Reageer op:

Dat het ACU allang geen

Dat het ACU allang geen kraakpand is weten we ondertussen wel.
De activiteiten zijn te danken aan onwetende vrijwilligers die niet in de gaten hebben dat de opbrengsten gebruikt worden voor de aanschaf van onroerend goed e.d. (Zie kadaster/Boothstraat).
En natuurlijk,wanneer het op verantwoording aankomt zijn er ineens geen leidende figuren meer te vinden in de kraak/anarchistische beweging !

Daar deze bewegingen mij wel aan het hart liggen zal ik geen namen noemen maar feiten zoals we die uit meerdere bronnen hebben binnengekregen en hebben laten checken op hun waarheidsgehalte.

Huisjesmelker Vloet (Utrecht/tevens eigenaar Ubicapand) heeft in 1 van zijn woningen (Griftstraat) zijn huurders dmv geweld en intimidatie uit hun legaal verkregen kamers verdreven.
Daarna heeft hij zich vervoegd op het krakersspreekuur in de ACU met de vraag of het pand zgn gekraakt zou kunnen worden zodat de legale huurders het pand niet meer in zouden kunnen.
Hieraan hebben 3 a 4 "krakers" gehoor gegeven.

De kraak werd door een foutje in de communicatie door de Burgerparticipatiebeweging Utrecht opgeeist.
Deze werd heel snel te verstaan gegeven dat zij zich nergens mee mochten bemoeien (We weten nu waarom).
Helaas hebben we deze beweging nergens meer terug kunnen vinden maar het vermoedden is dat zij er na dit voorval mee gestopt zijn (en bedankt dan).
Bedankt dan omdat uit eerdere gegevens blijkt dat zij zich op een goede manier voor de zaak hebben ingezet gezien de antwoorden van gemeentevragen op
een aanval van de VVD op deze beweging.

Uit de feiten blijkt ook dat iemand die een leidende rol had in deze beweging contacten had met (een bekende die een leidende rol heeft in de Utrechtse kraakbeweging en zich ook Antifa durft te noemen) met de vraag wat hij vond van het feit dat huisjesmelkers een beroep konden doen op krakers om legale huurders de voet dwars te zetten !
Het antwoord was kort en duidelijk: Als we maar kunnen kraken.
Daarna werd de persoon verstaan gegeven dat hij te lastig was en werd hem verzocht zo spoedig mogelijk het pand( Stieltjesstraat) te verlaten.
Uit ons eigen intern onderzoek blijkt dat deze persoon al eerder het slachtoffer is geweest van een stel krakers in de Vogelenburcht te Utrecht.
Een plek waar hij uit eigen middellen een kreatieve broedplaats wou vestigen voor mensen uit de kraakbeweging.
Toen daar de boel op poten stond is hem de toegang ontzegd en zijn zij in zee gegaan met een commercieel bedrijf (Holy Apple's) daar zij dachten hier persoonlijk beter van te worden.
Uit de papieren van een onderzoeksjournalist blijkt ook dat deze krakers daarna alles op alles hebben gezet om hem uit de kraakbeweging te houden gezien zijn in hun ogen te kritische visie.

We hebben de naam en toenaam van deze persoon gekregen maar hij wenst nergens op te reageren en heeft te via via te verstaan gegeven de kraakbeweging voorgoed de rug toegekeerd te hebben.

Wij hopen dan ook dat naar aanleiding van deze feiten binnen het Utrechtse eens flink orde op zaken gesteld gaat worden daar dit een zaak is die absoluut niet door de beugel kan en funest kan zijn voor het vervolg van de kraakbeweging.

Ook heb ik begrepen dat de feiten ondertussen gedeeld zijn met gemeente en een aantal journalisten.
Goed gedaan daar.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech