De rol en het gevaar van extreem-rechts bij het anti ISIS protest

Hier kun je discussieren over De rol en het gevaar van extreem-rechts bij het anti ISIS protest.
In aanloop naar het protest van Pro Patria leek de anti ISIS demonstratie georganiseerd door bezorgde burgers. Op de dag van de demonstratie bleek echter dat de demonstratie werd georganiseerd door bekende rechts extremisten en neonazi’s. Ook tijdens de demonstratie bleek dat het de demonstranten niet ging om ISIS an sich, maar dat het vooral een anti moslim protest was. Zo werd er bij een theehuis op de Hoefkade erg agressief gereageerd naar mensen die buiten stonden te kijken omdat zij een niet blank/Nederlands uiterlijk hadden. Ook werd de Prinsenvlag meegedragen. Deze vlag werd in de jaren ’30 gebruikt door o.a. de NSB.

Ver kwamen de fascisten en neonazi’s niet met hun demonstratie. Buurtbewoners keerden zich tegen de extreem-rechtse demonstratie en blokkeerden de route halverwege de Hoefkade. In de media worden deze buurtbewoners en hun tegenprotest nu geframed als ISIS aanhangers, echter ontbreekt daarvan elk bewijs en spreken buurtbewoners dit ook met klem tegen.

Neonazi’s en fascisten proberen al langer op allerlei manieren voet aan de grond te krijgen om hun racistische gedachtegoed aan de man te brengen. Waar bijvoorbeeld op 21 september 2013 bij de manifestatie van Geert Wilders in Den Haag een grote groep neonazi’s aanwezig was, en waar rechts-extremisten zich ook bij protesten rondom pedo’s manifesteren, proberen ze het nu door in te spelen op het sentiment dat ISIS-aanhangers wijken als de Haagse Schilderwijk en Transvaal in hun greep zouden hebben. Zij gebruiken de hetze die door de politiek en media in gang zijn gezet voor het verspreiden van hun eigen gedachtegoed waarbij er in Nederland maar bar weinig plaats is voor diversiteit. Dankzij deze demonstratie zijn in de media alle buurtbewoners in de Schilderswijk weggezet als ISIS sympathisanten en is er weer eens terker vijandsbeeld geschapen naar iedereen toe die er anders uit ziet dan past in het wereldbeeld van extreem rechts. De demonstratie van Pro Patria was een regelrechte provocatie aan de bewoners van de Schilderswijk en Transvaal en daarmee is extreem rechts er weer in geslaagd om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen.

Pro Patria kondigt een nieuwe demonstratie aan voor 20 september. Ook Geert Wilders van de PVV roept op om met duizenden mensen hand in hand met neonazi’s en fascisten te demonstreren. Dat dit een recept is wat op rassenrellen kan uitlopen lijkt hij op de koop toe te nemen. Anti Fascistische Actie (AFA) maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en zal dan ook in actie komen, want niet alleen de bewoners van de Schilderswijk zitten niet te wachten op neonazi’s in hun buurt, maar ook AFA is van mening dat extreem-rechts gedachtegoed en demonstraties zoals die van Pro Patria bestreden moeten worden.

Bij de demonstratie waren vele rechts extremisten aanwezig, maar wie waren er precies aanwezig, en wat hebben zij op hun kerfstok?

Zo werd de pers en politie te woord gestaan door de bekende fascist Paul Peters van het extreem rechtse ID-Verzet. Paul Peters staat bekend om het feit dat hij in de nacht van 29 april 2001 een joodse begraafplaats vernielde samen met enkele andere rechtsextremisten. Ze sloegen grafzerken kapot en schilderden op tientallen andere zerken hakenkruisen en nazi leuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’.

Ook de ordedienst (herkenbaar aan de oranje lintjes om hun arm) waren van de fascistische organisatie ID-Vezet. Zo liepen Dennis de Vies, die in september 2012 in Den Haag werd gearresteerd vanwege het verstoren van de onthulling van een beeld van Nelson Mandela, en Gertrud Bossdorf mee als ordedienst.

Ook de rechts extremistische activist Ben van der Kooi was aanwezig. Hij zat ruim een jaar in voorarrest als verdachte van brandstichting in een moskee en werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Sindsdien laat hij geen kans onbenut om op het internet allerlei soorten aanslagen op moskeeën aan te prijzen en toe te juichen. Daarnaast steekt hij zijn bewondering voor de massamoordenaar Anders Breivik niet onder stoelen of banken.

Barry Kluft van Autonoom Nationaal Socialistische Actie werd tijdens de demonstratie aangehouden door de politie omdat hij een mede demonstrant Paul ter Linden (ex PVV Den Haag) aanviel omdat die een Israelische vlag met zich mee droeg. Kluft liep richting ter Linden, schold hem uit voor “kankerjood” en viel hem aan. Barry Kluft was eerder ook betrokken bij het internationale terreurnetwerk Combat 18.

Ook leidend figuur van het Verenigd Nederlands Arisch Broederschap Johnboy Willemse was aanwezig. Willemse heeft een strafblad wegens zijn gewelddadige politiek gemotiveerde gedrag. Zo probeerde hij in 2001, nadat hij tweemaal de Hitlergroet bracht, een Somalisch gezin met zijn auto aan te rijden. In hetzelfde jaar is Willemse tot twee maal toe betrokken bij mishandeling. Zo was hij in mei 2001 samen met enkele leden van Stormfront Nederland op weg naar een feest. Onderweg mishandelen zij een allochtone man in Boxmeer.

Ook Marcel van Velzen liep mee met de demonstratie. Van Velzen is al langer betrokken bij het internationale neonazi netwerk Blood and Honour. Hij was ook betrokken bij de Blood and Honour groep Ulfhednar waar bij invallen vuurwapens werden gevonden.

Tom van den Hoek, die bij veel extreem rechtse demonstraties in binnen en buitenland aanwezig is was er ook. Van den Hoek bijna bij elke neonazi groep wel meegelopen. Hij steekt zijn liefde voor het derde rijk niet onder stoelen of banken. Op 11 mei 2013 liep hij op een herdenking voor SS soldaten op de militaire begraafplaats Ysselstein met een t-shirt met een groot hakenkruis er op.

Dit overzicht is slechts een kleine greep uit de rechts-extremisten die aanwezig waren.

Zie voor een opgemaakt versie met foto's www.afanederland.org


Maar wat doet AFA Nederland

Maar wat doet AFA Nederland tegen de ISIS?

Ik hoop in ieder geval dat

Ik hoop in ieder geval dat Indymedia iets tegen trollen doet...

De doelstelling van AFA

De doelstelling van AFA Nederland.
" Sindsdien heeft AFA zich ten doel gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen."

Nu lijkt mij zo dat aan al deze voorwaarden ISIS aanhangers voldoen, of moet je een trol zijn om dat te kunnen zien?

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/watch?v=NEFKFuW7hSU Het word tijd dat afa nederland ook iets doet tegen rechts extremistische moslims.

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/watch?v=OGYlfROiWls Op het beginshot is duidelijk de ISIS vlag te zien , prima om een negatief stuk over rechts extremisten te plaatsen. Maar laten we niet vergeten dat hun tegen andere rechts extremisten vechten. Het word tijd dat wij met onze mensen ook daar tegen in opstand komen.

Mensen die niet eens weten

Mensen die niet eens weten hoe de ISIS vlag er uit ziet moeten misschien eerst ff googelen voor ze dingen zeggen, de isis vlag is ook zwart met Arabisch er op maar heeft ook een witte cirkel en zwaard, wat je ziet op het filmpje is de Shahada (de islamitische geloofsbelijdenis ( Ik getuig dat er geen god is die het recht heeft aanbeden te worden behalve Allah, en ik getuig dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is) een algemeen islamitisch symbool dat in deze vorm welliswaar populair is onder jihadisten en salafisten maar zeker niet exclusief door ISIS wordt gebruikt.

Re: De rol en het gevaar van extreem-rechts bij het anti ISIS pr

De opsteller van dit persbericht van AFA heeft terecht oog voor een aantal idioten die deelnamen aan deze betoging, maar is tegelijkertijd (hoe voorspelbaar) volstrekt blind als het gaat om de islamitische repressieve overheersing die in toenemende mate opgang doet in dit land, met name in de 'vreedzame' Haagse Schilderswijk. Met joden- en homohaat tot gevolg, om te beginnen (over de positie van de vrouw spreken we maar even niet). Kortom, dit persoon die zich uitgeeft voor AFA Nederland (proest) kijkt weg en werkt zodoende actief mee aan een kalifaat waarbij voor andersdenkenden, afwijkende religies en minderwaardigen toch echt geen plaats is. Geweldig toch, zo'n 'antifa beweging', om trots op te zijn, zó vooruitstrevend. Écht links hoor.

Misschien ben ik ook blind,

Misschien ben ik ook blind, maar ik herken niet wat jij zegt over de Schilderswijk, of over Nederland. Er wonen een aantal idioten hier en over de rest van de wereld daar heb ik oog voor. Wanneer ben jij voor het laatst in de Schilderswijk geweest? Ik ben trots dat Afa bestaat! Strijden tegen de idioten van de wereld.

AFA strijdt alleen tegen

AFA strijdt alleen tegen idioten met een snorretje, niet tegen idioten met een lange baard.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Indymedia zou een echte troll niet erkennen als ie in hun eigen oog zit.

Re: De rol en het gevaar van extreem-rechts bij het anti ISIS pr

"Het instellen van een patriarchaal systeem waar de man centraal staat en de vrouw onderdrukt wordt is gewoon weg fout" Ik mag dus aan nemen dat jullie afstand nemen van de Islam.

As long as we have a master

As long as we have a master in heaven we will be slaves on earth - Bakunin.

Dat betekend overigens niet de we tegen mensen zijn die uit een dergelijke cultuur komen. Ook mensen die (gedeeltelijk) gevormd zijn door bijvoorbeeld het christendom of het kapitalisme met haar systeem van loonarbeid hebben nog een lange weg te gaan voor hun emancipatie.

en het christendom en het

en het christendom
en het jodendom
en het hindoeisme
enz enz enz

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech