

NOS Teletekst do 07 Augustus 2003:

Nederlanders: oorlog in Irak terecht

*****************************************
AMSTERDAM - De meeste Nederlanders
vinden het Amerikaans-Britse optreden in
Irak gerechtvaardigd, blijkt uit een enquête
onder duizend personen, uitgevoerd door
TNS NIPO.

Van de Nederlanders staat 56% achter de oorlog,
35% is tegen en 9% kan hierover geen mening geven.

Ook als erop wordt gewezen dat harde
bewijzen voor massavernietigingswapens
nog altijd ontbreken, blijven de meeste
Nederlanders de operatie steunen. ( )

*************************************************************

Ook massavernietigingswapens werden vanzelfsprekend niet gevonden. Allemaal gelogen en de mensen alweer bedrogen door de media-papegaaien van de oorlogszuchtigen! Dat is verdomme nog érger dan in de propagandistische Verenigde Staten! Jullie propagandisten zijn echt niet geestelijk in orde!

Hieruit blijkt hoe verdomde mailicieus slécht jullie de mensen voorlichten. Uit pure domheid of kwaadwilligheid: allebei is even erg. Maar op basis van door journalisten permanent geserveerde 'Newspeak' trekken de mensen volledig verkeerde conclusies. Dat is de schuld van veel die dit ook lezen, de moordenaars!

De hele wereld - met uitzondering van een paar totalitaire staten - wéét dat de hele z.g. 'oorlog' in Irak een gewapende roofmoord, 'n illegale moord en doodslag is zuiver en alleen gebaseerd op leugens. En het is een geplande genocide, met de zionistische VS/GB staart, die de amerikaanse hond doet kwispelen. En die op zijn beurt de nederlandse schoothond aan z'n illegale plichten herinnert. - Holland is a 'Lapdog of War' - Url.:  http://www.apfn.net/messageboard/03-30-05/discussion.cgi.93.html

Zo zijn er Godweet hoeveel voorbeelden: de journalistiek in Nederland staat op zo'n laag peil wat eerlijkheidsgehalte betreft dat het een nationale schande is.

Het feit dat door de belastingbetaler betaalde nederlandse F-16's in Afghanistan -volgens eigen zeggen van de z.g. koninklijke (nog zoiets feodaals) Luchtmacht - mannen, vrouwen en kinderen zonder enige vorm van proces al bijna tweeduizend keer gebombardeerd hebben maakt op jullie geen indruk meer.

Er is géén oorlogsverklaring, we werden niét aangevallen en het gaat om een grove Schending van het Handvest van de Verenigde Naties. En dat in het al eerder ARMSTE LAND TER WERELD dat nu voor generaties kapot is gemaakt. Vooral van de met uranium verrijkte ammunitie en ander oorlogstuig waar de mensen die ermee in aanraking komen groot gevaar lopen in de [misschien] volgende 4 en een half biljoen jaren...Met een B dus. Kijk maar hoe de Nederlandse oorlogsmenners stemden in de VN: ze waren vóór 't verder gebruik ervan! Het zijn absoluut zieke geesten in zieke lichamen die zoiets doen. - Url.:  http://tinyurl.com/yc7o2xo

Sujetten die dit steunen zijn laffe moordenaars, ook de jz.g. 'ournalisten' die dit soort ontwikkelingen in de hand werken en steunen : dat zijn ook moordenaars! - Url.:  http://www.informationclearinghouse.info/article4334.htm

Met bovenstaande wil ik alleen duidelijk maken dat monddood maken niet de oplossing is. Veel journalisten zijn hersendwergen die zijn gedehumaniseerd, en ze doen hetzelfde bij anderen.

Dat zie je wel in meer amerikaanse vazalstaten.

Jullie demoniseringstechnieken heb ik gezien en kan ervan walgen, zoveel verraad aan wat ooit een eerlijk en mooi spannend beroep was. Kijk nog 's naar de smerige demoniserende cover van het "vakblad" de Journalist, nr. 9, jaargang 107, van 3 Mei 2002, de z.g. Hollandse die een wind in het gezicht van Fortuyn laat. Vier dagen voor de moord op Fortuyn protesteerde ik tegen die smerige cover, die ze gedwongen werden te verwijderen, en toen 'verstopten'. Tegelijk met Fortuyn's lijk in Mediapark lag in 'medialand die cover bij alle leden van de censurerende NVJ op bureau of tafel. En als er vragen werden gesteld, werd onbeschoft geantwoord.

Eerlijke en inhoudelijke antwoorden heeft nog nooit ook maar één van die geestelijk masturberende - en elkaar bewierokende - z.g. kopstukken van de nederlandse journalistiek gegeven. Het zijn mijns inziens allemaal 'Witte-woordencriminelen' van de lage soort der Pauwen en Wittewasmannen.

En dat zijn dikwijls dezelfde mensen die me decennia lang opbelden, buitenlandredacteuren die me dikwijls ook in het buitenland kwamen opzoeken, en jaar in jaar uit betaalden voor m'n artikelen en uitzendingen.

Maar nu ik dezelfde soort vrij kritische beoordelingen heb betreffende Nederland, is er niemand thuis, en wordt ik slinks verwezen naar "het heersende klimaat".

En dat, vrienden, vind ik diep en diep treurig. Dat jullie het zover hebben laten komen. Jezelf verkocht aan de commercie? Dat is in en in láf!

Persvrijheid moet je dagelijks voor vechten, maar het zou leuk zijn als meer nederlandse journalisten inzagen dat het morgen hun beurt kan zijn. Dan worden zij gedemoniseerd als ze niet doorgaan te heulen met de beulen.

Want 't tij keert altijd, en dan moet er wél gepraat worden.

Over medeplichtigheid aan al die oorlogsmisdaden en de miljoenen slachtoffers ervan. Gepraat bijvoorbeeld door de mensen binnen het nederlandse en multinationale bedrijfsleven, de heulende legertop, het politieke personeel en de opinievormende, eraan medeschuldige journalisten. Zoals de situatie nu is op mediagebied is, is die volledig in een coma geraakt, en het geheel is voor iedereen die meedoet, om je diep voor te schamen!

Beterschap toegewenst! Maar wel heel snél. En de oorlogsmisdadigers? Allemaal in de cel!

want, zoals Arnold Karskens ook al zei: "Wie zwijgt stemt toe..." - Url.:  http://tinyurl.com/yadx8mg

Moord is moord, wie het ook doet.

Nietwaar?

Henk Ruyssenaars

Ter leringh ende vermaeck: Nederland, de Grondwet, de illegale 'oorlogen' en de kosten... - Url.:  http://argusoog.punt.nl/?id=377334&%20r=1&tbl_archief=&

FOREIGN PRESS FOUNDATION
 http://tinyurl.com/yzs6728
Editor : Henk Ruyssenaars
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-














- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://www.omslag.nl/artikel/hofa/
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.