Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
relatie seksisme & vereniging Martijn? 
nn - 15.08.2011 02:30

Waarom een steunbetuiging van Verening Martijn? Was de reclame niet seksistisch als het meisje er ouder uit had gezien? Net als bij de Suitsupply actie lijkt het een beetje een gemiste kans: Waterwinkel/Suitsupply, American Apparel/Martijn, het zijn misschien allemaal ellendige clubjes maar het verband is wel een beetje zoek. Jammer, want het zou mooi zijn als er een stevig (en onderbouwd) statement gemaakt zou worden tegen het blotetietengeweld op straat en televisie.
nn 
nn - 15.08.2011 17:17

En lekker alle reacties waar indy het niet mee eens is naar de ruispagina!
Beetje vulgair, maar schokkend dus 'geslaagd' 
Marx-Liebknecht-Luxemburg Front - 17.08.2011 17:10

Eerste wat mij te binnen schoot na het zien van de foto is ,,waaaaaaaaaaaaat...!?''. Vind het eigenlijk erg vulgair, en schokkend bovendien, dus lijkt me een geslaagde aktie, al lijkt het me overigens niet dubbelzinnig om wellicht een statement te schrijven over de afkeuring van pedoseksuele handelingen (althans dat mag ik toch hopen)
anarchie 
kdg - 15.08.2011 01:44

seksisme = anarchie
Hypocrisie 
Lala - 15.08.2011 02:08

En de wereld zou een betere plek zijn als daar een behaarde vrouw met overgewicht stond afgebeeld?
lekker geil 
nn - 15.08.2011 10:05

En mannen die hun baard scheren ? Zijn dat seksisten of slachtoffers ? Ok reclame geeft een fout beeld van de werkelijkheid en is an sich al totaal verwerpelijk maar wat mensen geil vinden of waar ze haar willen dat is nu is mooi niet jou zaak ...
wie wil er nou haar in zen/haar mond ?

E-Mail: t
links 
nn - 15.08.2011 12:37

en de puistekoppies van geenstijl hebben hem ook binnen.
 http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/08/krakers_starten_campagne_voor.html#comments
..en nee... ze snappen hem niet.

utopie 
Erik - 16.08.2011 13:05

Echt, vrouwen met harige benen... een grotere afknapper kan ik mij niet voorstellen.
En ik ben géén seksist.
Niet helemaal juist 
Mic - 15.08.2011 15:09

Een reclamecampagne die inspeelt op een menselijke neiging is dus fout? En vrouwen met grote borsten mogen niet in reclames voorkomen? En het ontbreken van lichaamsbeharing heeft te maken met pedofilie?

Het gaat hier om inderdaad om stereotypes. In de reclamewereld hebben mannen brede schouders, flinke spieren en dure pakken terwijl vrouwen de was doen, schoonmaken of, als ze nog onder de dertig zijn, alleen maar mooi en verleidelijk zijn. Vreemd genoeg protesteert er niemand tegen het stereotype beeld dat rondom mannen gecreëerd wordt, maar als het om vrouwen gaat, dan is er ineens een hoop op en aan te merken. En dan niet eens rondom de luier- en schoonmaakmiddelenreclames, maar om die waarin verleiding een rol speelt.

En dan die link met Martijn... Een vereniging voor pedofielen, mensen die vallen op kinderen, vooral jongetjes, zonder secundaire geslachtskenmerken. Vrouwen met grote borsten hebben daar niet zoveel mee te maken.

Nee, sorry. Ik zie echt helemaal niets zinnigs in deze actie.
Slachtoffer 
NN - 15.08.2011 15:14

Niet alleen de vrouw is tegenwoordig het slachtoffer. Stop die aren 80 retoriek!

 http://www.at5.nl/artikelen/66799/mannelijke-slachtoffers-geweld-naar-opvang?utm_source=at5&utm_medium=feed&utm_campaign=at5+nieuws
reactie 
nn - 15.08.2011 18:08

@nn 17:17

daarom heet het op indymedia aanvulling en niet reactie
Reclame 
Lala - 15.08.2011 13:02

Ja, we snappen het prima. Het probleem is alleen dat reclame ons geen ruk kan schelen; de wereld zou beter zijn zonder reclame. Gekuiste reclame boeit dus geen ruk. Of er nou een dik wijf, een geil wijf of een vent zonder baard op staat; die borden moeten gewoon weg. De inhoud is irrelevant.

Zodra je de borden sloopt, dan kan je op sympathie rekenen. Anders wordt het gewoon beschouwd als symptoombestrijding en achterhaald jaren '70 revisionisme.
Terug? 
NN - 15.08.2011 09:16

Moeten we dan maar weer terug de tijd in waar iedereen netjes in pak in de kerk moet zitten? Misbruik en gebruiken is nooit goed maar wees blij dat bloot is geaccepteerd, en een naakte man op een bord is opeens niet seksueel ( 9 van de 10 keer )
sexisme. 
muurbloemje - 16.08.2011 13:35

We gaan allemaal met een kaalgeschoren kop in een tuinpak lopen !
De tyfus voor je.
Ik maak zelf wel uit hoe ik dergelijke reclame's oppakt en niemand anders.
Rot op met je gefrustreerde rotkliek.
Als kind ben ik er al vroeg op gewezen hoe ik deze vorm van advertising moet bekijken.
Ga met je rotzooi ergens in Staphorst zitten.
Aanvulling 
Nn - 15.08.2011 01:44

 http://www.gooodstuff.nl/columns/default/lelijke-mensen-vs-mooie-mensen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.