Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Stenen 
Stratenmaker - 05.11.2010 23:50

Ik moest toch weer even aan dit gedicht denken van een onbekende dichter.


ZIJ zeggen

Stenen zijn geen argumenten
En
Slaan met knuppels
Bombarderen met sloopkogels
Vergiftigen met chemie
Verpesten met atomen
Moorden met gevangenissen

ZIJ hebben gelijk

Stenen zijn geen argumenten
Stenen zijn nog maar
Aarzelende pogingen
Om ons uit te drukken
In de enige taal
die ZIJ verstaan

WIJ hebben nog veel te zeggen

Of het zit zo 
... - 06.11.2010 06:02

Of je bevecht de elite of je probeert zoveel mogelijk burgers achter je te krijgen.
Geweldloos betekend niet dat je voor de macht zwicht, maar dat je meer heil ziet in een breed gedragen protest.

naar middenpagina 
nn - 06.11.2010 15:37

hoi redactie,

kan deze oproep vandaag of morgen naar de middenpagina? Het wordt hopelijk de grootste kraakdemonstratie in tijden maar dan moet er wel actief gemobiliseerd worden.

niet zo vreemd 
nn - 05.11.2010 20:47

De nieuwe wet zie je heel duidelijk in werking bij ’t Blijvertje en Schijnheilig. Er zijn geen plannen en de leegstand zal door antikrakers worden bewaakt. Bij de andere panden is dat, voor zover ik die panden ken, niet zo. Daarbij zijn ’t Blijvertje en Schijnheilig plekken waar heel veel mensen met veel plezier aan meewerken en naartoe gaan, dus is het niet zo vreemd dat die mensen nu in actie komen.

Je moet behoorlijk paranoide zijn om in deze demonstratie een soort afkeer van andere panden te zien.
eberhard van der laan 
nn - 07.11.2010 12:54

VERMIJDT ZE ALS DE PEST, DE ALS LINKS VERMOMDE RECHTSEN, ZE ZIJN SLECHTER DAN DE REST!
vechten niet lullen 
anarchist - 05.11.2010 21:30

Uit een recente brief van de burgemeester in Amsterdam, blijkt dat het idee van ontruimen juist gesteund wordt door hem. De afgelopen 40 jaar heeft de staat niets anders gedaan dan speculanten beschermen. Waar panden gelegaliseerd werden, was dat omdat er een dreiging was grote rellen. De staat is dus gedwongen door een militante kraakbeweging haar beleid aan te passen. Conclusie is dus dat je niet een leuke optocht naar de stopera moet doen met je fuckin toeter, maar dat je de gemeente voor een zogenaamd "openbare orde probleem" moet stellen. De gemeente staat niet aan je kant en ze zijn niet voor rede vatbaar, omdat ze onderdeel zijn van de elite. De burgemeester borrelt met de rijkste en machtige mensen in de stad. Dit soort lui zijn bezig met hun macht en hun carriere, niet met jou alternatieve schilderijtje. Als je je plekje wil, moet je ervoor vechten.
en de overige 8 panden dan...? 
krakert - 05.11.2010 19:57

mogen die soms wel ontruimd worden? ik word hier niet goed van. zijn we nou tegen het kraakverbod, of enkel tegen ontruiming Blijvertje en Schijnheilig?
Er staat: 
Dgl - 05.11.2010 20:43

Er staat:"Aanstaande dinsdag wordt een tiental woningen en vrijplaatsen ontruimd, waaronder Schijnheilig en het Blijvertje". Het slaat dus volgens mij op alle panden en deze sociale centra in het bijzonder.
Fuck Van der Laan en zijn ontruimingsbeleid 
nn - 06.11.2010 01:57

Sommige aanvullers doen het voorkomen als de initiatiefnemers van deze demonstratie het eens zijn met Van der Laan of dat ze hem wel zien zitten. Bizar, want de demonstratie is tegen de ontruimingen van Van der Laan.

En natuurlijk is het soms een goed idee om stenen te gooien maar doe niet alsof elk initiatief zonder fysieke confrontatie zinloos is. Echt irritant dat sommige mensen doen alsof zij weten hoe gehandeld moet worden en dat alle andere manieren zuigen.

Er zijn nog genoeg momenten om te vechten en iedereen kan zelf een keuze maken wat te doen en wanneer. Ik hoop dat heel veel mensen naar de demonstratie laten komen om te laten zien wat Van der Laan kapot wil maken.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.