Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
@NN 
Cutie - 29.05.2011 13:59

Hoe is het mogelijk om respect op te brengen voor mensen die geweld gebruiken gericht op andere mensen? Ik zie ook niet in hoe geweld te verenigen is met het anti-fascistische gedachtengoed?


Waarom?! 
Ekke. - 31.05.2011 15:19

Hoewel ik helemaal geen zin heb in deze discussie en ik Autonoompje ook helemaal geen antwoord verschuldigd ben doe ik het toch.

Ik als anarchist ben voor de individuele vrijheid van ieder persoon. Deze vrijheid ken ik aan iedereen toe en komt in vele vormen. Denk aan vrijheid van meningsuiting, zelfbeschikkingsrecht etc. etc.

Hoewel hier echter een kanttekening bij zit. Op het moment dat een individu met zijn vrijheid de vrijheid van een ander beperkt dient hier tegen op getreden te worden. Aangezien de nazi's (om maar even de overkoepelende term te gebruiken, zoals jij het noemt) zich veelvuldig schuldig maken aan racisme en discriminatie én omdat meerdere van de nazi's welke met de NVU meelopen strafbladen hebben voor de eerder genoemde feiten ofwel voor geweldpleging tegenover andersdenkenden of anderskleurigen vind ik het rechtmatig om hiertegen op te treden.
Autonoom? 
NN - 31.05.2011 15:10

Als iemand zich afvraagd waarom mensen tegen nazis zijn... Die persoon bezoekt indymedia en is nogal geirriteerd over de aanpak van de nazis in Enschede. Het is wel heel gemakkelijk om tot de conclusie te komen dat dit een NSA is die even moeilijk doet op indymedia.

En voor de zekerheid:
Waarom 'wij' tegen nazis/fascisten zijn? Aangezien 'wij'/ik uitga van een wereld van gelijkheid en broederschap. daarom kunnen wij ook allemaal NN zijn (wat deze herhalender poster duidelijk irriteerd), aangezien wij als individuen gelijk zijn.

Wij zijn tegen het fascisme dat uitgaat van de ongelijkheid, machtspolitiek, leidersidealen, rascisme, onderdrukking, harteloosheid, etc. En als je uitleg nodig hebt, waarom zulke aspecten slecht voor de maatschappij zijn:

George Orwell - 1984
lol 
lol - 28.05.2011 14:28

lol om die mocro's met die mega nederlandse vlag, zelf als hardcore anarcho kan ik dat zeer waarderen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.