english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verslag demonstratie Griekenland Is Overal
Griekenland Is Overal - 18.07.2010 00:09

Tussen de 100 en 150 mensen, misschien iets meer, hielden afgelopen zaterdagmiddag 17 juli een solidariteitsdemonstratie onder het motto 'Griekenland Is Overal'.

Tussen de 100 en 150 mensen, misschien uiteindelijk iets meer, hielden afgelopen zaterdagmiddag, 17 juli, een demonstratie. De actie was op poten gezet door de initiatiefgroep 'Griekenland Is Overal'. De demonstratie, gehouden onder het motto:: Griekenland is overal, was bedoeld als teken van solidariteit met de Grieken die tegen enorme bezuinigingen protesteren, en tegelijk als begin van verzet tegen bezuinigingsbeleid dat ook hier in Nedeland op de rails wordt gezet.

Rond 14 uur had zich een hondertal mensen verzameld op het Spui, een aantal dat daarna nog wat toenam.Rond half drie zette de stoet, voorzien van flink wat spandoeken - onder meer van de Anarchistische Groep Nijmegen, het Anarchistisch Collectief Utrecht, de Autonome Antifascisten en het Anarchist Black Cross, maar uiteraard ook een kopspandoek van de initiatiefgroep zelf, zich in beweging. Flink wat rood-zwarte vlaggen, ook enkele borden van de Internationale Socialisten die er met een handvol mensen waren.

De demonstratie had een levendig karakter, er werden veel leuzen geroepen, van A-Anti-Anticapitalista tot All Cops Are Bastards, van IMF, asociaal - breek de macht van het kapitaal! So-so- solidariteit, solidariteit met de Griekse strijd , tot Tegen staat en kapitaal, vrijheid voor ons allemaal, Geen bazen en politici maar zelfbestuur en anarchie, en zo nog wel wat meer.

Grote afwezige aanvankelijk: de politie! Meestal is die al aanwezig voor het begin, om de boel te 'begeleiden'. Maar nee hoor. Onwezenlijk, anders dan anders bij demonstraties als deze. Pas toen de optocht al een eind onderweg wasm, verschenen agenten op fiets en motor, en ook een politiebusje. Consternatie bij de politie, lopen op de trambaan was kennelijk een doodzonde. Maar veel verder dan argwanende blikken, en ongetwijfeld geagiteerd onderling getelefoneer, kwam het van politiezijde niet.

De stoet hield halt bij het Grieks Toerismebureau, waar Vangelos, één van de Groekse actievoerders, kort iets over de situatie in Griekenland vertlelde, en waar een leus en een omcirkelde A in heldere kleur op de ruiten werden achtergelaten. Daarna verder, uiteindelijk naar het gebouw van de Nederlandsche Bank. Daar spraken achtereenvolgens Dimitros Pavlopoulos, ook één van de Griekse activisten, Marten vanuit de Anarchistische Groep Amsterdam, George, een Griekse anarchist, en Alex de Jong, van SAP/Grenzeloos. Mensen werden vervolgens opgeroepen contactgevenens achter te laten bij organisatoren, om betrokken te kunnen worden bij komende activiteiten, en om aan een open bijeenkomst later op de dag over vervolg-actieviteriten deel te nemen. Enkele to ientallen mensen deden dat laatste ook. Op de ruiten van het gebouw waren een drietal heuse stickers geplakt. Een handvol politieagenten, in enkele groepjes verdeeld, had het hele tafereel gadegeslagen.

Het was alles bij elkaar een bescheiden maar tegelijk levendige demonstratie. Wordt hopelijk vervolgd, en dan als het enigszins kan met grotere deelname.

- E-Mail: griekenlandisoveral@live.nl Website: http://griekenlandisoveral.wordpress.com
 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
vergissing, excuus 
Griekenland Is Overal - 18.07.2010 20:16

Ik heb de namen van twee Griekse sprekers verkeerd weergegeven. De juiste namen zijn Evangelos, en Dimitris Pavlopoulos. Excuses!

E-Mail: griekenlandisoveral@live.nl
Website: http://griekenlandisoveral.wordpress.com
 
SAP 
nee - 19.07.2010 07:59

De betoging had een overtuigend anarchistisch karakter, prima. Wat ik dan weer niet begrijp is waarom een club als de Socialistische Arbeiders Partij, wiens partijbonzen eveneens werken voor de SP, kan deelnemen.
feitelijk graag 
rooieravotr - 19.07.2010 08:45

Feitelijke correctie: SAP staat al een handvol jaren voor Socialistische Alternatieve Politiek, niet voor Socialistische Arbeiders Partij. Check maar op  http://www.grenzeloos.org Het is dus geen partij meer, en kent dus ook geen "partijbonzen". Wat je ook van deelname van SAP/Grenzeloos vindt - en wat mij betreft was die zeer welkom! - wel ff bij de feiten blijven aub.

Website: http://peterstormschrijft.wordpress.com
 
Je begrijpt zeker niet! 
Organizator - 19.07.2010 11:04

Je begrijpt zeker niet waarom de demonstratie werd organizeerd. We hebben geen demonstratie georganizeerd om anarchisten of linken aan te trekken. We hebben een demostratie in solidariteit met de strijd van de Griekse bevolking en tegen de bezuinigen in Nederland georganizeerd. Lees maar de onze flyers en onze posters! Kijk maar naar de videos en luister maar naar wat de demonstranten hebben gezegd!

Dus, ik begrijp je vraag niet. Goed dat SAP aanwezig was en ook goed dat anarchisten aanwezig waren! Vanaf nu moeten linkse en anarchistische groepen veel meer samenwerken. De strijd tegen de bezuinigen is een strijd van allemaal van ons. Als we apart blijven werken dan hebben we geen kans meer tegen de bezuinigen Rutte, Cohen, Halsema en Pechtold.

Ten slotte: het feit dat er veel meer anarchistische slogans werden geroepen heeft met de samenstelling van de demonstratie te maken. Als er meer linkse organizaties hadden gemobilizeerd dan werden er meer linkse slogans geroepen worden.
anarchistisch blok 
nn - 19.07.2010 11:35

ik vond het prima dat er andere groepen meededen aan de demo. vond het eigenlijk wel jammer dat het anarchistisch blok, waar ik ook aan deelnam, zo'n overhand had, maar dat lag voornamelijk aan de mobilisatie onder de andere linkse groepen. Voor mensen die problemen hebben om samen met (andere) linkse stromingen de straat op te gaan, dat probleem komt van een aantal situaties waarin niet-anarchistische groepen zich openlijk hadden gedistantieerd van het anarchistisch blok en hun tactieken. Zolang er wederzijds respect en (kritische-) solidariteit onderling is en er niet wordt afgevallen vanaf beide kanten om zelf in een goed daglicht te komen, zie ik een goede potentiële basis voor de toekomst.
SAP/Grenzeloos 
Paul 080 - 20.07.2010 18:02

@ nee

Mensen van SAP/Grenzeloos waren aanwezig bij de demonstratie om de simpele reden dat we de gedachte erachter ondersteunden. Daarom hebben we de oproep voor de demonstratie ook verder verspreid.

Sinds de zomer van 2008 - vrijwel vanaf het begin - publiceren we analyses van het karakter van deze crisis en de impact die het heeft op de positie van loontrekkenden, uitkeringsgerechtigden, migranten en andere mensen die niet tot de kliek van bank eigenaren en grootaandeelhouders horen...

Daarnaast hebben we samen met anderen (waaronder anarchisten) diverse bijeenkomsten georganiseerd over de crisis en de noodzaak van verzet tegen het afwentelen van crisislasten op de bevolking. Het meelopen in een demonstratie als deze vind ik - vanuit ons bezien - niet meer dan logisch.

In het verleden hebben we inderdaad aan de verkiezingen meegedaan (tot aan 1994). Maar heeft Domela Nieuwenhuis ook niet in het parlement gezeten? Dat is man die ik erg hoog heb zitten en is een man die een niet te onderschatten positieve bijdrage aan het zelfbewustzijn en strijdbaarheid van de vroege arbeidersbeweging in Nederland heeft geleverd. Of mensen als Harm Kolthek, Louis de Visser, Henk Sneevliet, Fré Meis... Of je hun politieke standpunten 100% kan delen of niet, het zijn allemaal integere revolutionairen, ondanks hun kamerlidmaatschap.

Er zijn inderdaad mensen van SAP/Grenzeloos die in het verleden artikelen hebben geschreven voor publicaties van de SP. Maar ik zie niet in wat er verkeerd aan is om voor een groter publiek stukken te schrijven over b.v. homostrijd, tégen verhoging van de AOW-leeftijd of andere onderwerpen.

Om deze mensen weg te zetten als 'partijbonzen' die 'werken voor de SP' laat ik verder voor jouw rekening.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.