Voorbereidingen Pinksterlanddagen 2014 begonnen!!

Hier kun je discussieren over Voorbereidingen Pinksterlanddagen 2014 begonnen!!.
Naast de ongeveer 30 workshops is er een programma voor kinderen, een uitgebreide boekenmarkt en een cultuurprogramma met muziek, theater en film. Het programma is actueel en is daardoor elk jaar anders.

De aanpak van de Pinksterlanddagen past bij haar ideologie; iedereen is mee verantwoordelijk voor het festival. Sommigen regelen de planning, anderen verzorgen een programmaonderdeel of treden op in de avond, weer andere steken de handen uit de mouwen door te koken, op te bouwen, radio te maken of de wc’s schoon te houden. De Pinksterlanddagen is alcohol vrij, zo blijft iedereen aanspreekbaar op zijn of haar gedrag en houden we de sfeer goed.

De voorbereidingsgroep nodigt mensen met een anarchistisch verhaal uit om een workshop te organiseren, een lezing te geven of om op te treden. Alle bijdragen samen zorgen voor een levendig programma dat aanzet tot nadenken en soms tot directe actie. Mensen die een bijdrage willen leveren melden zich op: www.pinksterlanddagen.org of pinksterlanddagen@hotmail.com

Wij bouwen aan een andere politiek, waarin iedereen een eigen stem heeft; aan een samenleving zonder autoriteit. Wij zijn op zoek naar mensen die dit wereldbeeld met ons delen en er aan bij dragen. Ga in gesprek met de ongeveer 400 bezoekers van het festival en stap op het podium van de PL.

Pinksterlanddagen, van 7 tot 9 juni 2014
Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning, Aekingaweg 1, Appelscha


Persoonleijk vetes

Word het weer een Pinksterlanddagen waar persoonlijke vetes uitgespeeldt worden? Komt er een "onafhankelijke" crisisteam dit jaar of weer een extreem partijdige clubje personen die effe mee willen profiteren met de klaarblijkelijk gaande vete. Gaan de personen van de Pinksterlanddagen eindelijk een vorm van excuus geven of kunnen we vanuit gaan dat ze huidige onwaardige niveau aan blijven houden.
Hoe zal gereageerd worden als de desbetreffende personen weer aanwezig zijn ? Worden de personen die de heksenjacht starten to de order geroepen? Of hoeven anarchisten geen verantwoordelijkheid tenemen? Moeten we net doen of ons neus bloeden of kan er eindelijk duidelijkheid en openheid boven tafel komen? Misschien hebben de personen die zich vorig jaar zo verlaagde hopelijk de moed om een excuus aan te bieden.
Uiteindelijk vrees ik dat dit een lelijke plek op de geschiedenis van de Pinksterlanddagen zal zijn.

commentaar Dolf

Ook wij hebben net als Dolf een ervaring tijdens de PL verleden jaar gehad.
Een bekende dierenrechtenaktivist werd door anderen zonder pardon gesommeerd het terrein te verlaten op straffe van uitzetting.
Volgens deze andere aktivisten was de bekende dierenrechtenaktivist niet welkom omdat door zijn akties het dierenrechtenaktivisme
in het diskrediet was gebracht.

De uitzetaktie is zonder overleg met de organisatie gebeurd en is helaas geslaagd.
Erg jammer dat dit zo is gebeurd en we denken dat een crisisteam zeer gewenst is !!

Heeft M. al antwoord dan?

Ik zie het niet meer staan maar er heeft hier een oproep gestaan van ene M. die antwoord wilde hebben over de reden waarom hij 'uitgezet' was en eerherstel omdat er al was vastgesteld dat dit onterecht was.

Het zou de organisatie sieren als dit in orde gemaakt werd. Om in ieder geval niet met problemen uit het verleden geconfronteerd te worden.

Ik ben geen anarchist (meer) en heb weinig geduld met anarchistische ideeën.

Het gaat gewoon om de macht want dit soort dingen kan niet met concensus geregeld worden. De organisatie moet dus duidelijke regels en goede procedures instellen, met hoor en wederhoor en scheiding van de machten. Een 'crisisteam' lijkt een goed idee maar het moet geen politie, rechter en evt. mediator in één worden. Deze functies moeten gescheiden worden.

En is het trouwens geen tijd om te stemmen over het alcohol verbod? Of is dat al afgeschaft? Belachelijk als je geen kratje pils mag om na de bijeenkomsten even lekker de zinnen te verzetten. In mijn ogen hoort een kratje pils bij kamperen.

Een heel fijne bijeenkomst zonder nare conflicten gewenst hoor. En geef die M. zijn antwoord en eerherstel!

moet ik hier uit opmaken dat

moet ik hier uit opmaken dat die gast weer van plan is om te komen?

geen idee

geen idee, maar ik zou het netjes vinden als hij antwoord krijgt

de link naar zijn stuk staat trouwens hier boven

Ik heb alles van dichtbij

Ik heb alles van dichtbij zien gebeuren en er waren enkele dierenactivisten die beweerden met de organisatie overleg te hebben gehad. Op het verzoek dat iemand van de organisatie de uitzetting kon argumenteren hebben ze niet gehandeld. Blijkbaar zijn ze intimidatie gewend onderling. Het is te danken aan de ongewenste dierenrechtactivist dat de situatie niet escaleerde. Er zullen ongetwijfeld meningsverschillen zijn over actiemethodes en ik ben niet anders gewend geweest. Hoe is de samenwerking in huidige actiebeweging onderling als ze niet eens kunnen argumenteren waarom ze wel en niet willen samenwerken? Ik begrijp dat er het afgelopen jaar minstens twee incidenten zijn geweest waar individuen werden uitgezet. Kan het dit jaar anders met tekst en uitleg zodra uitzettingen plaatsvinden?

"het dierenrechtenactivisme in het diskrediet gebracht"

Brrrr. Inderdaad dat moeten we niet willen... Goede naam van 'de beweging' is alles. Uit de groep knikkeren zo'n dissident voordat er straks nog écht wat verandert.

Uniforms voor het Atiem ?

Als de aanpak pinksterlanddagen 'bij haar ideologie past', zoals hier gesteld , vraag ik mij toch direct af , wat voor ideologie dat dan precies is. In de matigheid dan wel het ontbreken van ideologie-vorming en ontwikkeling op de PL wil ik mij hier niet al te ver verdiepen, ondermeer niet, omdat de intelectuele vaarwaters van de Appelschaasche Grachten zelf helaas niet al te diep zijn.

Toch wil ik maar zoveel zeggen (en dan hopelijk met de helderheid van het anti-intelectualistische pamphletstijl die men graag in 'radikale' kringen bezigt):

** Je Gaat Als Anarchisten Niet Een Politie Beginnen! **

Ook niet als die niet politie heet maar A team,
Ook niet als die 'nog rechter, en niet een mediator <..> moet zijn'

want ( en ik houdt het heel simpel ):

Als je mensen macht geeft, gaan ze die betrouwbaar misbruiken
en
Er is geen gedeelde verantwoording, maar iedereen gaat over alles (en alles is bespreekbaar)

Blijkbaar is er al een soort

Blijkbaar is er al een soort van politie die zonder zich te hoeven verantwoorden mensen op de pinksterlanddagen uitsluit.

Stilte als het graf

Waarom reageert de voorbereidingsgroep niet op serieuze vragen?

Mooi te horen dat het A-team

Mooi te horen dat het A-team even flink is ge-evalueerd met medewerking van alle partijen:
https://www.indymedia.nl/node/20928 Appendix 2 “Anoniem bevindingsverslag evaluatiegroep Pinksterlanddagen 2013”

Complimenten! Kijk ook eens bij een andere club die bemiddeling doet met vrijwilligers, BeterBuren: http://www.beterburen.nl/index.php?id=11

Hun bemiddeling werkt zo goed omdat ze geen sanctie op kunnen leggen, waardoor de gebrouilleerde partijen vrij kunnen spreken: de informatie gaat ook niet verder naar buiten en kan niet tegen de mensen gebruikt worden. Het gaat puur om het zoeken van een leefbare oplossing.

Op naar die "gewenste maatschappij" !

2 1/2 uur verhoren behoord

2 1/2 uur verhoren behoord tot de oplossing? Zo ver ik zie stelt Maikel alleen nog maar vragen.

2014 waterboarden?

2014 waterboarden?

cynisch?

Ik dacht ff dat je dit cynisch bedoelde, maar je meent het geloof ik echt.
Dit soort dingen doen ze in de politiek ook: je zet er een commissie op, die publiceert dan een rapport met bevindingen en dat rapport doe je dan in een la. Er verandert niets, maar voor de buitenwacht lijkt het alsof je er iets aan gedaan hebt.
Wassen neus, zonder enige consequentie, gelul in de ruimte.

"Verwijderen van M. was

"Verwijderen van M. was fout." Wat is er cynisch aan om het toegeven van fouten te prijzen?

"Foutje! Bedankt..." Sorry,

"Foutje! Bedankt..."

Sorry, maar ik denk dat er in dit geval toch wel iets meer nodig is dan het toegeven dat mensen fout zaten. De mensen die de fout toegeven zijn hier kennelijk niet dezelfden als degenen die de fout maakten. Die laatsten hebben helemaal niets toegegeven en kunnen dus net zo goed volhouden dat ze geen enkele fout hebben gemaakt en zich dit jaar weer precies hetzelfde opstellen als het vorige.
Op die manier komen mensen er makkelijk mee weg. Maar ik heb wel een idee over wat voor soort ego's het hier gaat... Onmisbaar voor de authentieke Appelscha-Erlebnis!

Geheime Interne Zaak?

Anonieme bevindingsverslagen ? Een klup die zichzelf een soort politiebevoegdheden aanmeet, hun boekje behoorlijk te buiten gaat en zich dan in het gevolg zelf evalueert? En dan ook nog eens anoniem?

Ik huiver wat de 'gewenste maatschappij' betreft.

Hoog tijd dat de leden van crisis en atiem in een open vergadering op de PL verantwoording afleggen, en dat de evaluatie daar gebeurt!

De Stilte

Ik heb hier enkele dagen geleden een post geplaatst over mijn zorgen van afegelopen jaar Pinksterlanddagen. Helaas er is namens de voorbereidingsgroep niks naar buiten gekomen geen woord gerept over de vragen om helderheid en duidelijkheid van de voorbereidingsgroep omtrent de twijfelachtige verijdering van 2 personen afgelopen jaar.
Moeten mensen van buitenaf dan concluderen dat de voorbereidingsgroep overgenomen is door over de paard getilde lui die nu voor het zeggen hebben en de rest een zwijgplicht opgelegd hebben? Heeft de voorbereidingsgroep uberhaupt met deze schandelijk verwjdering van de 2 personen te maken of hebben ze sinds vorig jaar een eigen politiedienst die ongecontroleerdt en zonder verantwoording mensen van de terrein verwijderen. Moet ik nu ook vrezen voor represailles van deze politiedienst? Moet ik over mijn schouder kijken als ik de terrein op loop of als ik tijdens de openingsvergadering om duidelijkheid vraag?
Zullen de personen van deze blijkbare nieuwe politiedienst ook aanwezig zijn tijdens de openingsvergadering of zullen ze zich bezig houden met andersdenkde over dit onderwerp afvoeren en misschien zelfs nog een paar andere lui waar ze nog vete mee hebben. Kan ik mag ik uberhaupt tijdens de openingsvergadering en/of tijdens de PL dagen hier vragen over stellen of mijn bezordheid uiten waar dit mogelijk naar toe kan leiden? Zal er dan pas duidelijkheid gegeven worden en eindelijk de wel verdiende en verlate excuus aan onze medemens en medeactivisten M en P ?
Zoals je leest heb ik een hoop vragen hierover wanneer worden ze beantwoord door personen achter de schermen van Pinksterlanddagen of voelen ze zich te goed en.of te verheven om dit te doen hoeven ze als "ware" anarchisten geen verantwoordlijkheid tenemen.
Hou langer deze zwijgcultuur heerst hoe langer dit als een potentiele doofpot des te minder mensen de wil hebben om naar de Pinksterlanddagen af te reizen. Meeste mensen zin bang om te komen omdat zij ooit een fout gemaakt hebben of dat iemand in de politiedienst van de PL dagen een vete nog heb open staan. In ieder geval zal ik fijn vinden als er een reactie naar buitenkomt van de voorbereidingsgroep of zal ik en vele andere teleurgesteld raken met hun houding hierover.

Groet Dolf
dolfvandergiesen[at]gmail.com

De stilte en zorgen

Het is al een tijdje dat ik mijn eerste post gedaan heb en er zijn enkele vervolg posts gekomen door diverse personen met diverse visies en/of meningen.
Namens de voorbereidingsgroep is er niet gereageerd op mijn post moet ik nu helaas en spijtig concluderen dat, de twijfelachtige verwijdering van 2 personenen tijdens de laatste PL dagen een stille dood krijgt. Vele mensen die enig affiniteit hebben met Pinksterlanddagen vinden het lonken naar een doofpot waardoor hun motivatie om de Pinksterlanddagen te bezoeken onder druk komen te staan.
Vele mensen hebben nu de angst dat zij ook de aankomende Pinksterlanddagen van de terrein uitgezet worden vanwege oude vetes en/of fouten uit het verleden. Zullen de personen die de verwjderingen vorig jaar op hun conto er weer bij zijn ? Kan wij de potentiele bezoekers concluderen dat zij de verwijderaars een groep gaan vormen met een naam zoals Politiek Correctheid Politiedienst of in die strekking? Moet ik ook nu vrezen wanneer ik de terrein op loop dat deze politiedienst mij staande houd en ondervraagd en van de terrein afzet enkel omdat ik via mijn posts op Indymedia mijn zorgen uit?
Als ik aanwezig ben bij de openingsvergadering en mijn zorgen wil uiten over vorige jaar kan dat nog of is er een wet van zwijgen opgelegt door de personen achter deschermen van de Pinksterlanddagen? Misschien komt het niet zover en word ik van tevoren afgevoerd door de nieuw gevormde Pinksterlandagen politiedienst.
Hoe vaak moet er nog naar helderheid en duidelijkheid gevraagd worden? Of is dit teveel gevraagd en is de voorbereidingsgroep gekaapt door over de paard getilde pseudoanarchisten? Mij kan er niet wijs gemaakt worden dat iedereen in de voorbereidingsgroep met deze dilemma er lekker bij zit maar jammer dat zij geen woord over zeggen. Zijn zij ook bang voor de PL politiedienst als zij hun ongenoegen en zorgen uiten?

Bezorgde groet Dolf
dolfvandergiesen[at]gmail.com

Van het padje af

Anarchisme is er bij mij zo'n beetje met de paplepel ingegoten, maar vorig jaar dan eindelijk voor het eerst naar de Pinksterlanddagen. Hoera! Eindelijk dan naar een heel weekend vol superinteressante bezigheden met mensen die óók uitgaan van eigen verantwoordelijkheid, verantwoordelijkheid voor elkaar en dat alles zonder machtsstructuren, dwang of dominantie.
Ik was nog maar net een uur 'binnen' of ik werd geconfronteerd met het bericht dat M - die ik nu al best een tijd ken - moest opstappen en met de manier waarop dat ging. Ik heb het verbijsterd aangehoord. Zo, dat was wel een koude douche, ja. Waren dit dan de fameuze Pinksterlanddagen?

Ik ben niet zo goed in alleen maar aanhoren en verbijsterd zijn, ik wil daar dan ook iets mee doen; dat zal wel iets te maken hebben met eigen verantwoordelijkheid, denk ik. Dus ik ben naar de mensen in de caravan gestapt om te kijken of er een constructief gesprek mogelijk was en om als back-up voor M aan te bieden 'garant' te staan. Nope, dat kon niet. Er werd me - op een nogal hautaine manier - te verstaan gegeven dat ik niet met wie dan ook in gesprek kon, dat er niet ingegaan zou worden op vragen, dat ik me er niet mee moest bemoeien. Op mijn vraag of er dan iig iemand gehoord kon worden die zelf betrokken was bij het server-gedonder, werd zonder enige uitleg 'nee' gezegd. Er werd, al naar gelang het uitkwam, heen en weer gesprongen tussen de ene reden voor verwijdering en de andere reden.

Ik kwam daar met stoom uit m'n oren vandaan. What the hell? Is er ineens een 'ondoordringbare' 'commissie' die beslissingen voor anderen - niet alleen M maar álle aanwezigen - neemt? Zonder ook maar de minste poging te doen om iets als een geheel in ogenschouw te nemen? Of, even naïef aangenomen dat dat wel zou zijn gebeurd, daarover te willen communiceren?
Als dit een blauwdruk voor anarchisme zou moeten zijn, nou, dan is het behoorlijk van het padje af.

Later ben ik in gesprek gegaan met Hans. Ik heb vragen gesteld en ik heb geprobeerd om het te begrijpen, zeker omdat M een aantal voorstellen had gedaan die tegemoet kwamen aan degene die zich dan zo bedreigd voelde. Simpel: ik blijf uit jouw buurt, jij blijft uit de mijne. Moet lukken op een terrein dat zo groot is en waar zoveel mensen zijn. Uit het gesprek met Hans bleek dat de ander of het a-team dat niet eens in overweging wilde nemen. Ik heb gezegd, maar, is het in een conflict niet altijd zo dat er een probleem aan beide zijden ligt en dat het dus niet meer dan redelijk is om van beide zijden te verwachten dat ze een stap naar de oplossing kunnen doen in plaats van halsstarrig op hun eigen gelijk te blijven staan? En als iemand dat wel doet, is dat dan niet degene die niet meewerkt aan een constructief geheel en zou het dan niet logischer zijn dat die persoon weg moet (als je al tot zo'n absurd drastische maatregel wilt komen)? Hans gaf toe dat het logisch zou zijn om van beide personen een stap te verwachten. Maar was tegelijkertijd niet van plan om van koers te wijzigen.

Het heeft mij het hele weekend en lange tijd daarna een rotsmaak in m'n bek gegeven. Dit had niks met anarchisme te maken en dat zou - bij alles, van voorbereiding en conflictbeheersing tot verantwoording en evaluatie - de basis moeten zijn.
Als dat niet zo is, ook best, maar noem het dan geen anarchisme, want dat is het niet.

Het hoeft ook niet zo te gaan. Ik heb een a-team 'aan het werk' gezien tijdens het No Border Camp, dat was wel gericht op hoor en wederhoor, op constructieve oplossingen. Dus als er met de PL een a-team bezig is, dat geen donder snapt van anarchistische principes, de eigen macht misbruikt voor persoonlijke dingen en niet in staat is om zichzelf te evalueren en daar zelf leermomenten uit te halen: doe me dan een lol en verwijder jezelf van het terrein.

groet
dhjana

-

Niet alleen reklamepraat maar ook duidelijkheid hierover, Pinksterlanddagen.

anonieme beschuldigingen

voorbereidingsgroep
"We kunnen dan ook niet ingaan op de eis van naamzuivering voor M.
Daarmee ridiculiseer je hetgeen dat de mensen die het A-team om hulp hebben gevraagd hebben verteld over wat zij hebben meegemaakt"
www.pinksterlanddagen.org

??? Aldus het partij bureau?

??? Aldus het partij bureau?

Centraal Comité Appelscha

Het Centraal Comité heeft M. op de mesthoop van de geschiedenis doen belanden.

Om precies te zijn:

Om precies te zijn: http://www.pinksterlanddagen.org/programma/onderlinge-verstandhouding

Het wordt steeds fraaier! Door deze poging om de discussie "breder te trekken", probeert men de aandacht af te leiden van het concrete geval dat nog niet is opgelost. Simpelweg omdat men die kwestie niet WIL oplossen... Over accountability gesproken!

Is er al een gesprek geweest

Is er al een gesprek geweest met M.?

Kennelijk niet. Uit de

Kennelijk niet. Uit de verklaring van de voorbereidingsgroep blijkt dat ze er voor kiezen om gewoon door te gaan met het verspreiden van leugens en laster over Maikel. Nu blijken er plotseling al TWEE personen te zijn die zich onveilig, gekwetst en geintimideerd voelden door zijn aanwezigheid. De manier waarop ze zijn naam plotseling afkorten tot de letter M, terwijl hijzelf eerder zijn volle voornaam onder stukken zette, noemt men ook wel criminalisering. Er is geen enkel antwoord op de vraag of de twee mensen die vorig jaar zijn verwijderd, dit jaar weer mogen terugkeren.
Daarbij is er dit jaar geen kant en klaar A-team, quote:
"Dit jaar zal er geen kant en klaar team zijn en willen we van alle bezoekers vragen dat zij zelf hun verantwoordelijkheid nemen, voor hun eigen problemen en de spanningen en problemen van anderen op het terrein." unquote

Daarnaast is er ook geen consensus tussen bezoekers en voorbereidingsgroep over wie welkom is en wie niet.
Het moge duidelijk zijn dat de voorbereidingsgroep zelf geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor wat dan ook, zelfs niet voor haar eigen miskleunen. Ik schat dat deze mensen zich snel zullen verbergen achter een slachtoffer-rol als zij op hun eigen falen worden aangesproken.
Al met al heeft de voorbereidingsgroep op deze wijze een goed recept gevolgd voor flinke problemen en spanningen op het terrein!

Appelscha

Liever een onschuldige te veel veroordeeld dan een contrarevolutionair te weinig.

Hoewel er al enige tijd over

Hoewel er al enige tijd over de 2 uitzettingen van de PL 2013 hier is gediscusseerd heb ik nog steeds geen bevredigend antwoord
vanuit de PL org. kunnen waarnemen.
Wat voor velen wel een brandende vraag is aan deze PL org. is het volgende ;

KOMT er op de PL 2014 een serieus crisisteam ? Of blijft alles bij het oude met de nodige toezeggingen ?

Graag een publiek antwoord !

Sectarisme dreigt de overhand

Sectarisme dreigt de overhand te nemen!

Hallo lezer(st)ers, De Pinksterland dagen dreigen in een neerwaartse spiraal te verdwijnen en misschien wel mede omdat de Noordelijke Vrije Anarchisten van de oude stempel minder zeggenschap krijgen door de ontwikkeling dat de hele organisatie van een stichting naar een diffuuse vereniging dreigt te veranderen.

Zeggenschap heeft de voorkeur maar het zijn juist de oorspronkelijke anarchisten geweest die Domela willen blijven herinneren en het sectarisme van ad hoc en one issue activisten geen grote invloed willen geven. Helaas zijn ze met een steeds minder groot aantal.

De nieuwkomers hebben geen of nauwelijks interesse in al het werk en toeweiding wat er generaties lang is geweest. Ze kennen de historische beweging van het anarchisme en Vrije Socialisme nauwelijks of niet! De ideaal raakt nu naar binnen gekeerd om mensen van buiten voortaan te weigeren die het juiste jasje niet dragen.

Vegetarisme wordt neergesabeld als verkeerde levenshouding en veganisme is het ijkpunt waarop mensen elkaar voortaan zullen beoordelen. Het gaat volgens mij altijd nog om doelen die je kunt halen dat mensen vlees gaan minderen in de consumptie. Hierover lees ik nikxs!!!

Als je mensen in paranoia en waangedachten gaat weigeren met feministische en of veganistische argumenten dan had ik de beweging en Pinksterland dagen ook al decennia lang kunnen weigeren omdat er altijd mensen zijn die anders zijn. De vegetarische keuken kan verandert worden maar voedsel is geen religie.

Ik heb nauw samengewerkt met enkele veganisten en we hebben geen bijdrage uit Philadephia nodig om te begrijpen dat we niet sectarisch hoeven te zijn. De nadruk ligt op de sociale strijd. Vlees en consumptie minderen, anti-racistische samenwerking met de mensen die voortdurend etnisch geproflileerd worden, social actie tegen gedwongen reintegratie arbeid etc.

Het hedendaagse anarchisme duwt naar mijn mening alles in zulke nauwe haarvaten dat je het dialoog kwijtraakt. Het blijkt dat het niet of nauwelijks een kwestie is te noemen dat Maikel geweigerd werd maar ook Peter die momenteel actief is met zijn directe acties tegen stierenvechten in vooral Spanje. Zowel Maikel als Peter zijn welkom zodra ze Pinksterland dagen opnieuw bezoeken. Voor beiden zijn er openbaar geen redenenen gevonden om geweigerd te worden.

Het onderwerp/subject dat ben je altijd nog zelf. Doe en wees jezelf en weiger geen anderen die anarchist zijn maar niet op jouw manier. Wees open naar iedereen en probeer samen te werken met die zich-/haarzelf intresseert voor het anarchisme. Ik kan me voorstellen dat nauwelijks iemand nog weet wat anarchisme betekent. Zoek naar de historische wortels van allereerst het Vrije Socialisme en respecteer de traditie van de Pinkster landdagen.

Sytx, voormalige medewerker van info groep *alaska*

onvrede

Gezien de talloze commentaren en vragen over de misstanden op de PL 2013 is het denk ik van belang dat de organisatie toch nog
een aanvullende verklaring over de stand van zaken 2014 uitgeeft.
Er is nog steeds veel onrust/onvrede over de gang van zaken en daarom is het dan ook van belang voor de toekomst van de PLD
dat er vooral helderheid word gegeven.
Niets ten nadele van de inzet van de organisatie , maar vat dit probleem niet te licht op.
Net als anderen hoop ik dat er nog een aanvullende verklaring komt met betrekking tot genoemde problematiek 2013.

Overzicht

Op http://maikel.tiny-host.nl/scene_politics/ heb ik een overzicht gemaakt van de artikelen die gepubliceerd zijn. Ik heb de afweging gemaakt om alleen de communicatie tussen de PL, evaluatie groep,a-team(s) te publiceren met uitzondering van een ooggetuigenverslag.

Chaoten, bier en frituurpunks!

Zo langzamerhand dreig ik steeds meer sympathie kwijt te raken voor M. omdat de situatie van P. J. onderbelicht raakt. Zijn er twee mensen uitgesloten of is Maikel Peter geworden en andersom? Raken we steeds meer verwardt met een veronderstelde anarcistische identiteit en-of vermijden we ...ismes en staren we vooral naar een beeldscherm wat pixels, kicks kan geven over een oneindige discussie? Het medium internet suggereert alle openheid. Toch zijn de Pinksterand Dagen altijd laagdrempelig geweest voor o.a. chaoten die het kwalijk werd genomen omdat ze honger of dorst hadden tijdens proletarische straatacties. Moet ik het hun nu reeds kwalijk nemen dat iemand kaas steelt en geen soja omdat hij of zij geen veganist is? Kan ik voortaan niet meer samenwerken met frituur en bierpunks? Is het mijn probleem dat data op het internet rondzwerft met toestemming van mijn internetgedrag? De Pinkster Land Dagen zijn er voor iedereen!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech