'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist van 72'

Hier kun je discussieren over 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist van 72'.
De kritiek komt van de Europese federatie van verzetsgroepen uit WO-II, de FIR, in Berlijn en van de vereniging van oud-verzetsstrijders. Zij vinden deze rechtszaken 'politiek gemotiveerd' en bovendien een 'grove verspilling van overheidsgeld'.

Zij schatten de totale kosten op \'80 120.000 gebaseerd op in totaal 120 werkdagen van de politie, de 4 offieren van justititie, de rechtbanken met in totaal 11 rechters en Graaffs 4 advocaten. Dat alles nog los van reiskosten en de uren van de betrokken bewakers en bodes van de rechtbanken.

De bejaarde man voert al acht jaar actie tegen antisemitisme en nazisme en de vrije verkoop van o.m. nazihelmen, SS-dolken en antisemitische posters. Hij wijst erop dat zowel antisemitisme als extreem rechts, zoals Pegida en Forum vD, in Nederland groeien.

Graaff is volgens kenners de oudste actieve antifascist van Nederland. Zijn vader was een Februaristaker en gedecoreerd verzetsman; een aangetrouwde tante was Truus Wijsmuller-Meijer, die duizenden Joodse kinderen redde.

Het hoger beroep in Arnhemgaat over Graaffs eerdere veroordeling in Utrecht wegens vermeende 'huisvredebreuk'. De actievoerder bezocht vorig jaar de grote beurs van nazihandelaar Vrolings in Houten, waar 75% van de spullen van de nazi's en/of antisemtisch is, zoals de poster 'Jud S\'fcss'. <> Hoewel hij zonder problemen een kaartje had gekocht en geen enkele overlast veroorzaakte, verwijderde de politie hem toch van de beurs.

Een eerdere beurs van Vrolings in Huizen (NH) wist hij te laten sluiten. Ook een beurs in Duiven, waar Vrolings standhouder was, moest sluiten na optreden van Graaff en de antfascistenbond.

Afegelopen november wist de actievoerder een herdenking op de nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray, 31.000 nazi- en SS-graven) onder leiding van de Duitse ambassadeur te voorkomen. Hij kreeg daarbij steun van o.m. twee opperrabbijnen, de Duitse Zentralrat der Juden, de beheerders van museum vm. kamp Dachau en nazijagers als Hans Knoop en Serge en Beate Klarsfeld uit Parijs.

De antifascist werd eerder door Vrolings aangeklaagd omdat Graaff hem 'nazihandelaar' noemde. Dat bleek na twee processen niet strafbaar. Vrolings organiseert vijf maal per jaar in Houten de grootste militariabeurs van Nederland met 120 stands. Daarvan is 75% volgens de AFVN en AFA Frysl\'e2n nazispullen en antisemitisch. De nazihandelaar heeft ook een webshop, Dutchmilitaria.com, met maar liefst 4.000 nazi- en antisemitische voorwerpen. Hij heeft ook verklaard dat hij op aandringen van de politie aangifte tegen Graaff deed. Op die beurzen hebben volgens de antifascisten ook politiemannen stands.
Graaff voerde ook actie tegen de verkoop van een luxe-exemplaar van Hitlers Mein Kampf in Amsterdam. Ook dat leidde na twee processen tot volledige vrijspraak.
Hoger Beroep Gerechtshof Arnhem, di 23 feb. 2021, 15:15 uur.


Re: 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist

Over alle verzinsels van Arthur Graaff leze men de volgende site:
https://www.droog-mag.nl/2020/ag/arthur-graaff.html

Re: 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist

Zure druiven, Droog? Jaloers? je kan niet tegen je verlies hè

Re: 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist

Bovenstaande aanvulling is niet geplaatst door Bart Droog. Het betreft evenwel een zeer informatief artikel van zijn hand.
Bovenstaande post is kennelijk wel geplaatst door Arthur Graaff, die vrolijk blijft fabuleren.
Op wat voor "verlies" Graaff nu precies doelt, blijft een raadsel. Graaff dreigt vaak met aangifte wegens smaad, maar daar merken mensen in de praktijk weinig van.

en maar sarren , en maar

en maar sarren , en maar doorjanken over die fantast Arthur Graaff . Wat je ook van hem zegt , hij blijft een antifascist!!

Hij blijft een fantast. En

Hij blijft een fantast. En dat is alles wat hij is.

Je bedoelt natuurlijk een

Je bedoelt natuurlijk een fantastisch antifascist.

Bijna goed, een gefantaseerde

Bijna goed, een gefantaseerde antifascist.

Een antifascist met fantasie

Een antifascist met fantasie is mee te leven Wally .

Dat is helemaal waar. Helaas

Dat is helemaal waar. Helaas is de Graaf dat dan weer niet.

Re: 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist

Bovenstaand artikel zal ongetwijfeld van Graaf's eigen hand zijn.

Re: 'Justitie en politie voeren kostbare hetze tegen antifascist

Arthur Graaff ma wiele fantazji i twierdzi, że jest bohatersko walczącymi faszystami, w rzeczywistości walczy z duchami. Organizacje, które, jak twierdzi, wspierają go prawie nie istnieją lub są to tylko stalinowskie skamieniałości.

Graaff voorkomt herdenking?

"Afegelopen november wist de actievoerder een herdenking op de nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray, 31.000 nazi- en SS-graven) onder leiding van de Duitse ambassadeur te voorkomen."

Jaja, als die actievoerder "corona" heette.

Aankondiging zitting pas na zitting geplaatst

Frappant dat dit bericht, waarin een rechtszitting wordt aangekondigd, pas ná deze zitting gepubliceerd is, zodat geïnteresseerde Graaff-watchers niet de kans hebben gekregen de zitting bij te wonen. Dat geeft te denken.

Nee hoor, je lult uit je nek.

Nee hoor, je lult uit je nek. Bericht is weldegelijk op Maandag 22 feb gepubliceerd op Indymedia, met daarin vermeld dat het hoger beroep de volgende dag, dinsdag 23 februari, zal dienen. Dit kan je heel makkelijk checken. Het feit dat je je op onjuistheden baseert om iets te insinueren, ja dat geeft zeker te denken.

Hum, dat is echt wel een

Hum, dat is echt wel een vreemde bewering, als datum en tijd gewoon boven het bericht staan waaronder je deze reactie plaatst. Daar staat namelijk di, 23/02/2021 - 20:54. En het hoger beroep was di 23 feb. 2021, 15:15 uur. Dat is ruim vijf uur eerder.
Wie baseert zich hier op onjuistheden?

22/02/

Orginele bericht hier:
https://www.indymedia.nl/node/49117

'vreemde bewering' jezelf

Amehoela zeg, snap je het niet of doe je alsof je het niet snapt om nog even iets langer te kunnen strooien met termen als "vreemde bewering" ?

De persbericht van/over het hoger beroep is op Indymedia verschenen op 22/02/2021 02:06:22. Check for yourself: https://www.indymedia.nl/node/49117

Daarna gaan mensen aan de hand van die posting in discussie, en maakt de Indymedia server een discussie posting aan. Die is inderdaad pas op di 23/02/2021 - 20:54 verschenen, maar dat is, zoals je toch ongetwijfeld hebt kunnen merken, niet het originele artikel. De discussie artikel begint nl altijd met "Hier kun je discussieren over" + hyperlink naar originele posting.

Blijft de vraag waarom je zo graag zo hardnekkig wil doen alsof het niet zo is, en waarom je je daarbij bedient van insinuerende termen zoals "Dat geeft te denken" en daarna weer "vreemde bewering". Er is helemaal geen vreemde machinatie die te denken geeft, dus nogmaals: waarom wil je het zo graag daar op doen lijken?

Ja doei! Je kletst nu ook

Ja doei! Je kletst nu ook maar wat, want er zijn gewoon twee berichten over hetzelfde onderwerp, de een van maandag en de ander van dinsdag, dus je verklaring klopt niet. Ik doe helemaal niet hardnekkig, ik zag alleen even over het hoofd dat hetzelfde hoger beroep ook al op maandag was aangekondigd. Snappez vous?

Overigens schrijf je nu over verschillende mensen alsof ze één en dezelfde persoon zijn. Bart Droog ondertekent zijn reacties duidelijk met zijn eigen naam, ik schrijf hier prettig anoniem aangezien ik al weet hoe sommige mensen binnen deze scene met kritiek omgaan.

Wat ik vreemd vind is, dat die mafklapper van een Graaff zo'n platform krijgt op indymedia en niet in de ruis wordt gezet, want dat is hij en daar hoort hij. Droog heeft afdoende aangetoond wat voor fantast hij is, maar alhier valt het kwartje maar niet en moeten we genoegen nemen met platheden als: "Ja maar hij blijft een antifascist". Ondertussen blijft hij gewoon van alles bij elkaar fabuleren (zoals over beurzen en herdenkingen die afgelast zouden zijn door zijn toedoen, maar die in werkelijkheid niet doorgaan wegens de corona-pandemie) en leidt hij feitelijk af van waar een zinvolle, rationele antifascistische strijd over zou moeten gaan.

Vinden jullie zelf niet dat

Vinden jullie zelf niet dat deze discussie uit de hand begint te lopen ? Ik zie hier alleen maar verliezers en volgens mij staat extreem rechts glimlachend aan de zijlijn. HOU OP HIERMEE!

Hou op?

Duidelijkheid krijgen over Arthur Graaffs activiteiten en uitlatingen lijkt me een win-win situatie voor het hele land.

Hou op zeg !

Hou op zeg !

Volgens mij staat

Volgens mij staat extreem-rechts glimlachend aan de zijlijn zolang mensen ruimte bieden aan de onzin-verhalen van Graaff. Hou dus zelf maar op.

Datering & tijdstip

Mijn fout, inderdaad - ik zag over het hoofd dat het stuk waar ik op reagerde niet het originele stuk was. Dat neemt echter niet weg dat gezien de datum en het tijdstip van plaatsing het voor belangstellende journalisten vrijwel onmogelijk is gemaakt om zich van te voren bij de rechtbank aan te melden en een reis naar de zitting op de agenda in te plannen.

Graaff moet al weken van te voren vernomen hebben van de zittingsdatum, maar geeft die pas een dag van te voren prijs. Dat blijft te denken geven.

Net als zijn stroom aan loze aangiftebedreigingen. Een half jaar geleden verkondigde hij op dit platform dat hijaangifte tegen mij gedaan zou hebben. Tot op de dag van vandaag daar nooit iets vanuit het OM over vernomen. En ik ben niet de enige mket soortgelijke ervaringen. Als we Graaff moeten geloven zit hij vrijwel dagelijks in een of ander politiebureau om aangifte te doen. Wel - ik heb zo mijn twijfels...

Nou moet je ook eens een keer

Nou moet je ook eens een keer ophouden Droog .
Je begint nu vervelend te worden met je herhaling
van zetten.

Ophouden?

Zolang Arthur Graaff zijn onzinnige acties continueert zal er helaas tegengas geboden moeten worden. Dus wellicht is het handiger dat je Graaff vertelt op te houden, in plaats van mij of anderen die kritisch over z'n dwaze acties berichten iets te willen verbieden.

Nou , we zullen zien Droog !

Nou , we zullen zien Droog !

Tussenuitspraak in hoger beroep

De rechter van dienst (van de enkelvoudige kamer) heeft de zaak doorverwezen naar de meervoudige kamer van het hof. Dit betekent dat drie rechters zich over de zaak gaan buigen. Ook moet het O.M. het onderzoek heropenen.

Zie: https://reportersonline.nl/om-moet-onderzoek-naar-arthur-graaff-heropenen/

Perfect work you have done,

Perfect work you have done, this site is really cool with great information.

Major thanks for the

Major thanks for the post.Really looking forward to read more. Awesome.

Perfect work you have done,

Perfect work you have done, this site is really cool with great information.

Perfect work you have done,

Perfect work you have done, this site is really cool with great information.

nice

nice

nice

nice

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech