Mun komme van Bru in mum wete va niks

Hier kun je discussieren over Mun komme van Bru in mum wete va niks.
De Stichting Exploitatie Strandhuisjes in Zierikzee wil langs de kust van Schouwen zestig strandslaaphuisjes neerzetten voor de verhuur. Er zijn meerdere ondernemers met een plan voor strandhuisjes zoals bij Vlissingen, Domburg en Vrouwenpolder, die een beleidswijziging zoeken van de gemeente Schouwen-Duiveland. De strandpaviljoens claimen in ieder geval bij voorbaat de inkomsten omdat ze daardoor ingebouwd zouden worden en het strand 150 meter links en rechts naast de strandtenten is verhuurd aan de paviljoenhouders.
De dorpsraad van Renesse zag er vooralsnog geen voordeel in. Zij zet zich wel in voor de opvang van vluchtelingen. Als ze maar van ver genoeg komen. Ik vroeg me weleens vaker af waarom zij die op iedere cent discrimineren, zo fervent voor vluchtelingen zijn. Ze zijn dus blijkbaar humaan! Misschien omdat ze op tv komen.
Het verhaal begon toen ik in Renesse waar ik al jaren zomer en winter (vanuit 'Bru', Bruinisse) naartoe ging om te zwemmen als ik in de buurt was, van een strandtent werd weggestuurd. Soms was ik er de enige bezoeker. Het begon met een nieuwe trap, maar iedereen heeft natuurlijk zijn (of haar) privéredenen, ‘je moet toch wat’, vervolgens werden de huisjes aan de Rampweg gebouwd. Ik noemde dat toen al een toepasselijke naam, de Rampweg, het ís een ramp. Ramptoerisme. De eigenaar was niet aanspreekbaar. Ik zei dus dat ik erover zou schrijven. Daarmee kwam ook de censuur.
Ik ging daar vaak wandelen van Scharendijke naar Renesse. Dan kun je niet een halfuur daar zijn en weer terug, dus je blijft wat in de buurt. Ik groeide op met Zeeuws en Nederlands. In het eerste drukte men zich vrijmoedig uit, in het tweede officieel. Het dialect verdween samen met de vrijmoedigheid. Dat laatste heb ik nog bewaard, vandaar, en dat heet nu officieel ‘bru-taliteit’. Want iedereen moet gelijk zijn. Wat ik erover geschreven heb (in cultuurhistorisch perspectief, in de actualiteit word je altijd gemarginaliseerd, men kijkt achteruit) is me niet in dank afgenomen. Ze vonden het ineens ‘te grof’, ze zeiden weinig, ze staan ‘erboven’. Ik had het nog te zwaar afgezwakt. Ik ben erover begonnen na een afspraak met de eigenaar toen. Er was die dag Concert at Sea, en er moest extra bier gebrouwen worden aan de Brouwers-dam.
De privatisering van de publieke ruimte is wat overblijft als mensen niet meer communiceren behalve dan via de bank, liberalisering, commercialisering. Machtspolitiek op de vierkante millimeter. En wel mondiaal. “Renesse moet bij de top drie van leukste badplaatsen van Nederland horen. Om dat te bereiken heeft het bestuur van de ondernemersvereniging Renesse ambitieuze plannen opgesteld. Kansen zitten in klimaatverandering.” Aldus de eigenaar, tevens voorzitter van de ondernemersvereniging van Renesse, destijds in de krant. Hier kunnen de Deltawerken niet tegenop. De ‘vrije’ natuur is een verlengstuk geworden van de vrije ‘markt’.
Fijn wel dat krekenstelsel voor de vogels op Schouwen-Duiveland, maar ook dat is overdone. Ambtenaren aan de schrijftafel. Aan de andere kant van het eiland wordt de zon anders geprivatiseerd, ‘zonuren’, glastuinbouw: een nieuw Westland, Sir.
De dorpsschool moet er in ieder geval al weg, er staat al een standbeeld.

http://schouwsekust.petities.nl/


Boehoeoeoe ze zijn wel voor

Boehoeoeoe ze zijn wel voor hulp aan vluchtelingen maar onze stranden laten ze aan hun lot over. Die rot-vluchtelingen ook, nu helpen ze ook al onze Zeeuwse stranden naar de klote. Kom in verzet, burgers! Vluchtelingen eruit, strandhuisjes erin.. eeh.. nee, ook eruit bedoel ik, nou ja, whatever, als in ieder geval die vluchtelingen maar teruggestuurd worden naar hun eigen strand enzovoort enzovoort. En da's geen racisme maar mijn bezorgde mening, omdat ik dat vind, en daarom is het waar, en moeten jullie allemaal naar mij luisteren.

re:

'k Von deze leuker, waar je terechtkomt bij een zoektochtje op deze wazige shit:

De Angsthazen, 'Me bin bange', https://georgeknightlang.wordpress.com/2015/11/03/zeeuwse-vertolking-me-... .

Re

Zij die het hardst discrimineren en (in ruime zin) het probleem veroorzaken zijn het meest tolerant.

http://speld.nl/2015/09/25/alle-vluchtelingen-moeten-naar-schengen/
#12
KLEO • 25 SEPTEMBER 2015, 21:29
ik begrijp niet goed waarom zoveel mensen racistisch zijn, de vrije markt is een hoog goed in onze samenleving. Ik leef mee met Kluo van de plaatselijke apotheek, dat er nog mensen zijn die hun hart op de goeie plek hebben zitten. Wat mij betreft, ik heb met de dorpsraad al eerder gewezen op bijvoorbeeld de voordelen van opwarming van de aarde voor de toeristische sector in Zeeland (het trekt kapitaal aan), er liggen zeker ook kansen in de farmaceutische industrie waarin ik aandelen heb.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech