Verkiezingspropaganda verwijderd

Hier kun je discussieren over Verkiezingspropaganda verwijderd.

Posters
De partijen waarvan verreweg de meeste posters zijn overgeplakt door de posters met de antiracistische tekst "geef angst en haat geen stem" zijn de PVV, SGP, CDA en VVD. "Of het nu buitenlanders haten, vrouwen haten of het systematisch uitsluiten van economisch zwakkeren is deze partijen hebben er een handje van. Wij zijn het zat om tegen de koppen van de lijsttrekkers aan te kijken, het zijn dezelfde koppen die hun gal over ons heen spuwen vanuit Den Haag". De activisten hekelen verder het gebrek aan keuze bij deze verkiezingen "Desondanks dat wij natuurlijk het meest kotsen op de partijen met een duidelijk racistische, vrouwonvriendelijke, xenofobe boodschap bieden ook de andere partijen weinig hoop. Wij willen een samenleving waar het kapitalisme is afgeschaft, waar de welvaart wordt verdeeld, waar de mensen gelijk zijn en waar er wordt geleefd op basis van solidariteit en wij wijzen de huidige samenleving op basis van uitsluiting en waar de economie voor de mensen staat af"

Het plakken van de posters bleef overigens niet beperkt tot de verkiezingsborden, ook vuilnisbakken, bouwmuren en electrahokjes werden beplakt.

Stickers
Verder zal het enkele vroege zaterdagbezoekers van het centrum in Nijmegen zijn opgevallen dat er enkele tientallen stickers van de PVV op vuilnisbakken zijn geplakt. De activisten hebben de stickers nagenoeg allemaal overgeplakt. "Dat je op tv, in de krant en op internet wordt geconfronteerd met het nationalistische en racistische gal van de PVV is tot daar aan toe maar met een sticker op de prullenbak waar je net het servetje van je broodje falafel in wil gooien komt het wel erg dichtbij" aldus één van de actievoerders. "Mensen zijn de PVV sowieso goed zat en het kan hard aankomen als ook nog eens op je vrije dag dit racistische gedoe in je gezicht wordt gewreven" voegde een andere actievoerder toe.


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

posters

Heeft een dergelijke actie effect vraag ik me af ?
Graag posters waar ook nog de benodigde achtergrondinfo op staat.

Educatie op rechts is keihard nodig nml :)

Het doel van een dergelijke

Het doel van een dergelijke actie is niet alleen het "onderwijzen" van rechtse kiezers. Dat doel staat misschien wel op de laatste plaats. Het gaat in eerste instantie om het weghalen van racistische/nationalistische posters. Omdat wij ons daar aan storen en vele mensen met ons. Twee reden is dat het vervangen van een extreem rechtse boodschap door een antiracistische boodschap ervoor zorgt dat mensen die te maken hebben met racisme of slachtoffer zijn zich gesterkt voelen, ze voelen zich niet alleen en weten dat er mensen met hen mee strijden. Het lijkt soms wel alsof half Nederland xenofoob is, en dan is het fijn om te merken dat je niet alleen staat. Een ander doel is dat de posters van extreem rechtse partijen geen mensen meer kunnen beïnvloeden.

En als er onderweg een rechtse kiezers zijn die door de posters overtuigd raken is dat natuurlijk prima. Op de posters wordt ook verwezen naar websites waar achtergrondinfo te vinden is. Maar een hele lap tekst op een poster zou niet mijn keuze zijn, dat lezen mensen niet, zeker niet als het op een verkiezingsbord hangt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Domme actie.

Is dit het ware gezicht van het socialisten en antifascisten?
Jullie passen dezelfde methodes toe als de fascisten in de jaren 30/40 deden.
Extreem rechts is verwerpelijk net als extreem links.
Dat wil nog niet zeggen dat ze buiten de democratie gesloten moeten worden.
Door dit soort belachelijke en antidemocratische actie's geven jullie zelf aan hoe veel extreem links op extreem rechts lijkt.
Laat de kiezer zelf uitmaken op wie ze kiezen daar hebben we jullie niet voor nodig.

Dus de nazi's zijn groot

Dus de nazi's zijn groot geworden door posters over te plakken met anti-racistiche leuzen?
Voeg dit maar snel toe op wikipedia voordat deze waardevolle historische kennis verloren gaat!

En de val van babylon heeft kennelijk ervoor gezorgd dat expliciet internationalisme (bijvoorbeeld tegen grenzen en staten zijn enzo) stiekem toch ook nationalisme is.

Hoe hard heeft mama jullie op jullie hoofd laten vallen?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

De Nazi's maar ook de

De Nazi's maar ook de Communisten zijn groot geworden door andere partijen monddood te maken.
Of dit nou gebeurde door het overplakken/verwijderen van uitingen van hun concurrenten of op een andere wijze het doel was hetzelfde.
Verdiep je eens echt in geschiedenis, en gebruik een andere bron dan het onbetrouwbare wikipedia.

En ik ben blijkbaar niet zo hard op m'n hoofd gevallen al jij.

Of je nou radikaal anders of

Of je nou radikaal anders of extreem het zelfde wilt blijven. Je wilt altijd dat jouw boodschap overheerst een liberaal-democraat is daar ook niet anders in.
Het verschil zit in wat je met de boodschap wilt bereiken.
De Weimar republiek heeft ondanks het liberaal-democratische karakter voor het volk gefaald. En alle politieke bewegingen zijn er in die tijd gezamelijk in gefaalt de NSDAP onder de duim te houden.

Verschillende politieke bewegingen zijn altijd met elkaar in conflict. De opvattingen zijn nu eenmaal strijdig.

Wat een onzin! De NSDAP is

Wat een onzin! De NSDAP is democratisch verkozen en is groot geworden zoals bijvoorbeeld de PVV nu probeerd!

jouw bijdrage laat mij dit zeggen:

wie zijn eigen meesters kiest, maakt zichzelf tot slaaf.... stem niemand!

goeie aktie maar waarom

goeie aktie maar waarom plakken jullie die posters ook over street art en graffiti?

We worden volgens de

We worden volgens de anarchisten toch vooral niet geacht zelf na te kunnen denken.

anarchisten?

neo-stalinisten!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech