Arrestatie Dhjana – nieuwe politiepoging om kritisch geluid te smoren mag niet slagen

Hier kun je discussieren over Arrestatie Dhjana – nieuwe politiepoging om kritisch geluid te smoren mag niet slagen.
Wat ging eraan vooraf? Dhjana schreef een artikel waarin ze, met een dikke vette knipoog, een nieuw spelletje met bijbehorende app aankondigde: Poke-a-Cop Go, een parodie op het overbekende Pokemon-gebeuren. Met de app kon je dan poppetjes van agenten met stenen bekogelen. Natuurlijk bestaat zo'n app helemaal niet, zoals duidelijk in het stuk te lezen stond. Wat echter wel bestaat: redenen om agenten te willen bestoken, met stenen of anderszins. Die reden maakte Dhjana ook duidelijk: het politiegeweld zelf. Het stuk was daarom voorzien van een reeks foto's, van echte agenten, leden van arrestatieteams en dergelijke, met erbij toelichtende woorden zoals: extreem gewelddadig.

Het hele artikel stond op de website van Dhjana, en al snel op Indymedia. En de politie van Rotterdam vond het helemaal niet leuk. Dat was de aanleiding voor de ontvoering door de zes opdringerige agenten, de arrestatie, de inbeschuldigingstelling en een opsluiting die een slordige 24 uur duurde. Zaterdagavond was ze weer op vrije voeten, voor zover je in deze politiestaat nog van vrijheid kunt spreken. Ze heeft, onder zware druk van de politie, het stuk dat de woede van politie opwekte, inmiddels van haar website verwijderd. Die druk bestond er uit dat ze anders de laptop van haar zoon niet terug zou krijgen. Haar zoon heeft die laptop nodig op school: geen laptop bij zich geldt als verzuim en daarmee reden om van school gestuurd te worden. Om dát te voorkomen, ging ze knarsetandend akkoord. De politie heeft haar dus geraakt door haar zoon te bedreigen. Het tekent de mafiamethoden van wat zich lachwekkend nog steeds 'Justitie” laat noemen.

Dit staat niet op zichzelf. Dhjana wordt van opruiing beschuldigd, net als eerder Joke Kaviaar, die intussen haar gevangenisstraf van twee maanden voorwaardelijk bevestigd heeft zien worden na hoger beroep en cassatie. Die straf dreigt ten uitvoer gelegd te worden ook, hetgeen waarschijnlijk betekent dat zij daadwerkelijk twee maanden in de cel verdwijnt. Zoals we voor Joke opkwamen en blijven opkomen, zo dienen we nu op te komen voor Dhjana tegen haar vervolgers. Als het tot een strafzaak komt dan is ontslag van strafvervolging de enige bevredigende uitkomst. Er valt immers niets te vervolgen aan een stuk dat in een satirische vorm snoeiharde, maar vooral snoeihard noodzakelijke, kritiek op een gewelddadig politieapparaat levert. De staat maakt zich schuldig aan geweldpleging, ontvoering, gijzeling en bedreiging van Dhjana, en daarmee aan intimidatie van iedereen die voor vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid wil opkomen in woord en in daad.

Wat staat ons te doen? Allereerst: verspreid het nieuws, spreek schande van deze poging om wederom een kritische stem monddood te maken! Verspreid en deel om te beginnen het indrukwekkende verslag dat Dhjana inmiddels op haar website heeft staan: “Verdacht van opruiing en bedreiging”.
Verder de verklaring op Indymedia, dat zelf een dreigmail kreeg van politie nadat ook op die website het stuk van Dhjana was geplaatst. De verklaring bevat ook screenshots van het Poke-a-Cop-artikel, zodat dit niet helemaal is verdwenen. Dat laatste stuk is vooralsnog ook nog te vinden in Google Cache.
Ten slotte heeft Joke Kaviaar in een uitvoerig stuk de arrestatie van Dhjana in een breder perspectief van noodzakelijke strijd tegen de politie als een inherent racistisch en gewelddadig apparaat geplaatst: “Popo's dagelijkse 'werk': intimidatie, gijzeling razzia, moord”. En voeg vooral naar eigen mogelijkheden je stem bij de kritiek op deze aanval op Dhjana.

Schrijf stukken, laat je op andere wijze gelden, gebruik je verbeeldingskracht en kom in actie! Dat politie en 'justitie' maar van alle kanten onder vuur genomen worden wegens hun zoveelste poging om de vrijheid, de solidariteit en de inzet voor een wereld zonder deportatie en opsluiting en politieterreur, de kop in te drukken. Ze zullen niet slagen in hun repressieve opzet – omdat en voor zover wij dat simpelweg niet toelaten.

Steungroep 13 September, 20 december 2016
website: http://13-september.nl/


En vooral ook goed mens ?

En vooral ook goed mens ? Woord van het jaat 2016 treiter vlogger. Woord van het jaar 2017 treiter app ? Een goed mens worden genoemd dat schept verplichtingen dus goed voor iedereen en niet alleen goed voor vluchtelingen en anderen waar je affiniteit mee hebt.

natuurlijk, laten we vooral

natuurlijk, laten we vooral goed zijn voor racistische smerissen die erop los rammen, nietwaar?

Vonden jullie natuurlijk prachtig.

Gregorius Nekschot was toch de eerste die vanwege een kritisch geluid en satire letterlijk van ziin bed werd gelicht.

nekschot werd niet vervolgd: meten met twee maten

Aggut die arme Gregorius Nekschot die dezelfde middag alweer vrij kwam en niet werd vervolgd. Echt medelijden met deze haatzaaier hoor... ... (Waren linkse activisten en schrijvers maar zo gelukkig dat het bij een paar uur cel en een sepotbeslissing bleef).

Gregorius Nekschot stopt ermee. Helemaal.

"Zijn achternaam Nekschot verwees naar de fascisten en communisten die deze methode hanteerden om hun (ideologische) tegenstanders uit de weg te ruimen" (Zo als Joke K. het ook graag ziet gebeuren)
http://www.volkskrant.nl/boeken/gregorius-nekschot-stopt-ermee-helemaal~...
(Nekschot zat overigens anderhalve dag in de cel)

((())) wordt gebruikt door

((())) wordt gebruikt door neonazis en altright. Dus geachte neonazi (((nn))) fuck off

haakjes

Met drie paar haakjes zetten twitteraars neonazi’s een hak.
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/07/met-drie-haakjes-zetten-twitteraars...

ACAB ACAB ACAB

http://www.1limburg.nl/getuigen-moesten-beelden-fatale-arrestatie-wissen
Daarom bij filmen politietuig tegelijk uploaden of streamen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech