Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Afdwalen 
nn - 17.06.2011 10:48

Sorry, maar sinds wanneer gaat het hier over de Bijstandsbond etc. We dwalen wel erg af hier...
Uitgeklede ziekte kosten verz. 
nn - 16.06.2011 22:10

Je zal maar geconfronteerd worden met de " uitgeklede " ziektekosten verz.
1 e 12 x fysio zelf betalen a maar dan 30 Euro per sessie. 170 Euro
eigen risico. ALs minimum lijder kan je gewoon een aanvullende verz.
betalen. Je kan het proberen bij je gemeente Bijzondere Bijstand.
Daar mogen ze 8 weken wachten om tot een beslissing te komen. Als blijkt na 8 weken dat je aanvraag spoorloos is gaan de volgende 8 in. Enz.
Zo loop je dus een realistisch risico permant gehandicapt te blijven.
Hoe contraproductief is die hele " red je zelf maar " politiek van
de VVD CDA PVV PvdA en noem al die partijtjes met nauwelijks leden maar op. Je loopt ook nog het risico door nauwelijks aandacht van de specialist in het ziekenhuis ook daar door gehandicapt te raken.
Toestanden als in SICKO van Michael Moore zijn meer en meer ook realiteit
in Ned. weet ik zelf. Waar blijft de lobby voor de Bijstanders nu er nog meer bezuinigingen komen op hun magere voorzieningen. De Banken crisis
wordt afgewenteld op de Bijstander.
geen geld 
nn - 16.06.2011 22:54

zoals ik net AK zei, zit ik voor de rest van mijn leven in een rolstoel. aangezien ik al in de wang zat heb ik straks een probleem. ik móet ieder jaar 92 euro eigen bijdrage extra betalen, voor een rolstoeltaxi. verder wil Rutten de wang weg bezuinigen. straks móet ik dus in een duurder, want aangepast huis. Met een lagere uitkering. Dat onder de noemer zelfredzaamheid. Momenteel realiseer ik op medischegrobden, maar dat móet ik straks ook zelf betalen. De crisis is ontstaan door de banken en omdat Nederland een belastingparadijs is voor de grootste multinationals. Die nauwelijks belasting afdragen. Dat is pas echt oneerlijk.

E-Mail: anticrust@hypocrisy.org
Meer zichtbaar zijn in de media. 
nn - 17.06.2011 09:16

Mijn vraag; als je de mogelijkheid zou hebben in een main stream tv programma bijv. NCRV Rond om 10 - zie Uitzendinggemist.nl - iets te mogen zeggen zou je daar aan meewerken. Met het risico aangevallen te worden gestigmatiseerd. Je zou je voor kunnen bereiden op de uitzending.
Mijn punt is we zijn hooguit zichtbaar in de gevestigde media als er bij een demo veel geweld is in een korte flits eigenlijk vrijwel altijd met negatief commentaar op de demonstranten. Ik vind dat we niet de praat programma's moeten ontwijken. Er zijn er wel degelijk die uitgenodigd worden door main stream vaak rechtse media bijv. Piet van der Lende van de Bijstandsbond. Deze heeft op de website van de Bijstandsbond verklaard recent niet meer aan tv programma's mee te willen werken. Volgens mij omdat hij altijd aangevallen wordt. Vraag maar bij hem na. O.k. veel worden niet uitgenodigd maar dat komt denk ik door het noodgedwongen gesloten karakter van linkse buiten parlementaire bewegingen. Op Youtube staan wel wat tv. interviews met bijv. krakers maar die zijn vaak van lang geleden gedateerd. Independent media ik heb er steeds meer twijfel bij als eenvoudige Bijstander. Is het wel zo effectief. O.k. dan moet ik maar naar de doelstellingen er van kijken maar er is toch meer. Indy speelt niet de rol van lobby groep ook niet indirect ? Ik vind dat we zelf moeten sturen en je ergens van afsluiten is dat wel zo effectief
of roepen dat de gevestigde media hebben afgedaan dat alles online gaat.
Ik ben niet in staat tot een analyse maar bijv. die hele lobby poging rond het kraak verbod een Zwartboek en dergelijke was die effectief ?
Afgezien van het feit dat er via de rechter het een en ander is bereikt
in het voordeel van kraken. Is dat een gevolg van lobbyen? Mijn conclusie is dat het en en is dus dat naast Independent media er constante aanwezigheid moet zijn in de gevestigde media door mee te werken aan programma's op radio tv en in kranten te schrijven of mee te werken aan interviews. Zelf mis ik nog steeds een lobby voor de mensen in de Bijstand. De kerken die van ouds die rol hadden en hebben houden zich alleen bezig in essentie met
noodhulp en de kerken hebben hun beste tijd gehad met name de Protestantse.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.