Reageer op:

Smaadzaak - SLOOP KAMP ZEIST

Hier kun je discussieren over Smaadzaak - SLOOP KAMP ZEIST.
De tekst op het affiche:
BOUWBEDRIJF DE VRIES EN VERBURG - UW DUURZAME PARTNER IN DEPORTATIES - BOUWT VOL TROTS DE GEZINSGEVANGENIS OP KAMP ZEIST

Het plakken van de affiches was deel van een campagne tegen het bouwbedrijf De Vries en Verburg die in Zeist een gevangenis gebouwd hebben voor het detineren van vluchtelingen-gezinnen.

De activisten zijn allebei veroordeeld tot 250,- Euro boete, één van beide ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week.

Hieronder het laatste woord van één van beide:

Vuile Handen

Ik heb er ontzettend de balen van dat ik hier terecht sta voor een misdrijf terwijl ik helemaal geen misdrijf gepleegd heb.

Naar ik begrijp gaat het vooral om het woord deportatie.

De Marechaussee maakt zelf gebruik van het woord “deportee” als ze praten over mensen die op het vliegtuig worden gezet. Dus zover zitten wij er niet naast. Het is een gebruikelijke uitdrukking in Nederland.

De betekenis van het woord “deportatie” is van toepassing al bestaan er sympathieker klinkende synoniemen, die wij niet gekozen hebben omdat we het helemaal niet sympathiek vinden als er mensen uitgezet worden, waar De Vries en Verburg aan meewerken.
Het is onze keuze om in een politieke strijd een woord te kiezen dat terecht hard aankomt.

Als je het woord op internet opzoekt is de steeds terugkerende betekenis:
Deportatie is het gedwongen wegvoeren of verplaatsen van mensen naar een plaats die ze niet willen.
Nou daar is terdege toch wel sprake van als mensen geboeid onder begeleiding van de Marechaussee in het vliegtuig gezet worden.

Op de site van Wikipedia wordt vermeld dat het zeer zeker mogelijk is om de huidige uitzettingen van vluchtelingen deportaties te noemen.

Verder ligt er de vraag of het bedrijf trots is op wat ze doen…
Alle bedrijven in Nederland zijn trots op wat ze maken of doen, dat hoort bij het Nederlandse arbeidsethos en zal bij De Vries en Verburg niet anders zijn.
Het arbeidsethos is een van de Nederlandse normen en waarden waar men tegenwoordig zo bang voor is dat ze aangetast worden door de komst van vluchtelingen.

Wat ook goed mogelijk is dat ze denken: “ iemand moet het toch doen”, “het moet toch gebouwd worden” en als er geld aan verdiend moet worden, laten wij het dan maar zijn.

En daar gaat het ons dus om: Bedrijven maken winst bij het bouwen van een gevangenis waar kinderen in worden opgesloten.

Daar zijn wij dus faliekant tegen.

Als het bedrijf er niet trots op is of zich ervoor schaamt hadden ze moeten stoppen met de bouw.

We gaan in hoger beroep!
www.aagu.nl

(aanvullingen volgen)


Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech