Reageer op:

:: Hoe Spekman Wilders helpt ::

Een geslaagde actie zo te lezen. Toch heb ik mijn twijfels over Ronald en andere PvdA coryfeeën. "We hebben flink geflyerd en veel positieve reacties mogen ontvangen en een daarvan was van Ronald Plasterk die met zijn team de stickers "Geen stem voor Haat en Angst" achterop de jassen plakte." Hij wilde ongetwijfeld de charmeur zijn voor zijn plaatselijke PvdA vrijwilligers die met schaamte de opkomst van Wilders' PVV in Almere zien plaatsvinden.

In deze context is de volgende tekst de moeite waard om te lezen.

:: Hoe Spekman Wilders helpt ::

Wilders hoeft geen campagne te voeren. De PvdA voert campagne voor hem. Het lijkt wel of de PVV mensen in het strategieteam van die partij heeft geïnfiltreerd, zo sterk spelen PvdA-topfiguren de PVV in de kaart. Het begon toen Wilders kenbaar maakte dat wat hem betreft “als het kan wat minder Marokkanen” wel een goed idee zou zijn, waard om voor te stemmen. Een giftige, rechtstreeks racistische uitspraak. Maar dat hij er zo over dacht was geen nieuws. Tot nu toe camoufleerde hij zijn racisme een beetje door te spreken over ‘de islam als fascistische ideologie’, of over ‘Marokkaanse straatterroristen’. Nu was het camouflagepak verwijderd. Nu viel het racisme niet meer te ontkennen.

Vanuit de PvdA kwam felle kritiek, gevolgd door nog feller gedraai. Hans Spekman, partijvoorzitter”, moest “braken”, zo viel te lezen. Interessanter: PvdA-partijbestuurder Fouad Sidali, twitterde: “Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat wij nooit zullen vergeten”. Harde taal, jazeker. En dat wilde de PvdA-partijtop dus niet. Volgens Spekman was de vergelijking “ongepast”, Kamerlid Marcouch zei “vergelijken met Hitler kan echt niet”.

Wat Wilders deed kan blijkbaar echt wel? Wat PvdA-Kamerlid Hamers over Oost-Europeaanse arbeidsmigranten zei – dat ze vooral voor buren overlast veroorzaakten, dat ze dus een probleem vormden – , dat kan blijkbaar ook echt wel? “Voor de mensen ernaast is hun huis niet meer hun huis, en juist hen moeten we helpen”, in haar woorden. Haar hart gaat dus uit naar buren van Polen,en daarvoor moeten Polen wijken. Glashelder een discriminerende houding.

Racisme bij Wilders is volgens dit slag PvdA-figuren nauwelijks meer dan een vervelende uitglijder, en een dosis racisme vanuit de PvdA zelf is gewoon beleidsonderdeel. Maar stevig geformuleerd antiracisme, dát “kan echt niet”, dát is pas een probleem. De PvdA verdedigt hiermee Wilders en zijn racisme, en daar komt het PvdA-racisme tegen arbeidsmigranten nog eens bij. Halfslachtigheid en hypocrisie: een geweldige manier om Wilders ruim baan te geven. Als Spekman niet door de campagne van Wilders wordt betaald, zou hij alsnog op de PVV-loonlijst gezet dienen te worden.

Kort erna trok Sidali zijn tweet in en “twitterde dat de vergelijking (…)ongepast is en dat hij hem niet had moeten maken.” Een knieval voor druk vanuit zijn eigen partijtop, daar heeft het veel van weg. Zowel die druk als het wijken ervoor zijn een ernstige zaak. Ja, je mag je afvragen of het vergelijken van Wilders met Hitler slim is: het heeft iets van jezelf overschreeuwen, het schiet zijn doel een beetje voorbij. Maar het is aan mensen zelf om die afweging te maken. Sidali kiest zijn eigen woorden, dat hoeven Marcouch en Spekman niet voor hem te doen. Wat de partijtop deed was Wilders in bescherming nemen tegen Sidali’s kritiek. Wat Sidali vervolgens deed is, de partijtop daarin volgen en zich feitelijk de mond laten snoeren. Lachende derde: Wilders. Die “noemde het intrekken ‘verstandig’, ‘maar vertrek naar Marokko zou nog verstandiger zijn’”. Een nieuwe racistische provocatie bovenop de oude.

De houding van PvdA-prominenten is typerend. Kwaad op Wilders omdat die te ver gaat. Kwaad op kritiek op Wilders omdat die ook te ver gaat. Kool en geit sparen. Uithalen naar racisme, om er vervolgens weer ruimte voor te maken. Vicepremier Asscher zei intussen dat mensen de discriminerende anti-Marokkanenuitspraak die hij op zich niet vond kunnen, maar mee moesten nemen in gedachten, als ze gingen stemmen. Een stemadvies tegen de PVV? Nee, zo moesten we dat volgens premier Rutte vooral niet zien. Stel je voor zeg, iemand die mensen oproept niet op een racistische partij te stemmen…

Tegenover dit gedraai is het boor de PVV extra makkelijk scoren. Hij hoeft alleen maar rustig af te wachten hoe de PvdA haar eigen geloofwaardigheid verder ondergraaft. Een enkeling trok de juiste conclusie uit de knieval van Sidali en bedankte voor haar PvdA-partijlidmaatschap. Dat degenen die nog enig antiracistische ruggengraat hebben en desondanks PvdA-lid zijn, haar maar snel mogen volgen naar de uitgang. En dat zulke mensen samen met vele anderen op 22 maart de weg naar het Museumplein, waar dan een demonstratie tegen racisme plaats vindt, maar mogen weten te vinden.

Peter Storm

http://www.ravotr.nl/2014/03/14/hoe-spekman-wilders-helpt/

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech