Reageer op:

Zwak stuk maar wel een kern van waarheid

Het is nogal problematisch om dingen te veronderstellen zonder daarbij een enkele bron van onderzoek te vermelden. Zeker als het over redelijk grote groepen binnen de samenleving gaat.

Tevens vind ik, dat men voor het publiceren van een stuk wel een minimum van spellingcorrectie mag toepassen.

Wat betreft het onderwerp op zich, ben ik het echter niet oneens met de schrijver.

Gebaseerd op economische analyse is het uiteraard niet de stomste strategie om mensen, die niet willen of kunnen werken, buiten de arbeidsmarkt te houden, maar hun wel te voorzien van een consumptie minimum. De basis van economische welvaart is immers een combinatie uit productie en consumptie met daarnaast een samenvatting van geldstromen op de financiele markten, de vraag van de publieke sector en handel.

De productieviteit van een persoon die niet wil werken zal altijd lager zijn dan die van iemand die dat wel wil. Hun te dwingen om te werken heeft twee dingen tot gevolg: Ten eerste gaat daardoor de algehele productiviteit van het totaal van de werknemers in een economie omlaag, ten tweede blokkeren deze mensen banen die anders door een meer gewillige werknemer zouden kunnen worden vervuld.

Het argument dat men deze 'luie mensen' dan gewoon simpele of minder aantrekkelijke baantjes kan laten doen gaat ook niet op. Deze banen (dingen zoals straten schoonmaken, plantsoenendienst etc.) zijn juist heel belangrijk voor starters op de arbeidsmarkt zoals laag opgeleide jongeren, immigranten die net het land binnen zijn gekomen en nog geen baan met betere qualificatie konden vinden en ook studenten die een makkelijke bijbaan zoeken. Deze sector vol te proppen bij bijstandstrekkers creert een toegangsdrempel voor juist de genoemde groepen.

Het enige wat men economisch gezien aan een niet-productieve persoon heeft is hun vermogen om alsnog te consumeren. Als men hun dat niet toestaat beginnen ze alleen maar geld te kosten in de vorm van economische schade door diefstal, verspilling van capaciteit bij de politie, kosten voor hun opsluiting nadat ze zijn aangehouden etc.

De deur voor reintegratie in het productieve gedeelte van de maatschappij moet altijd open blijven staan, maar mensen tot werk te dwingen levert op de lange termijn alleen maar problemen op.

Helaas speelt in de hoofden (of zijn het de onderbuiken) van de meeste mensen moraal en fatsoen en belangrijkere rol dan economisch rationalisme.

Persoonlijk heb ik in mijn leven nog geen enkele cent uitkering of direkte overheidssteun gezien, en heb ik voor mijn geld gewerkt sinds mijn 16e, maar dan nog kan het mij niet schelen of er mensen in deze samenleving rondlopen die dat niet doen.

Waar ik veel meer last van heb is dat geld wordt uitgegeven aan nutteloze straaljagers, het opsluiten van onschuldige mensen in detentiecentra, missies naar landen waar we niets te zoeken hebben zoals Afghanistan of de beveiliging van Geert Wilders.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech